Allerhande spannendheden

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate Kitty has a family
Comments (7)

De tijd staat niet stil in huize Annibal. We zijn druk met van alles en nogwat en het voelt af en toe als een georganiseerd zooitje. Maar we hebben het goed, genieten van elkaar. Stef kreeg zijn voorlopig laatste serie prikjes en blijkt te groeien als kool. Onze grote baby laat zich mijn melk wel smaken ;)

Paul was jarig en dat vierden wij. Een keer of 3, om het makkelijk te maken. Het was erg leuk en gezellig, maar ik ben bang dat ik een verjaardags-driedaagse liever niet in de herhaling ga gooien. Gelukkig was hij wel erg blij met het cadeau dat Stef en ik voor hem hadden uitgezocht. Hij heeft zijn messenset ondertussen al een paar keer gebruikt en heeft er tot nu toe slechts één nadeel aan gevonden: als je góede messen hebt ben je langer bezig met het verhéugen op het gebruik ervan dan dat je ze daadwerkelijk gebruikt. Snijden is immers een eitje geworden..

Iets dat ons op het moment ook fijn bezighoudt is het gebruiken van draagdoeken. Dit had altijd al onze interesse, maar nu Stef groter en zwaarder wordt is het bijna ondoenlijk hem in de maxicosi de trappen van ons portiek op en af te zeulen. Daarbij is hij te groot voor de wagenbak geworden, maar is hij nog wat klein om zelf al te kunnen zitten en is een draagdoek, bij goed gebruik, goed voor zijn heupen. Drie draagdoeken hebben we nu dus, en het bevalt ons prima. Het is nog wel een gedoe met knopen zo hier en daar, dat is iets dat je écht even moet leren.

Ook nog iets waar we veel aandacht aan hebben besteed de afgelopen tijd: Stef had een voorkeurshouding en daardoor een afplatting aan één kant van zijn koppie. Met een fysiotherapeut en een manueel therapeut hebben we daar hard aan gewerkt en het resultaat mag er wezen: in ca 2,5 maand is voorkeurshouding weg en is de nog aanwezige afplatting zo goed als niet meer asymmetrisch. Het helmpje dat wij dus vreesden is waarschijnlijk niet meer nodig en daar zijn wij blij mee.

Het gaat dus wel lekker in huize Annibal. Soms is onze tijd wat schaars, maar dat lost zich altijd wel weer op. Tot snel!

7 Responses to “Allerhande spannendheden”

 1. Francis Says:

  Hoi An,

  Wat een lekker flink ventje is het al weer. Hij groeit goed op jouw melkie. De draagdoek ziet er comfortabel uit. Die van mij stapt tegenwoordig liever (met loopauto of aan de hand).

  Nog gefeliciteerd met Paul!

  xxx

 2. Nien Says:

  Dat ziet er goed uit. Inderdaad, dat trappenpaleis iedere keer op en af moeten met zo’n zware bak – fijn dat de draagdoeken zo’n oplossing bieden.
  En exit Helmpje! Da’s misschien nog het mooist van alles.

 3. Nien Says:

  Ben ik weer.
  Het is inderdaad een enorme bul, An! Toen in januari (? Wanneer waren we ook alweer bij jullie met dat bliksembezoek?) was hij al onderhand zo groot als Ocker, maar denk dat Stef nu zelfs groter is (kloink!). :-)

 4. Carrie Says:

  Hoi Naknak,
  Baby begint al aardig op een peuter te lijken!!!
  Helmpje, als het moet dan moet het, maar een pak van mijn hart als het niet nodig is.
  H.v.j.

 5. Janneman Says:

  Draagdoeken zijn echt geweldig!!

 6. Carrie Says:

  Hij wordt niet alleen groot, hij is een chameur zo `klein` als hij is.
  Dat die maxicosi onhandig en zwaar is vind ik ook niet raar.
  Als ze heel klein z]ijn gaat het nog wel.
  Het leek net of Stef er nu in hing en hij baalde er al van.
  Draagdoek zit goed zo op de foto te zien,
  Voor jullie allebei een stuk makkelijker je hebt nu ook je handen vrij.

  Veel liefs, mams

 7. Wien Says:

  Wauw, gaat hard met hem inderdaad! Lijkt me trouwens heel fijn om je kind in een draagdoek te hebben. Het leren waard dunkt mij!

Leave a Reply

?>