Knuffel

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty and her kittens
Comments (5)

Toen ik zwanger was van Stef kocht ik een tweetal knuffeltjes. gewoon, omdat ik ze tegenkwam en omdat ik ze leuk vond. De eerste, Hermie, was toen Stef nog een hele kleine baby was een erg leuk speeltje.

De pootjes waren precíes groot genoeg voor hele kleine babyhandjes, het lijfje was precíes groot genoeg om omsloten te worden door kleine baby-armpjes en het neusje was precíes goed om op te sabbelen. Destijds zochten we ons dus een ongeluk naar een tweede Hermie, maar de Ikea verkocht ze ondertussen niet meer (en we hoefden maar 4 filialen af om dáárachter te komen..) en op het internet was er een buslading aan ikea-knuffels te vinden, maar Hermie zat daar niet bij.

Gelukkig keek Stef nooit écht om naar knuffels. Als speeltje deden ze het soms wel aardig, maar zo’n innige vriendschap als zijn vriendje Semmie heeft met zijn knuffelkonijn, of zijn vriendje Tobias heeft met zijn schaap.. Nou, nee. Wij staakten onze zoektocht en lieten het erbij. Voor de gezelligheid lieten wij wel een paar knuffeltjes in zijn bed liggen, anders was het zo kaal.. En ja hoor, daar ging hij, een maand of twee geleden. Het één op het andere moment: het tweede knuffeltje dat ik kocht toen ik zwanger was, Poesje, was het hélemaal. Poesje en Stef zijn nu onafscheidelijk, Poesje wordt innig geknuffeld en aan het staartje wordt gesabbeld voor troost.

Dus ja, daar gingen we weer. Een nieuwe zoektocht. Pfff! Want natuurlijk was ook dít beestje ondertussen allang niet meer in de handel. Het merk dat Poesje het levenslicht schonk mailen hielp niks: ze antwoordden niet eens. Avond aan avond zocht ik in webshops, ik belde een winkel, bekeek knuffelsites en zocht tweedehands. Pas toen ik mijn frustratie uitte op een forum waar ik wel eens kom kwam er beweging in het geheel: iemand daar vond het leuk om te zoeken en vond Poesje II! In Frankrijk, voor een bedrag waar mijn ribben nu een maatje voor moeten missen. Maar ach.. Voor het kind doen we alles. En dan kan dit mormel misschien een keer fatsoenlijk in bad ;)

5 Responses to “Knuffel”

 1. Janneman Says:

  Wow, jij bent veel trouwer in loggen. En wat heerlijk dat je een huishoudritme gevonden hebt. Wij zijn nog steeds zoekende….. Op dagen dat ik niet werk gaat het makkelijker. Maar de dagen dat ik wel werk, de dagen zijn dan gewoon te lang om ook nog huishouden te doen.
  Ik begrijp dat het huis goed bevalt. Fijn.
  En succces met de knuffelzoektocht. Bij R. hebben we nooit een favoknuffel ontdekt.

 2. Nien Says:

  In Frankrijk godbetert! Maar fijn om zo’n dubbelganger te hebben, want geloof me: de liefde wordt misschien nog een slagje erger.

  Vanderlubbe heb ik 1 keer uit Ockers bed gevist toen hij lag te slapen, om ‘m – nog warm – in de wasmachine mee te kunnen laten draaien. Het ding stond stijf van het geknuffel en gesabbel en als overtreffende trap ook nog een snotloopneus.
  Direct na het wassen meteen Vanderlubbe op de verwarming geroosterd, verwarming extra hoog gezet. Kon diezelfde avond weer fris en kurkdroog mee naar bed.
  Sinds die keer slaapt Ocker angstvallig bóvenop Vanderlubbe. ;-)
  En als er ‘s nachts of ‘s ochtends vroeg ineens een hartverscheurende kreet klinkt… negen van de tien keer is hij Vanderlubbe dan (even) kwijt.

  Jaja, de liefde gaat ver!

 3. Pa Says:

  Dikke knuffel dus!!!!!!!!!!!!
  H.v.j.

 4. Wiep Says:

  Haha, mooi verhaal! En you lucky bastard… wij hebben ook stad en land (en Marktplaats e.d.) afgezocht naar een tweede Gogge, maar tevergeefs. De hoop is nu opgegeven en intussen valt Gogge langzaam maar zeker helemaal uit elkaar van ouderdom. :’-(

 5. Myrna Says:

  Wat fijn dat je een de Tweede gevonden hebt! Geweldig stukje en heel herkenbaar. Stan had dat ineens met Beer. En Beer was ook nog eens de enige knuffel die eigenlijk niet van hem was (had ik ooit voor mezelf gekocht omdat ik hem zo sneu vind kijken). IKEA maakt deze Blund niet meer en er zijn hele sites van ouders die een oproep zetten voor een vervang-Blund. Oorspronkelijk kostte het beertje 99 cent, maar nu?! Ik hoop maar steeds dat Beer het nog lang uit houdt en wassen heb ik één keer (per ongeluk) gedaan, maar Stan houdt hem nu te angstvallig in de gaten ;-)

Leave a Reply

?>