Cadeau’tjes

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty and her kittens
Comments (6)

Over 6 weken en 1 dag is het ineens de dag dat mijn lieve kleine jongetje 2 (twéé!) jaar oud wordt. Nu ik al dagen aan bed gekluisterd ben met een fikse buikgriep en ik niet veel anders kan dan lezen en een beetje rommelen op de ipad heb ik dus tijd te over om leuke cadeau’tjes voor hem uit te zoeken. Een paar maanden geleden had ik het helemaal voor elkaar, dacht ik: ik had een website gevonden van iemand die meest geweldige speelhuisjes maakt van vilt. Op te zetten met een buizenframe, of gewoon over de eettafel heen. Supergeweldig! Omdat Stef heel veel plezier had van het dozenhuisje dat Paul voor hem maakte leek dit me een prachtplan.

En toen zei Stef “Auto.”

“Auto. Auto. Auto! Autoautoautoauto! AU-TO! Aaaauuto. Auto? Autooooo.” En verder maakt hij er veel geluiden van rijdende auto’s bij, inclusief remmen en veel toet-toet. Overal waar hij heengaat moet een autootje mee, tot in bed aan toe. Als hij wakker wordt begint hij vaak meteen te brabbelen over ‘auto toettoet!’ Als we op straat lopen moet elke auto worden aangewezen en benoemd. En soms horen we hem zelfs in zijn slaap nog wel eens murmelen over zijn favoriete voorwerpen.

Dus.

De houten garage die hij uiteindelijk zal krijgen is ondertussen uitgezocht. Voor Sinterklaas heb ik ondertussen ook het plan al rond; ook vliegtuigen hebben de laatste tijd enorm zijn interesse. bij het geluid van een vliegtuig (“Pieg!”) speurt hij de lucht af en gaat hij blij wijzen als hij ‘m ziet. “oooooohhhh!” roept hij dan. Het vliegtuig van Little people it is, dus.

Zijn verlanglijstje is ondertussen ook al redelijk compleet. Leuke spulletjes uitzoeken voor mijn manneke, I love it <3

6 Responses to “Cadeau’tjes”

 1. miek Says:

  :) leuk en lastig, die kadoos! ‘t wordt steeds moeilijker naarmate ze ouder worden. ohja, en 3 kindjes, dan heb je op een gegeven moment alles wel…:S

 2. Pa Says:

  Mooi hé, auto’s, bussen, fietsen, brommers, motoren en
  alles wat dus eigenlijk wielen heeft, geniet hij van.

  Logisch dat ik net zo hard van dit alles, maar zeker
  meer van hemzelf mee geniet.

  De geluiden van de auto’s die hij na doet zijn ook al
  zoals echte jongens maken tijdens het spelen.

  Vooral Toota, toota (hulpverlening) vind ik mooi,
  omdat hij de klemtoon nog net verkeerd legt vanwege
  z’n bekende eigen benaming voor “toetje”.

  H.v.j.

 3. mieke Says:

  Aah. Wat Cute!! Wat zal hij blij zijn met zijn kadootjes straks! X

 4. Myrna Says:

  Wat leuk om te lezen dat Stef zo into auto’s is :-) Wij hebben zelf geen auto, en Stan is (daarom?) helemaal weg van treinen en bussen. Auto’s en garages begint hij nu pas interessant te vinden en wij gaan ws ook voor een garage met Sinterklaas. Mag ik een linkje naar de garage die jij gevonden hebt? Want alles wat ik zag, was een beetje te subtiel voor peutermotoriek…

  O, en wat lees ik nu trouwens: jij zo ziek? Snel beter worden meis!

 5. Janneman/herstkind Says:

  Helemaal mee eens. Er is alleen veel te veel leuks en je moet het ook nog een plek in huis geven. ;)

  Maar hier voor R. ook een garage in de planning, eentje die kan draaien omdat het zo leuk is on te zien hoe hij met grote ogen bestudeerd hoe dat ding werkt.

  Weer helemaal hersteld van je buikgriep?

 6. elke Says:

  Wat een herinnering aan een heerlijke tijd is dit! Gek genoeg komt op een dag het moment waarop je niet vol plezier speelgoed zit uit te kiezen, maar hoopt dat je het op zolder kan zetten. Ik zit in die laatste fase :-D

Leave a Reply

?>