Baby’s, familie en afscheid

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty & friends
Comments (4)

kroezeboomHet waren veelbewogen dagen. Mijn eerste week thuis sloot ik af met een ritje naar mijn werk met een grote tas koekjes en ander lekkers. Even fatsoenlijk afscheid nemen, gedag zeggen tegen mijn collega’s. Afsluiten. Het was fijn iedereen nog even te spreken (waaronder mijn leidinggevende, die sinds eergisteren weer terug is van vakantie), maar ook raar om daar te zijn. Het is pas een week terug, maar even voelt het niet meer als mijn plekje. Ik moet daar even niet meer zijn, mijn plaats is nu daar waar mijn kind zijn laatste weken in mijn buik het allerbeste kan groeien. Ik weet waar dat is en ik hou me eraan.

Afgelopen donderdag beviel vriendinnetje Maaike van haar zoon Tobias en vandaag mogen wij Tobias én zijn ouders een dikke knuffel gaan geven. Ik kijk ernaar uit, het is zo bijzonder wanneer je vrienden ouders worden.. Ik ben vreselijk blij voor hen en ik ben súpernieuwsgierig naar de kleine vent :) Zaterdag bereikte ons opnieuw goed nieuws: ook mijn nichtje Marcella is bevallen en zij bracht een dochter met de naam Jileyna ter wereld. Helaas heeft Jileyna moeite met het binnenhouden van haar voedingen, dus nu ligt zij nog in het ziekenhuis. We hopen heel hard dat ze snel naar huis mag..

En dit laatste nieuws bereikte ons tijdens een familiereünie waarbij ik voor het eerst in mijn volwassen leven familieleden van mijn opa heb ontmoet. Omdat wij, de neven en de nichten, alsook de meeste aangetrouwde ooms en tantes, mijn opa nooit hebben gezien was het voor velen van ons een wonderbaarlijke gebeurtenis met een vreemde vorm van herkenning: nooit hebben wij bijvoorbeeld geweten dat neef Bart zo vreselijk veel op opa lijkt. Er kwam een nichtje van ons binnen die eigenlijk niet zou komen. Maar dat bleek uiteindelijk een kleindochter van opa’s broer te zijn. Opa’s broer heeft mij een beeld gegeven van hoe mijn opa er ongeveer uit zou hebben gezien wanneer ik hem nog zou hebben meegemaakt. En dat het naast dit feest van herkenning ook erg gezellig en leuk was om al deze familie, zowel bekenden als onbekenden (weer eens) te zien hoef ik wellicht niet eens uit te leggen :)

Op de foto zie je de Kroezeboom en de naastgelegen plek waar in vervlogen tijden stiekum kerkdiensten werden gehouden. Wellicht hebben voorvaderen van mij hier gebeden?

4 Responses to “Baby’s, familie en afscheid”

 1. Carrie Says:

  Het was zeker een bewogen weekend en het was ook bere gezellig. Allereerst gefeliciteerd Marcella en Kelvin met Jileyna.
  Maaike en Mark gefeliciteerd met Tobias.
  Heel veel geluk met jullie baby’s.
  De reunie was leuk nichten die ik aan de stem herkende. We zijn inmiddels allemaal een stuk ouder.
  Sommige heb ik denk ik 30 jaar niet gezien.
  Het is voor herhaling vatbaar denk ik.

 2. Carrie Says:

  Hoi Naknak,
  Een bewogen en gezellig weekend was het zeker.
  Wat mij opviel was je verwijzing naar mijn schoonvader oftewel jouw Opa.
  Toen ik dit aanklikte, las ik een heel mooi geschreven zuiver verslag van hetgeen ik jou persoonlijk heb overgedragen aan de hand van de toen nog niet zo lang geleden, werkelijke verhalen uit een verschrikkelijke tijd.
  Heel veel mensen waren toen helden.
  Jouw Opa spande in onze familie de kroon en zal zeker dankbaar gebruik hebben kunnen maken van al die anderen.

  Ik vond het vreemd dat ik deze weblog niet had gezien.
  Achteraf logisch, want ik lag toen nog met een gestrekt pootje.
  Toch vond ik het op z’n plaats ook al is het erg laat om hierop te reageren.

  H.v.j.
  Pa

 3. Nienke Says:

  Heb net de link gevolgd naar jouw eerdere log over je opa… Poe. meis, wat een verhaal… Het moet een heel bijzondere man geweest zijn.

 4. miek Says:

  wat een familie! en wat een opa! bijzonder hoor.

Leave a Reply

?>