Metalhead

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty has an opinion
Comments (7)

Metal1Ooit, lang geleden, zei iemand tegen wie ik opkeek tegen mijn puberende zelf “Och meisje, let maar op, vroeger hield ik ook van al die herrie. Maar naarmate je ouder wordt zul je merken dat je rustiger wordt en dat ook je muzieksmaak zal veranderen.” “Echt niet!” Riep ik toen heel hard.

De tijd vloog voorbij, en ondertussen ben ik nu bijna net zo oud als hij was toen hij dit tegen me zei. En ik moest er gisteren aan denken, terwijl ik op een feestje stond te praten met de mensen waarmee ik overmorgen naar een concert van The Dillinger Escape Plan ga. Vanochtend nog veel harder, terwijl ik met een vriend sms-te over het kopen van kaartjes voor het concert van Fear Factory over een paar weken. Fear factory was toen al mijn favoriete band en dat is in al die jaren niet veranderd. Ik kan echter wel begrijpen wat die bekende toen bedoelde: ik heb niet meer de behoefte aan iedereen te laten zien van welke muziek ik hou door mijn haar groen te verven, uitsluitend zwarte kleding met spikes en kettingen eraan te dragen en wat meer dies zij. Ook muziek buiten dit straatje kan ik waarderen, ik schaam me niet meer toe te geven dat ik ook muziek van Tom Jones, Duran Duran en James Brown kan waarderen. Maar een metalhead zal ik denk ik altijd wel blijven.

Dus kijk ik uit naar de twee concerten die ik binnenkort en zeer binnenkort zal gaan bezoeken. Me bij tijd en wijle even uitleven op graftakkeherrie hoort bij mij en dat zal ik hopelijk blijven doen tot ik daar fysiek niet meer toe in staat ben. Er is slechts één verschil met vroeger: wanneer ik in mijn tienerjaren naar concerten ging keek ik wel eens naar die kleine groepjes ‘oude’ mensen en stelde me voor dat ik óóit, later, ook zo zou zijn. Vond hen stoer. Nu ben ik zelf dat oude mens, en vind ik het helemaal niet zo stoer meer. Ik ben namelijk nog altijd dat meisje van 16 dat meebrult met gruntende mannen, ik ben nooit iemand anders geworden. Dat is niet stoer, want dat gaat vanzelf..

7 Responses to “Metalhead”

 1. Nien Says:

  Als je je maar niet nu te oud gaat voelen, wanneer je een groepje zestienjarigen met groen haar ziet. ;-p
  Het zit blijkbaar in je, mooi om te kunnen concluderen toch? Het is geen overgewaaide gril of fase.

  Over zaterdag: zin in!
  Geldt nog steeds dat we redelijk vrij zijn om te komen wanneer we willen? Daarmee wil ik zeggen: we kunnen hoogstwaarschijnlijk diezelfde zaterdag een 70′s-bank ophalen – in Purmerend of all places – die we erg graag willen hebben (geloof dat ik nog een stuk verliefder ben dan Marnix ;-)): dus het zou ideaal zijn wanneer we het een met het ander kunnen combineren – en dat zou dus gaan inhouden dat we met een boedelbak achter onze auto eerst de bank gaan ophalen ergens eind van de ochtend, en dan naar jullie zullen togen met dezelfde boedelbak maar dan gevuld.
  Vraag is kort maar krachtig: schikt het als we dan begin van de middag, even grofgeschat tussen 1 en 2 bij jullie kunnen aanwaaien?
  Natuurlijk laat ik het je allemaal wat specifieker weten wanneer de afspraak met Purmerend wat ronder is.
  En geef het ook gewoon aan als het niet uitkomt! Dan breien we het hele zooitje gewoon anders.
  Liefs!

 2. Carrie Says:

  Hoi Naknak,
  Hoezo oud????
  Hoezo niet genieten van de muziek die je toch altijd het meeste blijft aanspreken???
  Ik ben al wat ouder als jij, maar voel me weer jong als ik de toch ook wel harde muziek van mijn favourieten hoor.
  Denk aan: Led zepplin, Roling Stones, The Kings, The Doors, Golden Earing,
  Yes, Deep Purple etc.
  Park Pop vind ik nog altijd een heerlijk festival, dat mij het gevoel geeft weer in verleden tijd rond te lopen.
  Dus relaxed and take it easy man.
  Jong en oud, wit, zwart, geel, rood, alles en iedereen bij elkaar en voelt zich “happy”.

  Jouw verhaaltje klopt helemaal, want ook ik ben andere, zelfs klassieke muziek gaan waarderen.
  Veel plezier bij de komende festivals.
  H.v.j. Pa

 3. Eve Says:

  Mooie laatste zinnen.

 4. sanneke Says:

  Ooit las ik dat de muziek die je goed vond rond je twintigste bepalend is voor je muzieksmaak in de rest van je leven. Ik stond niet voor niets laatst dus keihard mee te brullen ‘taaaaaaaaaame’ met de Pixies. :)

 5. Myrna Says:

  Zo is het. Jij bent jij, met je muziek die daarbij hoort.

  Ik houd ook van hard (al is het ietsje minder hard dan dan jij) en met een Mannetje in huis is dat niet veranderd. Hij groeit op met Rammstein en ik heb me laatst dood gelachen omdat hij mee begon te grommen :-D Toch ben ik nu ook meer de liedjes uit jaren 80 en 90 gaan waarderen, de echte pop die ik toen veel te soft vond.

  Nu ik je stukje las, viel me trouwens ineens in dat ik een paar maanden na Stans geboorte helemaal niet meer zo van het harde was. Ik ging voor het eerst weer werken en ineens draaide ik Madonna en Nelly Furtado (!) op mijn mp3 speler. Maar na een tijdje is dat weer bijgetrokken ;-P

 6. Annibal Says:

  @ Nien: Haha, ik voel me niet vaak oud, ik vind eigenlijk dat die kinders bij de concerten steeds jonger worden ;) En het wasd leuk!! :D

  @ Papa: Haha, oud is ook maar iets relatiefs denk ik inderdaad, genieten is tijdloos ;) L.y.t.!

  @ Eve: Thnx lieverd! Kus!

  @ Sanneke: Oh, cool, dat wist ik eigenlijk helemaal niet! Dan denk ik niet dat mijn smaak nog veel rustiger zal worden.. Sorry Paul! ;)

  @ Myrna: Haha, mooi man, als hij dat nog een keer doet hoop ik eigenlijk op een filmpje :D En zie je? Je horizon verbrééd zich bij het ouder worden, bij jou is dat dus ook :D

 7. Ron van Schaik Says:

  Ben afgelopen week naar Bullet For My Valentine geweest en afgelopen zondag naar Enslaved. Ga naar Fortarock en Graspop en ik word volgende maand 53 jaar. Heerlijk, het is altijd mijn muziek geweest en zal (denk ik) altijd zo blijven. Ga net zo lang door tot ik er bij neerval, desnoods met de rollator in mijn hand.

Leave a Reply

?>