Beginnend nierfalen

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty and her kittens
Comments (3)

In niets was zo duidelijk dat onze verhuizing een goede keuze was als in de gezondheid van onze katten. Toen wij verhuisden waren Loki en Max kleine, harige wrakjes, meer ziek dan beter. Elke dag twee keer preventief medicijnen geven aan allebei de katten, minstens één keer per maand de spoeddienst van de dierenarts bezoeken, als we pech hadden een opname, een catheterisatie of allebei. Ze hadden pijn en je zag het aan hen, ze waren ongelukkig en straalden dat uit. De verhuizing zelf ging ze goed af, mijn katten bleken wederom bikkels te zijn. Drie weken lang lieten we alles zoals het was en begonnen toen -met angst en beven- op advies van de dierenarts met het afbouwen van de preventieve medicijnen.

Ze zijn niet één keer ziek geweest.

Een paar maanden na onze verhuizing zei ik tegen Paul dat ik niet goed begreep wat ik vergat te betalen, want er ging iets niet helemaal goed. We waren duurder gaan wonen, maar ik merkte er niks van, de strakkere broekriem die ik verwacht had bleef volledig uit. Tot ik op een avond een helder ogenblik kreeg en uitrekende hoeveel de dierenarts ons maandelijks had gekost voor we verhuisden. We hielden zelfs over, met deze nieuwe hypotheek.

Bij een gebitsreiniging lieten we ook bloed prikken bij Loki en Beertje (Max heeft nooit gebitsproblemen) en daaruit kwam dat Loki verhoogde nierwaarden had. Over een half jaar de urine checken, spraken we af. Dat was vorige week. We werden teruggebeld over een nierdieet voor Loki omdat zijn nierwaarden nog steeds niet goed waren. Omdat hij rauw vlees eet hoeft dat uiteindelijk (nog?) niet, maar van dit gesprek ben ik erg geschrokken. Pas toen de assistente het over ‘beginnend nierfalen’ had begreep ik wat ‘verhoogde nierwaarden’ éigenlijk betekenen en ik ben zo vreselijk bezorgd..

‘Beginnend nierfalen’ ligt elke avond, als Stef naar bed is, bij mij op schoot te knorren en ik kan gewoon niet geloven dat hij eigenlijk gewoon weer heel ziek aan het worden is, al is dit sluipender, en al is dit in een vroeg stadium ontdekt waardoor we hem waarschijnlijk prima kunnen (laten) helpen. Want hij is ook al 10.. Mijn lieve rode <3

3 Responses to “Beginnend nierfalen”

 1. Mieke Says:

  Jemig, wat een schrik!! Die Loki.. :(( wel ontzettend gaaf, het verschil wat dit huis voor jullie katten maakt! Sterkte, ik hoop dat die mooie rooie nog heeeeel lang leeft.

 2. Pa Says:

  Hoi Naknak,

  Altijd vrolijk, speels, lief en ondeugend, zoals een rooie behoort te zijn.
  10 jaar!!!
  Zo lang is hij al blij met jou.
  Helaas komt ouderdom met gebreken. Loki is een vechter en met de hulp die mogelijk is, zal hij ten alle tijde, naar ik hoop nog heel lang, dankbaar en blij met je zijn.
  H.v.j.

  H.V.J.

 3. herfstkind / janneman Says:

  Zo te horen ben je er vroeg bij en dan geeft hoop. Minoes heeft ook zeker 5 jaar met nierproblemen rondgelopen zonder medicijnen (weigerde het kattegorisch) en aangepast dieet (idem). (ze was erfelijk belast.) pas het laatste half jaar, was het echt aan haar te merken. ze is 9 geworden.

  Wij zijn sinds dit weekeind onverwacht katloos geworden. Onze Main Coon Joep heeft waarschijnlijk een hartaanval gehad. Inene weg. We vonden hem op de bank. Het ging zo snel dat hij dood is gegaan waar we bij waren, zonder dat we het doorhadden……

Leave a Reply

?>