Wicked

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty has an opinion
Comments (2)

In 2005 gingen Paul en ik op vakantie in Ontario – Canada en trokken er wat rond met onze huurauto en tent. Deze vakantie heeft voor mij de meest fantastische herinneringen: dit was zonder meer mijn mooiste vakantie ooit. De Niagara-Falls bekijken, kamperen in het desolate Algonquin Park, met de zon mee opstaan en naar bed gaan, veel wandelen, wilde dieren zien, drie kilometer moeten rijden voor de dichtstbijzijnde telefooncel.. Magisch was het, van begin tot eind.

Op weg terug naar het vliegveld vanuit Algonquin moesten wij een stop maken, omdat we Bagels mee naar huis wilden nemen om in te vriezen, wat wilden eten en omdat ik antihistamine moest hebben voor een allergische reactie op een muggenbeet. De mall waar we stopten had ook een boekenwinkel en als ik in Amerika ben kan ik gewoonweg geen boekenwinkel voorbij lopen*, dus daar moesten we in.

Ik vond al snel een boek dat mijn interesse wekte: Wicked, van Gregory Maguire. Dit boek ging dan ook mee naar huis en nadat ik het las is het altijd op mijn plankje ‘mooie boeken’ blijven staan.

Een tijdje geleden kwam ik ineens posters tegen. Heel groot ‘WICKED’ erop. Zegt op zich niks, maar de groene en de witte heks op de poster deden me toch wel opveren. Ging dit over mijn boek? Nader onderzoek leerde me dat dat boek dat ik in Canada kocht inmiddels was bewerkt tot een musical. Niet mijn ding hoor, musicals, maar toch wel grappig dat een boek dat ik al 6 jaar geleden uit een winkel plukte nu ineens een immens populair verhaal bleek te zijn. “Als-als-áls ik ooit nog eens naar een musical zou gaan, dan zou het deze zijn.” Zei ik nog tegen mezelf.

Dus ja, wat doe je dan, als je van je werkgever een email krijgt dat er in het Circustheater een voorstelling gegeven wordt, speciaal voor alle mederwerkers en hun introducée’s? Zo kon het dus dat ik gisteren met mijn vriendin Eefke naar Scheveningen fietste. We waren er een beetje lacherig over, want wij zijn nu niet bepaald musical-types, op z’n zachtst gezegd. De twee metalheads die naar Wicked gingen, zeg maar. Ik verwachtte eigenlijk dat ik binnen het kwartier wel gillend de zaal uit zou rennen, maar niets was minder waar: we vonden het allebei geweldig! Prachtige decors en kostuums, een verhaal dat mij dus erg aanspreekt en met humor werd gebracht, grime waar ik toch even wat beter naar wilde kijken (hetgeen gemakkelijk kon, omdat we op de 10e rij van voren zaten). De stemmen van de acteurs waren zonder uitzondering prachtig, maar ik was werkelijk enórm onder de indruk van de mevrouw die the Wicked Witch of the West speelde (excuus, ik heb geen idee wie die mensen allemaal zijn). Bijzonder om mee te maken!

Natuurlijk zijn er ook wat minpunten te noemen, zoals de verzengende hitte in de zaal, het feit dat samenzang vrij moeilijk te verstaan is, het geluid dat best wel hard stond (toen ik thuiskwam had ik een lichte hoofdpijn van al die hoge stemmen) en het wat overdreven sentimentele gebeuren aan het eind (ja, sorry, maar ik blijf natuurlijk een manwijf ;)), maar dit alles viel werkelijk in het niet bij de indruk die deze avond op me heeft gemaakt. Een musicalfan zal ik denk ik nooit worden, maar mán, wat ben ik blij dat ik deze wel mee heb kunnen pakken. Aanrader!

*: De boeken zijn er WAY goedkoper dan hier en omdat de winkels giganorm zijn is er zóveel moois te vinden dat we bijna uitsluitend winkelden in boekenwinkels.

2 Responses to “Wicked”

  1. Marieke Says:

    Ge-wel-di-ge musical. Ik had hem een aantal jaar geleden al in Londen gezien en ben een paar weken geleden ook naar Scheveningen geweest.

  2. meme Says:

    Nou ik ben dus laatst, ook als musical hater, naar de soldaat van oranje geweest. omdat het kon. en omdat het over (verre) familie ging. Ik heb mijn mening over musicals niet herzien haha. alhoewel ik het zonder de liedjes werkelijk geweldig had gevonden! wat een prachtige decors hadden ze ook daar. ze hadden zelfs een hele zee, met golven! en echt water dus. en natuurlijk een dakota (een echte, werkende) aan het einde. geweldig!! alleen die liedjes ;)

Leave a Reply

?>