Laatste ronde

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty, mom kitty
Comments (8)

pink-women“Ding!” luidt de bel de laatste ronde in. Moeizaam staat de bokser op. De ronde waarna de wedstrijd op punten wordt beslecht, indien er geen K.O. valt te melden. Het publiek houdt de adem in; het ziet er niet naar uit dat het tellen van de punten nodig zal zijn. De bokser zwalkt gewond de ring verder in.

Dan gebeurt er iets onverwachts: de bokser sluit de ogen en heft de armen op, alsof hij zijn overwinningsapplaus in ontvangst neemt. Het is totaal stil. Het publiek noch de scheidsrechter durven een vin te verroeren. De tegenstander twijfelt: moet hij nu vechten? Wachten? Wat ís dit? En de bokser opent de ogen en stapt de ring uit. Dit gevecht is voorbij.

En de camera’s van de fotografen flitsen, maar het deert hem niet. Hij weet dat hij heeft gewonnen.

Die bokser, dat ben ik. Ik heb het uitgezongen tot 3 weken voor mijn verlof, maar nu is mijn gevecht klaar. En ik wil het niet langer zien als opgeven: ik heb gewonnen. Falen is dit niet, falen is als ik nog langer weiger goed voor mezelf en mijn kind te zorgen..

8 Responses to “Laatste ronde”

 1. sanneke Says:

  Mooi geschreven, An! En geniet van je rust. Ik heb het in geen van mijn zwangerschappen voor elkaar gekregen tot het verlof door te werken. Zwanger zijn is gewoon zwaar voor de meeste vrouwen.

 2. Myrna Says:

  Heel verstandig en moedig dat je dit besluit genomen hebt. Ik weet dat het niet makkelijk is om toe te geven dat het écht niet meer gaat, maar je hebt helemaal gelijk: het gaat om jou en je kindje. Je zult zien hoe opgelucht je je de komende tijd gaat voelen.
  Ik had het onzinnige idee om tot vier weken voor de bevalling door te werken. Deden al mijn collega’s ook, dus moest ik ook kunnen. Maar het ging niet. Iedere zwangerschap is weer anders, ieder lichaam regaeert weer anders. Je kunt er alleen maar goed naar luisteren.

 3. Wien Says:

  Goedzo An!!

 4. Nienke Says:

  Juiste beslissing!
  Je zult zien hoe goed je je al binnen een paar dagen hieronder zult voelen. Het is gekkenwerk om tot aan je verlof door te willen blijven werken terwijl je lichaam waarschuwt dat het niet meer gaat. Ik ken vooralsnog niemand die het wel heeft volgehouden. Want dat is het: volhouden. En dan kun je maar beter de boel loslaten en je concentreren op hetgeen wat nu even heel belangrijk is: namelijk dat je je rust krijgt. Heeft Streep ook veel profijt van!

  PS Zondag rond half 4, 4 uur is prima!

 5. nelis Says:

  goedzo meis :)
  xx

 6. miek Says:

  oh An, ben je alweer zó zwanger..! ik besef nu pas hoe ver je alweer heen bent. Natuurlijk heb jij gewonnen! prachtig geschreven. kus.

 7. Annibal Says:

  @ Sanneke: Dat ga ik zeker doen, ik begin nu een beetje rust te vinden.. Thnx voor dit berichtje, het is niet leuk, maar op de één of andere manier wel fijn te horen dat het niet ráár is om het niet vol te houden..

  @ Myrna: Gelukkig had ik al voor ik echt uit begon te vallen bedacht dat ik 6 weken vantevoren wilde, want 4 weken vantevoren vond ik zo kort.. Maar ik snap precies wat je bedoelt, je vind dat je moet kunnen wat anderen eventueel ook kunnen. Nouja, en dat luisteren komt (op termijn) vanzelf goed, haha!

  @ Wien: Thnx :)

  @ Nien: Nu de pijn van de afgelopen dagen weer wat begint te zakken begin ik ook langzaam maar zeker in te zien hoe veel hersteltijd ik eigenlijk wel niet nodig had, uiteindelijk: ik heb nu al 3 dagen niet gewerkt en mijn lijf doet nog steeds pijn van de maandag en de dinsdag werken. Nu nog even wennen aan het idee dat ik nu zó lang niet meer aan het werk zal zijn (het besef is er nog niet echt), maar de rust is al bijzonder aangenaam :) En Streepje is ondertussen mijn buikwand straf aan het geven ofzo, jemig! Tot zondag dan lieverd, ik kijk er nu al naar uit!! Kus!

  @ Neel: Jij ook thnx :) Knuf!

  Miek, haha, jah, ik verbaas me zelf ook verschrikkelijk over hoe hard het wel niet gaat. Nog maar een week of 9 tot 11!! Waar de hel is de tijd gebleven? Ik laat het over me heen komen en begin langzaamaan nieuwsgieriger te worden naar dat gekke kind in mijn buik :) Nog eventjes! Kus terug :)

 8. Janneman Says:

  goed zo!!

Leave a Reply

?>