Open ramen en een schutting

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate Kitty has a family
Comments (5)

raamIk ben net wakker na eindelijk weer eens lekker uit te slapen. Met de warmte* werd dit me de laatste dagen niet gemakkelijk gemaakt: wij wonen recht onder een plat dak en hoewel ik ongeveer 99,9 % van de tijd werkelijk van ons huis hou, zijn die paar dagen hittegolf die bijna jaarlijks wel voorbij komen altijd goed voor de 0,1 % tijd dat ik me afvraag wat we in vredesnaam ook al weer zagen in dit huis.

De bijkomstigheid van 3 kamikazekatten maakt het er ook niet beter op. De ramen op een haakje doen zodat de katten er niet uit zouden kunnen was voor ons normaalgesproken de enige wijze van luchten voor dit huis, maar dat werkt niet echt. Met dít weer, zó’n heet huis, en dan een raam of wat op een kier? Tja, helaas, dat doet gewoon niet zo veel. Met de katten op balkon gaan wonen werkt wel prima als de zon zo rond het middaguur eenmaal van het balkon is weggedraaid, maar dan nog moet er altijd iemand bij de katten zijn, omdat die er nogal idiote ideeën op nahouden omtrent wat ‘leuke bezigheden’ zijn**.

Maar wat nu als je je huis nu eens gewóón wil luchten? Zonder dat de kamer met het open raam meteen hermetisch dient te worden afgesloten? Dan broed je twee zomers op een plan en zet je vervolgens je lieve MacGyver aan de klus. En dan.. Heb je een prachtig inzetbaar raamwerk, waardoor je je raam kunt afsluiten voor de katten en het tegelijk wagenwijd open kunt zetten. Dus is de woonkamer nu extreem behaaglijk, en zal er ergens komende week ook een raamwerk voor in de keuken en eentje voor in de slaapkamer gemaakt worden. Ook de katten vinden het leuk: die zitten bijna continue bij het open raam naar buiten te kijken. Geweldig!

En waar was mijn lieve MacGyver vanmorgen dan, terwijl ik zo fijn lag uit te slapen? Bij mijn ouders, een nieuwe schutting bouwen nadat de woningbouw hun oude had afgebroken en nogal misleidende informatie had gegeven over wat er zou worden teruggeplaatst. Is het geen held? Ik ga zo dus maar eens douchen en mijn heldhaftige man en broer aanmoedigen terwijl zij hard werken om mijn ouders hun privacy weer terug te geven..

*: Ok, daarnaast hielp het ook niet bepaald mee dat ik voor de duur van de zomervakantie halve dagen extra werk op mijn normaalgesproken vrije woensdagen om op mijn werk uit de brand te helpen en had ik gisterochtend de wekker nodig om me tijdig op een filmset aanwezig te doen zijn om een heleboel make-updingetjes te doen, maargoed ;)
**: Zo wil Loki al jaren héél graag op het balkon van de benedenbuurman springen. Dat hij daarvoor de hoek om moet springen bedenkt hij zich waarschijnlijk pas in de lucht, en dat zou dan niet zo heel handig zijn. Max heeft zijn zinnen vooral gezet op het balanceren over de ballustrade van het balkon; beetje jammer dat Max een beetje motorisch gestoord lijkt te zijn en zich ook nog wel eens ter aarde stort wanneer hij -pak ‘m beet- probeert op een stoel te springen, of iets anders simpels. Tja. De mythe dat katten altijd op hun pootjes terecht komen geeft mij geen enkele geruststelling, een kat van bekenden van ons heeft zijn achterpoot bij een dergelijke actie gruwelijk verbrijzeld en via andere vrienden weten wij dat katten die op hun poten landen nog wel eens met hun kin op de grond slaan hetgeen, vanwege het zwakke en dunne kin-bot, een schedelbreuk ten gevolge kan hebben. Hetgeen dan weer eindigt in de dood van de betreffende kat. Neen, dank!

5 Responses to “Open ramen en een schutting”

 1. Janneman Says:

  jaaaa, nieuwsgierige, katten en balkons gaan niet goed samen.
  zo is Joep enekeer van 3 hoog naar beneden gekletterd. Hij had alleen een ei op zijn heup. Omdat hij zo jong was, kwam hij er heel goed vanaf.

 2. Nienke Says:

  Prima oplossing zo! Zij kunnen naar buiten koekeloeren naar alles wat op straat loopt, jullie hoeven niet weg te smelten in eigen huis. Iedereen gelukkig. :-)
  Zolang ze zich niet in een nieuwe kamikaze-actie tegen het raamwerk gaan werpen, natuurlijk. ;-) Maar ach, voordat ze dát bedacht hebben, ben je misschien vier zomers verder. :-p

  En nu ga ik toch even het licht bezorgde vriendinnetje uithangen… Bij voorbaat sorry.
  Doe je wel rustig aan…? Zolang dat extra werken min of meer vrijwillig gebeurt en je er geen last van krijgt: prima natuurlijk. Maar geen baas kan een zwangere verplichten over te werken (wat dit in feite is), sterker nog: bij een 8-urige werkdag heb je recht op 1 uur pauze extra per dag.
  Ik moet bekennen dat ik dat recht ook niet altijd even trouw benut, maar zeker op de dagen waarop ik me moeilijker voortbeweeg is het een zegen: in de pauze even wat langer buiten rondwaggelen (frisse lucht, even weg van de verhitte koppen), of uiteindelijk een trein eerder naar huis pakken. En de laatste strikte regel naar mezelf: als het niet gaat, blijf ik een dag thuis. Voor Pucks bestwil.
  Waarschijnlijk begin jij of zit jij net in/aan die fijne energieke maanden, maar dan heb je deze tip uit bezorgdheid maar vast in de zak zitten. ;-) Kus!

 3. gieling Says:

  ehhh… pssst…. wil geen zout in uwer wonden strooien, maar… koek eens naar deze link: http://i.fokzine.net/upload/090706_158922_lowlandsvrijdag.JPG

 4. B.A.R.T. Says:

  Wat doe je nu met de mugjes… of moet ik gewoon mijn mond houden… ik ben namelijk ook aan het kijken hoe ik het ga regelen met onze ramen die ook naar binnen toe open gaan.

 5. shutters Says:

  Haha, misschien eens wat beschutting zoeken voor de ramen tegen de zon. Hier ofzo: http://www.sunshutters.nl. Helpt in ieder geval IETS tegen de warmte van de zomer.

  En wat de muggen betreft…gewoon een halve citroen in de kamer leggen?

Leave a Reply

?>