Brief

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty and her kittens
Comment (1)

Mijn aller-allerliefste kleine grote jongen,

Vandaag gingen wij samen naar de Efteling. Je bent vier, bijna vijf jaar oud en je wordt al zo groot! Als kleuter is het natuurlijk jouw baan om aan grenzen te pulken en je omgeving -je ouders, je juffen, je andere opvoeders- op de proef te stellen. Net als andere kindjes ben je erg goed in je werk en dat maakt dat ik, zo tussen de dagelijkse beslommeringen van het huishouden, het hebben en opvoeden van twee kindjes, de boodschappen en mijn werk soms vergeet wat écht belangrijk is.

Vandaag hadden we een súper-dag, zo saampjes, en jij stelde voor om samen in de gondeltjes te gaan varen. Iets dat ik zelf niet heel snel zou doen, want dat vind ik altijd een beetje suf. Ben je voor een boel geld in de Efteling, ga je in een bootje rondhangen. Maar ik vond dat het jóuw dag was, en ik hou op zich wel van varen, dus gingen we in een gondelbootje. En het was zo enorm fijn! Wat was dat een briljant plan van jou! De totale rust op dat water, terwijl de rest van dat park een kakafonie van herrie, kleur en prikkels is. Samen tegen elkaar aan, in dat bootje, een beetje kletsend.. Het moment deed me denken aan een gedicht dat (verwerkt in een kunstwerk) op mijn werk bij de koffie-automaat hangt:

Met de jaren
Moet er veel worden weggegooid.
De gedachte bijvoorbeeld
Dat geluk mild is en duurzaam
Iets als een zuidelijk klimaat
In plaats van een blikseminslag
Die levenslang gekoesterde
Littekens achterlaat.

Dat moment, wij samen in die bootjes, sloeg bij mij even, heel hard, die bliksem van geluk in. Ik hou zo vreselijk veel van jou en je bent zo’n vreselijk lief en geweldig jongetje! Ik bejubel jou te weinig. Ik laat mij te veel leiden door de beslommeringen en besef me weer eens te meer hoe enorm gelukkig ik ben dat jij er bent. Wat een geluk ik heb met jou in mijn leven.

Ik hou van jou, lief poppie. Je bent mijn alles en dat zal áltijd zo zijn.

Xxxx mama

One Response to “Brief”

  1. Dionne Says:

    Mooi geschreven en gesproken!

Leave a Reply

?>