Ik huishoud, jij huishoudt

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate Kitty's home sweet home
Comments (4)

In veel opzichten verandert de manier waarop je leeft met de komst van een kind. Uitgaan, je dagelijkse ritme, hoe laat je opstaat en naar bed gaat, wanneer je werkt, wanneer je boodschappen doet.. Wanneer je schoonmaakt. Ooit deden we het hele huis in een paar uurtjes in de week, samen als gekken erdoorheen en de rest van de week waren we vooral héél goed in stapelen. Toen werd ik zwanger en naarmate mijn bekkenklachten en ischias meer beslag op mijn lijf en leden legden, des te meer kwam er op de schouders van Paul te rusten. Die daarnaast ook nog eens 3 keer in de week rijles had, een babykamer op orde moest zien te krijgen én gewoon full-time werkte. Je hoeft geen genie te zijn om te bedenken wat dat ongeveer deed met het huishouden, maar ook met het ritme waar we in zaten.

Stef werd geboren en de wereld stond nog veel méér op z’n kop. In een te klein huis met 6 personen troep maken en slechts anderhalf persoon om het weer op te ruimen (door mijn bekken heb ik nooit meer helemáál alles gekund, zo bleef stofzuigen voor mij rampzalig), tja.. Pas nu we verhuisd zijn en in ons nieuwe huis beginnen uit te vinden hoe we alles het beste kunnen doen vinden we ook hierin onszelf weer terug. Helemaal opnieuw, alles anders. We betrappen ons er regelmatig op dat we -OMG!- steeds meer op onze ouders beginnen te lijken hierin: na het avondeten metéén de afwas weg, elke dag een was draaien zodat het bij te benen blijft, af en toe tussendoor eens vegen of dweilen.. We houden het, jawél, bij en zijn daar zelf nog het meest verbaasd om. En kon ik me dat een paar jaar geleden écht niet indenken, nu vind ik het nog fijn zo ook.. Het tij kan keren.

Wat daarbij ook een openbaring is is onze nieuwe stofzuiger*. Niet alleen krijgen we kattenharen nu echt weg, niet alleen hoeven we nooit meer stofzuigerzakken te kopen, maar het mooiste: met deze lukt het me wél! Nooit hadden we gedacht dat mijn onvermogen ongehavend uit een rondjes stofzuigen te komen niet alleen aan mijn bekken, maar mínstens evenveel aan de stofzuiger die we hadden lag. Onze nieuwe Dyson roels, ik ben fan! Ohja, en wat ook best fijn is: Stef vind ‘m ook leuk ;)

Gezellig samen stofzuigen: vorige week speelde hij met het snoer, gisteren ‘stofzoog’ hij met mij mee door met zijn loopkar ook heen-en-weer te rijden over de vloer. Net een stofzuiger <3

*: Vlak na onze verhuizing gaven achtereenvolgens de wasmachine én de stofzuiger de geest.

4 Responses to “Ik huishoud, jij huishoudt”

 1. Mieke Says:

  Ah! Jullie hebben Michel’s favo stofzuiger! :-)

 2. Francis Says:

  Haha, het klinkt heel bekend in mijn oren. Wat een coole stofzuiger zeg! Hier ook een kleine man die dol is op het helpen in het huishouden. Lekker gebruik van maken toch?

 3. Nien Says:

  Ook daarin doet de verhuizing dus weer goed: je begint letterlijk opnieuw, en dan heb je ineens een ritme in het schoonmaken te pakken. :-D
  Een goede stofzuiger hebben is echt het halve werk, anders heb je al niet eens zin om dat ding te pakken, hoe hard het stof je ook om de voeten groeit.
  We hebben zo’n Charles, ook een fijn ding. Lang voor de zwangerschap van Ocker al gekocht, omdat ‘ie ook vloeistoffen opslurpt.
  Maar ondanks de vriendelijke ogen en lach van dat ding… moet Ocker niets hebben van dat gevaarte.
  Zodra ‘ie aangaat (maakt ook wel een helse herrie) zitten zowel hond als kind angstig tegen elkaar aan gekropen in de andere hoek van de kamer. Het zou bijna grappig zijn als het niet ook sneu was. ;-)

  Ik heb verder best dat je zegt een hekel aan schoonmaken. En de was opvouwen en dat soort dingen. Wat steevast helpt: muziek aan. Of een lekker reutelende en spelende Ocker om me heen. Het is dat ik niet kan fluiten, anders zou ik het al opruimend doen.

  Spullen weggooien. Ruimte maken. Daar geniet ik momenteel het meest van. Zeg maar de fase waarin jullie zaten voor de verhuizing: wanneer de overbodige troep eindelijk eens echt weg gaat. ;-)

 4. nelis Says:

  Mooi filmpje :D
  xx

Leave a Reply

?>