Thuis

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate Kitty's home sweet home
Comments (5)

Wij wonen nu al een half jaar in een ééngezinswoning met een tuin, een carport en heel erg veel ruimte. Nog bijna dagelijks vertel ik mijn lief hoe gelukkig ik me hier voel, hoe blij ik ben dat we dit gedaan hebben. We voelen ons hier thuis, we hebben onze draai gevonden. De katten zijn geen enkele keer ziek meer geweest en hoeven geen medicijnen meer.

Maar, zo zei ik vandeweek tegen Paul, er wringt iets. De woonkamer, om precies te zijn. De vloer is wit betegeld. De muren zijn wit. Toen we verhuisden konden we het niet eens worden over een kleur op de muur en we hadden weinig tijd. Bij de vorige bewoners was ook alles wit en dat zag er prima uit. Wij zagen alleen één detail over het hoofd: onze meubels zijn anders. Wij houden van strak. Van wit en zilvergrijs. Van glas. Van koude kleuren. Met ons meubilair in datzelfde huis is de woonkamer ineens een kille bedoeling. Onaf. We kochten een kleed voor op de vloer, maar op de één of andere manier staat dat alleen nog maar belachelijker: alsof we een speelgoedkleed neer hebben gelegd.

Dus het moet anders. Ik zag een kleur op een foto en die bleef hangen in mijn hoofd. Ik liet het aan Paul zien en ook hij voelde er wel iets voor. Een andere bank dan ook wel, op termijn. En een andere eettafel. Glas verruilen voor hout, stof voor kunstleer. De andere kast die we toch al wilden kopen dan misschien toch maar niet in het wit, maar in het bruinzwart aanschaffen? We denken er nog even over na. Maar anders zal het worden, dat zeker.

De muur wordt mijn project, Paul zal zich toe gaan leggen op een ren buiten, voor de katten. Voor hen is dit weer alleen maar enórm frustrerend: ook zij willen graag naar buiten, maar zij mogen nog niet. Met veel spijt beseffen we ons dat het niet meer gaat lukken om de ren te maken voor wij met vakantie gaan. Hopelijk kan ‘ie daarna snel gebouwd worden.

Het voelt goed, weer aan de klus. Ik heb er zin in.

5 Responses to “Thuis”

 1. elke Says:

  Blauwgrijs is mij all time favorite wat kleur betreft. Ook al verklaart iedereen mij gek omdat het een koude kleur is.

 2. Mieke Says:

  Mooie kleur! Ben benieuwd hoe jullie woonkamer er over een jaar uiziet! X

 3. Myrna Says:

  Het heet Snoekblauw van Histor :-) Ik ben helemaal gek van die kleur. En ere wie ere toekomt: ik zag ‘m ooit op een foto op Nienke’s blog ;-)

 4. Janneman Says:

  Ik heb inmiddels geleerd dat er een aantal jaren overheen gaan voordat alles naar je zin is en soms komen er verrassend er verrassende uitkomsten. Maar bovenal blijft het leuk om met je huis bezig te zijn!

 5. Janneman Says:

  zucht wat een rare zinnen weer.

Leave a Reply

?>