Zwemmen

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty and her kittens
Comments (4)

Mijn kleine ventje ging vandaag voor het eerst ‘te water’, zoals mijn vader het heel mooi verwoordde. Natuurlijk gaat hij gewoon netjes in bad en ook onder de douche gaat hij wel, maar dit was anders. Dit was voor het eerst écht zwemmen! Spannend vond hij het wel in het begin: hij drukte zich tegen me aan met dat lieve kleine lijfje en trok een pruillipje toen hij voelde dat dat water lang niet zo warm was als het water van zijn badje altijd is. Gelukkig maakte dit al snel plaats voor verwondering en nieuwsgierigheid. Wat was er een boel te bekijken! Stef keek zijn ogen uit en vond het maar spannend, al die mensen om hem heen. Nóg leuker werd het met allermaal andere kindjes in een kring. Liedjes zingen, door het water spetteren, naar de kindjes om hem heen kijken.. Mijn kleine waterratje vond het zelfs geweldig om onder water gedompeld te worden; iets waar zijn mama beduidend méér moeite mee had.

Wat mij betreft een geslaagd experiment: babyzwemmen is de bom!

4 Responses to “Zwemmen”

 1. Carrie Says:

  Wat jammer dat er geen foto’s van zijn.
  Misschien mag ik wel een keer mee om ze te maken.
  Als hij net zo wordt als zijn mams, dan is hij niet uit het water te slaan.

  Veel liefs

 2. Nien Says:

  Oh wauw: ik wil ook al heel lang gaan zwemmen met de Ock, maar stel het steeds uit… stom genoeg. En nog stommer: juist vanwege die angst dat ‘ie uit mijn handen zal glippen en onder water zal en… terwijl dat natuurlijk nergens voor nodig is.

  Zit je met Stef in een klasje (vaste tijd elke week groepsgewijs spartelen), of ga je (ook?) los met hem zwemmen?

  Ja, dit stukje moet me maar eens over de streep trekken.

 3. Anonymous Says:

  Hoi Naknak,
  Voelde je je toen Stef eenmaal een beetje gewend was, weer de nog jongere zwemjuf van de Thorbecke?
  h.v.j.

 4. Mieke Says:

  Wat gaaf zeg! Wist helemaal niet dat babyzwemmen bestond!
  x

Leave a Reply

?>