Een kijkje in mijn keuken

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate Kitty's adventures
Comments (9)

Op twitter vermeldde ik dat ik mijn kapsel in de oven had staan, zodat ik zodadelijk mijn Teletubbie-taart kon gaan maken. Ik stond er niet bij stil dat ik iets raars schreef, maar een aantal mensen reageerden: of ik misschien een taart ging maken van mijn haar? Ik vertelde dat met een kapsel ook het deeggedeelte van een taart kan worden bedoeld en er werd om een foto gevraagd. Ik postte een foto die ik van google af haalde, maar vond dat een beetje te makkelijk. Lieve Wiep en Michel, speciaal voor jullie my own personal how-to: how to bake a cake :)

Eerst bak je dus het kapsel:


Zodra dit is afgekoeld zaag je het doormidden:

De taart vullen:

Daarna bestrijk je de taart met botercrème:

Daarna marsepein uitrollen..:

En de taart bekleden :)

Zo is de taart eetbaar. Maar het leukste is natuurlijk om de taart ook te decoreren! Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Gewoon boetseren, of werken met uitstekers, plungers, cutters, fringers en tappits:

En… Klaar is Annibal!


9 Responses to “Een kijkje in mijn keuken”

 1. sanneke Says:

  Wow! Helemaal geweldig An! Wat lief dat je ‘t ons even voor doet. Zo’n taart wil ik ook wel eens maken.
  En het allerbelangrijkste voor vandaag: gefeliciteerd met Stef’s eerste verjaardag!

 2. Wiep Says:

  Woei, wat een prachtige taart en wat ben jij goe-hoed! You rule! Het is bijna onmenselijk om hier al dat heerlijks te aanschouwen zonder er een hap van te kunnen nemen. :) Veel plezier vandaag (en ook woensdag natuurlijk, ook gebeurt er dan verder niks feestelijks meer?). X

 3. Myrna Says:

  Wauw, dat ziet er prachtig uit! Fantastisch! En je hebt het zo mooi in beeld gebracht en beschreven dat het heel simpel lijkt; alsof zelfs ik het zou kunnen… Geniet van de taart en van jullie bijna jarige manneke natuurlijk :-)

  * En dat heet dus echt kapsel?! LOL, ik zou inderdaad ook een ander beeld gehad hebben! *

 4. nelis Says:

  fantastisch!
  Kus!

 5. Francisca Says:

  Geweldig gedaan en het was ook nogeens een heerlijke taart!

 6. miek Says:

  Oooh, wat te gek hè. Heb je er veel speciaal spul voor nodig? Ik zie wel taartenbakgereedschap dat ik niet ken namelijk:)
  Ik mis nog wel het recept hoor! voor het kapsel, en de botercrème, en de marsepein…. Volgens mij gaat er onwijs veel tijd in zitten.

  Liefs!!!

 7. Nienke Says:

  Je kunt altijd nog banketbakker worden als je je baan helemaal zat bent!
  Echt supergaaf. Ik durf te wedden dat jij je schouder ophaalt nu ik dit zeg ;-), maar ik heb altijd enorme bewondering voor mensen die dit kunnen.

  Nog 2 nachtjes slapen, en dan is die boef Echt echt echt 1 jaar!

 8. Janneman Says:

  WAUW. doet niet onder van die van een bakker.

 9. Mieke Says:

  Tjees, ik zie dit nu pas! Wat kan jij goed taarten creeren (bakken is niet het juiste woord..) zeg!!

Leave a Reply

?>