Ziltoid attaxx!!!

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty has an opinion
Comments (5)

Ik weet niet of je kunt houden van iemands brein, particulairly wanneer je deze persoon niet kent en nog nooit hebt ontmoet, maar als dat kan dan hou ik van het brein van Devin Townsend. Een muzikant der muzikanten, een man die nog nooit iets heeft gemaakt dat mij niet ráákte, een muzikale duizendpoot met vele bands, vele projecten, veel hersenspinsels, veel humor.

Gisteravond was hij in Zoetermeer en speelde voor ons. Anneke van Giersbergen zong mee (en was dit keer, in tegenstelling tot bijna een jaar geleden in Eindhoven, wél hoorbaar), Devin had er zin in, het publiek was er klaar voor.. Het begon al goed, de eerste nummers kwamen van het enorm poppy edoch gelaagde en briljánte album Addicted! en brachten de sfeer er meteen goed in. Devin (dit keer gestoken in een glimmend pak waardoor hij er verbazingwekkend gekleed uitzag) poseerde uitgebreid voor elke sectie van het publiek, kletste, lachte, maakte optimaal gebruik van het feit van de behoorlijke breedte van het podium waardoor het publiek érg dichtbij was. Veel interactie! Twee videoschermen doordrenkten de show met Ziltoid, van welk album er ook een goede portie gespeeld werd. Ook Ziltoid had het één en ander aan het publiek te melden en dat Devin tijdens het concert zelfs een uitleg gaf over de reden dat hij stopte met zijn grootste en meest geliefde band Strapping Young Lad was.. Bijzonder. Uit het hart. Zoals het hele concert. Het was prachtig. Bulderend. Overweldigend. Een ENORME adrenalinerush: we dansten, we schreeuwden, we zongen, brulden en sprongen, ik en mijn vriendinnen hebben zelfs nog met Devin gedanst (Echt! Hij sprong het publiek in en danste met de mensen om hem heen!), we lachten om zijn satire en de manier waarop hij alles dat standaard is in de metal afzeek (waaronder het hele standaard toegift-riedeltje dat tegenwoordig elke band doet) en bij de échte toegift danste het halve publiek mee op het podium terwijl we met zijn allen Bend it Like Bender meebrulden at the top of our lungs..

Ja, het is pas maart, maar beter dan dit wordt het niet meer. Dit was het concert van het jaar en zo mooi als dit krijg je ze maar zelden. Hevy Devy, I’m addicted to your brain..

P.S.: Bend it Like Bender kan ik zéker aanraden om even te luisteren, ook als je de rest van waar je eventueel op geklikt hebt niet leuk vind. Dit nummer is zó catchy, dat kun je gewoon niet niet leuk vinden!

5 Responses to “Ziltoid attaxx!!!”

 1. miek Says:

  te gek! elske begint helemaal te headbangen hier, wil op schoot, meekijken (ben it like bender). ik ken het helemaal niet, zal straks alles gaan luisteren.. eerst meisje in bed! :) xx

 2. Annibal Says:

  Hahaha, wat schattig <3 Stef vind Devin Townsend ook erg leuk (of is dat gewoon wat ik wíl zien? ;)), net als Muse. Geweldig :D

 3. miek Says:

  ik vind hem wel vreselijk lelijk. eng-ig, als in, die wil ik ‘s avonds in het donker niet tegenkomen! zonder haar heeft wel voorkeru moet ik zeggen… LOL (en nog steeds niet goed geluisterd maar de naam zit er wel in nu!)

 4. Annibal Says:

  Haha, dat is ook, zéker in z’n SYL-periode (met die ranzige dreads ;)).. Nu hij een ander pad in is geslagen en zich kaal heeft geschoren is hij inderdaad een stúk beter om aan te zien ;) Vandeweek stond hij dus zelfs in een soort van pak op het podium en het stond hem héél anders dan hoe hij altijd was:

  http://www.piratekitty.nl/wp-content/uploads/2011/04/2011-03-28-22.02.27.jpg

 5. miek Says:

  jaaa, véél beter! ;-)

Leave a Reply

?>