Nieuw huis!

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate Kitty's home sweet home
Comments (7)

Een tijdje geleden, toen we eenmaal hadden bedacht dat nu misschien wel een betere tijd was om te verhuizen dan dat wij in onze lange termijnplanning hadden erkend, spraken wij met een hypotheekadviseur. Deze hypotheekadviseur vertelde ons hoe het ervoor stond, wat wij konden verwachten en berekende hoeveel geld wij aan een huis konden uitgeven. Dat bedrag was aanzíenlijk: veel meer dan dat wij ooit gedacht hadden.

We vertelden dat we dit bedrag bij lange na niet nodig hadden en hielden vast aan het bedrag waarvoor wij een offerte hadden aangevraagd. Nu waren we eenmaal voorgelicht en hadden een beeld van de ruimte die we hadden: de zoektocht kon beginnen! Met het advies van de adviseur in ons achterhoofd bekeken we nieuwbouwprojecten en bestaande woningen en ja, we keken ietsjes ruimer dan dat we gepland hadden, een heel klein beetje speelruimte hebben was prettig en maakte nét het verschil tussen een wat groter huis en een huis dat aan onze wensen voldeed.

We vonden een huis. Een huis dat zo mooi was dat we meteen bij de eerste keer dat we er keken al het gevoel hadden: dit is geweldig! Maar ergens wrong het: ik vind hypotheekadviseurs altijd een beetje eng en ik had ergens een onbestemd gevoel.. Uiteindelijk besloot ik mijn trots in te slikken en mijn ‘ik regel het allemaal zelf wel’ te laten varen: ik belde een contact vanuit mijn tijd bij het assurantiekantoor. Iemand die ik écht vertrouw. Eén van zijn collega’s nam uitgebreid de tijd voor ons, sprak met ons over hypotheekvormen, berekende onze ruimte. Mijn onderbuikgevoel bleek er niet naast te zitten: die enorme extra ruimte, die wás er gewoonweg niet. Onze eerste, eigen inschatting was juist geweest. Het huis dat wij nu op het oog hadden bleek éigenlijk net wat te hoog gegrepen. Hoog, maar niet onmogelijk.. Maar aan onze top zitten, dat wilden we niet.

We waren ondertussen al bezig met de onderhandelingen en een wonder geschiedde. Paul onderhandelde dusdanig goed dat we het huis, hét huis, toch kunnen kopen. We zijn verwonderd en geloven het nog maar half: er komt vast nog iets waardoor het allemaal niet door kan gaan. Want dit kan vást niet. Zo’n mooi huis? Wíj?

In december gaan we dus verhuizen. Al geloven we het nog steeds maar half. Dit zal het huis worden waar Stef op zal groeien. In de tuin zal spelen. Zich -hopelijk- veilig en vertrouwd zal voelen.

Waar hopelijk de katten weer de ruimte zullen hebben zichzelf te zijn.

Waar ons gezin gelukkig zal zijn.

Is dat niet geweldig? <3

7 Responses to “Nieuw huis!”

 1. Nienke Says:

  Dat ís geweldig en het is jullie gegund ook!

 2. Francisca Says:

  Wat heerlijk, ik ben zooooooo blij voor jullie. Eerst even stressen voor de verhuizing en dan genieten maar! Zie je jullie al met de Kerst zitten rond het haardvuur en volgend jaar in de tuin met een opblaasbad?

  Dikke knuffel,
  Fran

 3. Myrna Says:

  Absoluut. Helemaal geweldig :-) En ik ben blij dat je log zo eindigde hoor, want halverwege zat ik echt even “Het zal toch niet?!”. Ja, die hypotheekmannetjes (en – vrouwtjes)! Goed dat je het nog eens checkte bij iemand die je kon vertrouwen. Ik weet nog dat wij destijds ook stijl achterover vielen toen we hoorden wat we konden krijgen. Een klein rekensommetje leerde echter dat we dan wel moesten leven op witte bonen en toast – klein detail. Maar het is fijn om hoe dan ook, in welke prijscategorie dan ook, het huis te vinden dat een thuis is.

  Whoehoe! Kerst in jullie nieuwe huis :-)

 4. miek Says:

  Dat onderbuikgevoel is dus niet voor niets, dat blijkt wel! Maar wat ontzettend goed vanPaul! Het is GEWELDIG, helemaal super. Wat je zegt; je koopt nu het huis waarin de herinneringen van je zoon geboren worden:D Helemaal te gek. Wat een fijne kerst wordt dat!
  Liefs!!

 5. Pa Says:

  Dromen komen soms uit.
  Dit kan er een van zijn!!!!!!!

  Gefeliciteerd en veel geluk met alles.

 6. Nienke Says:

  Oh, en inderdaad: wat kunnen sommige hypotheekberekenaars je toch bergen beloven met stalen gezichten – heel verstandig dat jullie jullie eigen verstand gebruikt hebben en eerst nog advies ingewonnen hebben bij iemand/een kantoor die jullie vertrouwen.
  Weet je dat appartement nog? Waar die hele rechtzaak om ontstaan is, maar dat terzijde, dat had meer te maken met een k•t van een wijf. ;-)
  Als dat allemaal door was gegaan, hadden we nu zo’n beetje op straat gestaan: die hypotheek hadden we nooit op kunnen brengen, ondanks dat de berekeningen van, jazeker! De hypotheker, ons wilden doen geloven dat dat wel degelijk mogelijk was.
  Halverwege dat proces kwam mijn vader met een ‘mannetje’ aanzetten die ook voor hen de hele financiering rond hun nieuwbouwwoning netjes heeft afgehandeld – en ondanks dat wij ver buiten de regio waarin zijn kantoor opereert wonen, heeft hij ons geweldig geholpen, ook uiteindelijk met de aankoop van ons huidige huis. Je moet eerlijke mensen om je heen hebben met dit soort jarenlang (zo niet levenslang) bindende aankopen. Geen pipo die vooral eigenbelang behartigt.

 7. Janneman Says:

  Echt Geweldig

Leave a Reply

?>