Kick-ass!!

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty has an opinion
Comment (1)

Zaterdagavond hing ik dus, zogezegd, stoned op de bank. Stef was naar bed en een beker dampende thee met véél suiker stond klaar om me wakker te schudden zodra het afgekoeld genoeg was om naar binnen te gieten.

“Wat zullen we nu doen?” vroeg ik Paul. Stoned op de bank hangen maakt dat je je best een beetje gaat vervelen, dus ik hoopte dat hij zin had een film met me te kijken ofzo. “Filmpje?” vroeg Paul en ik stemde gretig toe.

We keken de films door die we nog hadden liggen met een selectief oog en kwamen uit op een film waar ik zijlings wel eens iets van langs had zien komen, maar die eigenlijk tóch volledig aan mij voorbij was gegaan. “Kick-ass it is” zeiden we tegen elkaar. Paul drukte op play.

En WOO-fucking-HA! Werden wíj even een partij omver geblazen! Het is lang geleden dat ik zó’n rush kreeg van een film! Wat is ‘ie briljant! Wat is ‘ie geweldig! Een superheldenfilm zonder onmogelijke poespas: geen radio-actieve spinnen, geen geheimzinnig gloeiende meteoren, geen vreemde mutaties van de menselijke DNA.. Wél 117 minuten borrelende adrenaline, op-het-puntje-van-je-stoel-actie, een hoofdpersoon om instantly van te houden en brute eerlijkheid all the way. Na de film was ik nog lange tijd stuiterig, zelfs in mijn geestvernauwde staat van zijn: de verassendste en origineelste film die ik in lange tijd zag.

Een juweeltje!

Disclaimer: de nederlandse filmkeuring voor deze film was in eerste instantie 12 jaar, maar is na klachten aangepast naar 16 jaar. Dit is niet voor niks! Wanneer je niet tegen grafisch weergegeven gevechten kunt, niet kijken. Wanneer je een film met je kinderen wil zien, niet kijken. Dat wilde ik even gezegd hebben :)

One Response to “Kick-ass!!”

  1. Pa Says:

    Hoi Naknak,
    Vast een “spetterend” gekleurde film.
    H.v.j.

Leave a Reply

?>