Lenzen – the final chapter

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate Kitty's adventures
Comments (9)

Ondertussen is het dik een half jaar geleden dat ik de overstap maakte van mijn bril naar lenzen. En hoewel ik héél graag een heel blij iets zou willen schrijven over hoe goed het ondertussen wel niet gewend is, hoe fijn ze zijn, dat het állemaal goedkwam.. Dat gaat niet. Want zo ging het niet. Ik stopte met schrijven over het wennen en alles eromheen omdat het stiekum helemáál niet leuk was. Ik ging keer op keer terug, kreeg dan weer andere lenzenvloeistof, dan weer spul om ze mee af te spoelen voor ik ze indeed, dan weer oogdruppels om mijn ogen extra te bevochtigen, dan weer andere lenzen.. Maar het wende nooit. Op mijn werk kon ik ze helemáál niet dragen, dan zaten ze ‘s-avonds zo vastgeplakt aan mijn ogen dat ik ze er niet meer uitkreeg. Op mijn vrije dagen hoorde ik standaard vragen als ‘ben je zo moe?’ en ‘wat is er met je ogen?’. Als ik in de spiegel keek zag ik iemand terugkijken die net een blowtje had gerookt ofzo.

Het in- en uitdoen ervan werd ook nooit routine. Hoe kan het ook, als zowel jij als je ogen éigenlijk al aan het tegenstribbelen zijn op het moment dat je het doosje tevoorschijn haalt?

De laatste keer, nu zo’n week of anderhalf geleden, kreeg ik de nieuwste lenzen die ze hadden mee. De lenzen die ik had wáren al speciaal voor droge en gevoelige ogen, déze waren ook nog eens elke dag vervangbaar, zodat ik nooit last zou kunnen krijgen van vuil aan de lens. Het uiterste redmiddel.

Ze falen. Hard.

En nu ben ik het zat. Ik wil niet meer. Na een half jaar dwang om iets te doen wat niet fijn voelt stop ik ermee. Zoals de opticien de laatste keer al zei: ik heb érg gevoelige ogen. Té gevoelig, heb ik een paar dagen geleden besloten. Dus kocht ik eergisteren een nieuwe zonnebril en sprak af met de brillensectie van de winkel dat daar volgende maand glazen op sterkte in zullen worden gezet. Daarnaast ligt er een montuur voor me apart, zodat ik volgende maand ook een splinternieuwe bril op kan zetten. Over twee weken heb ik een een afspraak met de lenzen-opticien en dan ga ik ze vragen mijn lenzenabonnement om te zetten in een brillenabonnement en dan is het voor mij klaar. En hoe vréselijk graag ik die lenzen ook wilde, hoe erg ik er ook van baal dat ik nu de handdoek in de ring gooi.. Stiekum ben ik ook enórm opgelucht. Dan maar niet.

9 Responses to “Lenzen – the final chapter”

 1. Liesbeth Says:

  Balen zeg, maar iets wat niet werkt, weg ermee. Je hebt het lang genoeg uitgeprobeerd. Dan maar weer je bril, jammerdebammer.

 2. Myrna Says:

  Ja joh, als het echt niet werkt, dan niet. Je hebt alles geprobeerd, dus het is niet alsof je nog moet twijfelen om niet toch… Ik heb precies hetzelfde, maar dan juist met een bril. Zoveel leuke monturen en dan weet ik nu zéker dat ik vaker een bril ga dragen en dat kan ik er gewoon absoluut niet aan wennen, aan iets op mijn neus. Dus. Het is maar wat jóu past ;-)

 3. Mieke Says:

  Jammer maar helaas, met bril ben je beter af! En je bent er niks minder om hoor! :-) xxx

 4. Meme Says:

  jammer! maar die bril staat je ook leuk hoor :). en als je het ECHT zat bent en de spaarrekening werkt mee, dan doe je gewoon mij na.. dan is het 2 a 3 dagen echt heel vervelend. en daarna, heb je nooit meer ergens last van :)

 5. Annibal Says:

  Thnx all :) Ik weet ook wel dat ik die bril best kan hebben hoor, ik vind het allen zo onpractisch geworden. Stef graait ernaar en verbuigt ‘m, zodat hij niet lekker meer zit, en omdat ik veel met hem speel stoot ik ‘m ook vaker, wat natuurlijk ook niet echt goed is. Daarnaast is mijn sterkte erg veranderlijk op het moment en dat is gewoon véél makkelijker aan te passen met lenzen. Maar wat niet is, dat is gewoon niet. Ik heb me erbij neergelegd.. En de gedachte aan dat montuur dat op me ligt te wachten maakt het zure toch wat zoeter ;)

 6. Nien Says:

  Je hebt het geprobeerd, en hóe. Zo ongeveer alles heb je eraan gedaan.
  Dus nu is het inderdaad tijd voor een hele fijne nieuwe bril én zonnebril, en Stef… die mag gaan aanleren zachtjes te doen met mama’s (en papa’s) bril! ;-)
  Waarom jezelf langer blijven pijnigen? Straks beschadig je misschien ook nog wat aan je hoornvlies… of kan dat niet zo snel? (geen idee…)

 7. elke Says:

  Ik heb daglenzen en dat is zowat het enige wat werkt voor mij. En dan nog: erin gaat prima, eruit is meestal een hel. Ik zweer dus bij mijn bril, ook al is dat soms minder gemakkelijk.

 8. Annibal Says:

  Nien, dat is ook precies de reden dat ik er de brui aan geef: bang voor beschadigingen. Niet ondenkbaar, zoals mijn ogen na een dagje lenzen dragen voelen..

  Elke, hoi :) Hoe herkenbaar is dát?? Erin doen was meestal al enigzins lastig, maar ging nog wel.. Maar eruit zien te krijgen! Soms stond ik wel een kwartier vloekend in de badkamer in mijn oog te peuren! Draag jij je lenzen dagelijks? Of bij gelegenheid? Met concerten en dergelijke wil ik ze er graag inhouden, maar voor dagelijks gebruik ben ik er helemaal klaar mee.

 9. zachte lenzen Says:

  Ooooow jeemig dit is echt zo herkenbaar. Uiteindelijk heb ik het ook na een half jaar opgegeven. Heel dapper mijn bril weggegooid. Wel een mooi excuus om een hele leuke nieuwe bril aan te schaffen :-)

Leave a Reply

?>