Surprise!

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate Kitty has a family
Comments (9)

Informatie verstrekken ‘on a need-to-know-basis’ is waarlijk van levensbelang wanneer je een geheim wil bewaren. Van levensbelang, maar ook belachelijk moeilijk. De afgelopen maanden heb ik een vreemdsoortig respect voor mensen met een dubbelleven gekregen: het is niet voor niks dat die mensen vaak hoog-intelligent zijn. Ik trainde mij in het verzwijgen van de meest uiteenlopende feiten voor mijn lief. Zoals de nieuwe baan van onze zwager Alain, want hoe waarschijnlijk is het dat ik die zómaar ineens, zonder reden, zou hebben gesproken? Of dat ik wekenlang moest doen alsof ik geen idéé had over welke ‘Anne’ Paul sprak (hij heeft 2 collega’s met deze naam), terwijl ik dit prima wist omdat ik één van hen meerdere malen had gesproken, zowel per mail als per telefoon. Geld wegsluizen zonder dat hij het door zou hebben, afspraken maken met een vriend van ons zonder bij uiteenlopende onderwerpen te roepen “Ohja, want Job zei nog…” want Job spreken we nu eenmaal niet zo vaak meer sins hij in Berlijn woont.

Want Paul is bijna jarig, en we hebben de afgelopen periode zoveel op ons bord gekregen dat ik het hoog tijd vond om erop uit te gaan te gaan, ergens anders de ontspanning op te zoeken. Zonder dat mijn liefste lief het dus wist boekte ik ons twee retour-tickets naar Berlijn, regelde ik een appartement in het oosten van de stad, sprak ik af met Alain, de Berlijn-kenner en Job, onze transfer-met-champagne.

Vorige week vrijdag, toen we wakker werden, zei ik Paul dat ik zin had om weg te gaan. Gewoon, zomaar ineens, de boel de boel laten, in de auto stappen en weg te rijden. Ik vroeg hem of hij met me mee zou gaan en hij zei ja.

Het duurde alleen nog een minuut of 20 voor hij me ook geloofde :P

Ons appartement (op de foto de middelste)

Wij verbleven om de hoek van het computerspelletjesmuseum en ik denk dat de directeur hier woonde..

Die mauer

Wij hadden het nog nooit eerder gezien: hangsloten aan bruggen

Een treffender symboliek zag ik zelden: het holocaust-monument. Een monument van niet te bevatten omvang, je loopt de diepte in en zinkt erin onder

Onze laatste avond bezochten wij, voor we picknickten in het park met Job, zijn man en een vriend van hen, de Sovjet-begraafplaats. Eén van de indrukwekkendste dingen die ik deze reis zag.

Op weg terug naar het vliegveld bekeken we de Reichstag nog eens van dichtbij en sloten zo onze wonderlijke reis af

Slenteren door een historie zo rijk, dat we terug zijn gekomen met behoefte aan meer: Berlijn is zo oneindig groot en mooi dat we ter plaatse besloten onze zomervakantie ook in Oost-Duitsland, in de buurt van Berlijn door te gaan brengen.  We zagen de meest uiteenlopende zaken, van De Muur tot het Stasi-museum en van amerikaans aandoende shopping-malls tot monumenten die ons diep in onze ziel raakten. Elke avond spraken we af met onze vriend Job, ontmoetten eindelijk zijn man en ook nog eens een vriend van hen, picknickten in het park, dronken wijn en bier in een kroegje met roze bont aan alle muren. Het weer was waanzinnig mooi, het eten was goed, we hebben ervan genoten. Stef, op zijn beurt, genoot van zijn quality-time met opa en oma in Lelystad. Maandagavond arriveerden we op schiphol, dinsdagochtend werden we wakker in ons logeerbed van de spel-geluiden van onze zoon.

We voelen ons opgeladen en zen. Berlijn is een bijzondere stad.

9 Responses to “Surprise!”

 1. Demelza Says:

  OMFG wat een leuke fotos :D En je surprise is zo te lezen idd goed gelukt :D

 2. Mieke Says:

  Wat een ontzettend gave manier van verrassen!! Paul boft met een vrouw als jij. Mooi van binnen en van buiten. Xxx

 3. Dionne Says:

  An, wat een heerlijke foto’s van een prachtig uitje. Wat stoer om zo’n verrassing te regelen!

 4. Ma Says:

  Leuk dat alles precies gelopen is zoals je het in je hoofd had zitten.
  Jammer dat alles zo snel gaat, zo ben je er, en zo ben je weer thuis.
  Maar wel met prachtige foto’s om de herinnering levend te houden.

  Veel liefs

 5. Nien Says:

  Oh An, jemig, hoe romantisch wil je het hebben..!
  En dan naar Berlijn..! én een goede vriend bezoeken waarmee het hoog tijd was om goed bij te kunnen praten.
  Dat is liefde. Dat is opladen. En weet je, dit verhaal werkt héél inspirerend..! ;-)

 6. Nien Says:

  En hee, rockchick/filmster! :-D

 7. Myrna Says:

  Ja, wij wisten het al wel een beetje, maar wát een superverrassing! Zo ontzettend fijn dat het jullie goed gedaan heeft. Mooie foto’s ook. Berlijn staat hier ook nog hoog op het stedentrip-lijstje :-)

 8. meme Says:

  ahhh wat leuk! nou wij gaan morgen hoor :). nou ja eerst naar Gottingen voor de uitvaart van de oma van Carlo en donderdag dan hop! naar Berlijn. zin in!!
  we zijn al eens in Oost Duitsland geweest paar jaar terug. ook als zomer vakantie :). we hebben wel wat leuke tips denk ik! snel maar weer daten? xx

 9. sterre Says:

  Berlijn is een heerlijke stad! Die Sovjetbegraafplaats ken ik echter niet, moet ik ook nog eens gaan zien.

  Wat leuk dat het een verrassing was! Hij zal wel blij geweest zijn :-)

Leave a Reply

?>