Drukte

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty, mom kitty
Comments (8)

beamupVandaag was een drukke dag. Niet qua afspraken, niet qua dingen móeten, niet qua planning. Hoewel ik uiteindelijk wél een paar dingen op de agenda had staan speelde de drukte zich voornamelijk intern af. In mijn buik. Met mijn voornemen uit te slapen* kon ik de boom in: Streepje was bij de eerste geluiden van Paul’s wekker meteen gruwelijk druk en het leek erop alsof hij zich een uitweg wilde verschaffen door zijn kont door mijn buikwand te duwen. Ofzo. Terwijl hij ondertussen op mijn blaas trappelde. En hoe hij het nú al voor elkaar heeft weet ik niet, maar ook de overige gezinsleden bleken te zijn betrokken in het complot: Loki hing (op luidruchtige wijze, I might add) in de luxaflex terwijl Max keihard heen en weer rende over mijn buik. Paul sliep onderwijl door het getetter van zijn wekker heen en viel telkens in slaap wanneer ik Max zijn richting oppropte in de hoop dat hij het stuiterende beest in bedwang zou houden.

Enfin, uitslapen werd ‘m dus niet. Chagrijnig van al dit geweld liet ik mijn hoop varen en klom mijn bed uit. Schreef eendelijk eens die ellenlange mail aan een vriendin, maakte een afspraak voor een informatie-avond over bevallen bij het ziekenhuis, betaalde de rekeningen, belde over wat onduidelijkheden inzake een verzekering en sprak nog even met een oud-collega en zijn lieftallige dochter (hoewel zij vooral interesse had in de katten, die ineens monsterlijk groot waren vergeleken met zo’n kleine hummel!). De ex-collega kwam namelijk een babybadje voor ons brengen dat hij niet meer kon gebruiken. Zo lief! (Thnx Michel :) ) Tenslotte was ik blij dat deze klusjes ook allemaal weer geklaard waren.

Na mijn werk, bij de Cesartherapeute, liet Streepje nogmaals een sterk staaltje gymnastiek zien. Liggend op de grond moest ik een oefening doen, maar ik werd telkens afgeleid door het getrappel in mijn buik. Toen de therapeute iets zei over een spier die ik aanspande keek ik haar dan ook wazig aan: dat was ík helemaal niet, dat was een schop. Even later was zelfs de therapeute de draad volledig kwijt: mijn buik bobbelde, golfde en bewoog; de therapeute moest lachen en de oefening weer opnieuw. Ook thuis op de bank ging het door: ik kreeg een schop naar onderen ergens en ik veerde op van schrik. Ik heb geen idee wat hij raakte, maar prettig voelde het in elk geval níet.

Mijn kleine druktemaker begint groot en sterk te worden. Hoe hard het allemaal gaat, dat bleek wel uit het telefoontje dat ik ook nog ergens in de middag kreeg. De kraamzorg,  om een afspraak te maken. Intake. Er komen dingen dichterbij. Véél dichterbij. Waar is die bak zand waar ik telkens mijn hoofd in had toch? Ik kan ‘m even niet meer vinden.. Gelukkig maar, dat ik zéker weet dat ze die Startrek-transporter nog wel uitvinden vóór mijn bevalling. Kunnen ze die koter zo mijn buik uitbeamen. Heb ik die grote bak zand tenminste ook nergens meer voor nodig!

*: Ik hoefde vandaag pas in de middag op mijn werk te zijn i.v.m. een onderbezetting in de middaguren nu er enkele full-timers met vakantie zijn.

8 Responses to “Drukte”

 1. Carrie Says:

  Wat kan je het weer heerlijk beschrijven.
  Het werkt weer op de lach spieren moet ik zeggen.
  Zou streepje nu al de katten kunnen dirigeren, dat zal wat worden als streepje geen streepje meer is maar ………
  Bedenk alvast een strategie anders zijn ze met z’n 4e de baas…….hahahahahaha

  Heel veel liefs,

 2. sanneke Says:

  Streepje gedraagt zich net zoals mijn neefje destijds in de buik, dat was ook zo’n enorm drukke trappelaar, altijd in de weer. Die rende dus voor zijn eerste verjaardag, is nog steeds een enorme druktemaker (en een enorme schat!), die van mij waren allemaal kalm in de buik en ja, zo zijn ze nog steeds. Ze passen precies bij onze kalme kat, zoals Streepje zich nu al aangepast lijkt te hebben aan jullie katters. :)

 3. Nienke Says:

  Het kán nog veranderen als je een paar weken verder bent… ;-) Er was een hele periode waarin ik dacht dat ik een adhd’er in mijn buik aan het kweken was (met zo’n stille dromer als moeder, zie je het voor je?), en dat ik Puck ook steevast omschreef als een druktemaker, maar al lang voordat hij/zij steeds meer ‘klem’ begon te zitten sloeg het totaal om. Nu is mijn beeld bij Puck dat van een heel tevreden kind, wat rustig de tijd afwacht, en zich eens in de zoveel tijd even in een andere houding draait. Ik word ook niet meer geschopt – tenzij ik zelf ergens van schrik: Puck reageert meer en meer op mijn gemoedstoestand. Misschien is dat het hele eieren eten ook wel geweest: dat Puck druk was omdat ík me te druk maakte (om stomme dingen, natuurlijk). Wie zal het zeggen.
  De beenspieren worden in elk geval goed getraind, daarbinnen! Jammere is wel dat jij een stuk van je slaap/rust moet inleveren. Misschien Streepje toch maar een keer streng toespreken? ;-) Of een compromis proberen overeen te komen? :-)

 4. Sjoerd Says:

  Ha :-D Komt dichterbij he!

  Een goede vriend van ons wordt binnen een week of 5 papa dus die zijn meid heeft ook al een beste toeter waar ze mee rond loopt!

  Maar goed! Je krijgt iets geweldigs voor terug! Dus het is nog maar even wachten op de startrek-beam-technologie en dan je zoon ;-)

  Liefs
  Sjoerd

  Ps. Ik lees echt zoveel mogelijk van je Blogjes hoor :-) Ik heb alleen lang niet altijd tijd om te reageren :-$ Sorry!

 5. Janneman Says:

  Haha, ja erg he, die bewegingen. Ik vond altijd dat het maar goed was dat het geleidelijk heftiger werd. Je zal maar gleijk zo een bewegende buik hebben, dan schrik je je toch te pletter.
  Bij mij probeerde ze alledrie ergens bij mijn ribben naar buiten te komen. Gelukkig, bedachten ze zich en kwamen via de geijkte weg.

 6. Janneman Says:

  Ps, zie je erg tegen de bevalling op?

 7. Myrna Says:

  Wat een druktemaker! Maar wel lachen hoor, dat hij zo lekker met je meedoet bij de Cesartherapie, haha!

  En die Startrek-transporter vind je zeker nog wel voor die tijd. In welke vorm dan ook ;-)

 8. Annibal Says:

  @ Mama: Ik ben bang dat dat inderdaad nog wel eens zou kunnen gaan komen. Ik heb ook al zo’n vermoeden dat Streepje en Loki met z’n tweetjes nog een hoop ongein gaan uithalen :D

  @ Sanneke: Haha, dat is wel een interessante visie inderdaad, zijn onze katten druktemakers omdat dat bij ons past en is Streepje daarom ook zo, of is het andersom? Wel leuk dat je neefje zo’n levendig kind is ook, zeker ten overstaan van jullie kinders :) Ik ben erg benieuwd wie ons Streepje strakjes zal zijn (ik ga maar vast sparen voor een elektronische drumkit denk ik ;))

  @ Nienepien: Haha, ik hoop met mijn voedingskussen al een heel eind te zijn. Maar dat Streepje wel eens druk zou kunnen zijn van míj, daar had ik nog nooit op die manier bij nagedacht. Ik ben benieuwd hoe hij strakjes dan zal zijn, als ik verlof heb. En ook hoe het met jou is trouwens, ik moet de hele tijd aan je denken.. Zou het??

  @ Sjoerd: Och lieverd toch, geen verontschuldigingen, ik vind het leuk dat je meeleest en dat we elkaar zo hier en daar nog eens een beetje spreken :) Leuk dat je vriend ook papa wordt, vijf weken nog maar! Hihi, ik ben inderdaad steeds benieuwder naar het kindje in mijn buik, maar hoop wel dat ze die transporter nog op tijd klaar hebben, haha ;) Dikke kus!

  @ Janneman: Nou, inderdaad zeg! Hoewel deze koter al vrij vroeg redelijk hard tekeer kon gaan vond ik de schoppen die ik vandeweek kreeg écht schrikken, laat staan als ik eerder nog niet veel gevoeld zou hebben! Haha, beter dat ze inderdaad de voorbestemde uitgang genomen hebben, je moet er toch niet aan denken?

  Ik ben inderdaad bang voor de bevalling, het heeft voor mij zelfs jarenlang een beetje de kinderwens in de weg gezeten. Uiteindelijk won de biologische wekker het, maar wat de bevalling betreft steek ik het liefst nog altijd mijn kop in het zand. Nouja, ik ontkom er toch niet meer aan, dus ik laat het maar gewoon over me heenkomen allemaal, net als ik tot nu toe met de zwangerschap heb gedaan. Komt vast goed :)

  @ Myrna: Hehe, dat was inderdaad erg grappig, ik vond het grappig dat het niet helemaal aan mij lag dat ik afgeleid raakte ;) Ehm, ja. Ik vind van wel. En anders komt ‘ie vast in mijn slaap, dat iemand me dan wakker maakt en zegt “moet je nou zien!” ;)

Leave a Reply

?>