A wild guess

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty, mom kitty
Comments (18)

beschuitjeNou, ik vind het eens tijd worden. Tijd voor de enigzins afgezaagde, maar stiekum toch ook echt wel erg leuke vraag om aan de lezers van mijn log te stellen: wat denken jullie dat het wordt? Krijgen wij strakjes een zoon, of juist een dochter? Over twee weken precíes hebben we de 20-wekenecho en als het goed is komen wij het dan dus te weten. En jullie ook, want zelf wel willen spieken en dan anderen in het ongewisse laten, daar doen we hier niet aan.

En als ik dan toch aan het vragen ga: wat vind jíj nu een mooie geboortedag voor ons Streepje? Ennuhm, welke namen passen volgens jou bij ons? We zijn nog niet volledig uit de tweede namen, dus mooie opties zijn werkelijk érg welkom!

18 Responses to “A wild guess”

 1. Janneman Says:

  4 dec. uitgerekend he?.

  Nou dan ga ik voor 4 nov. het wordt een meisje en namen, jeetje….. geen idee. denk ik nog even over na.
  ps, boef was 30 nov.. uitgerekend. Ze was dus met 36 en 5 dgn te vroeg, maar ik vind het wle prettig dat ze niet met de sint jarig is. (ze is 4 nov. jarig.)

 2. Carrie Says:

  Jeetje niou moet ik m’n hersens aan het werk zetten.
  Ik denk dat HIJ op 6 december wordt geboren.
  Knars…knars….knars……
  Daar ga ik eens een nachie over slapen.
  Ik dacht daar hoef ik mijn hoofd niet over te breken.
  Mijn kleinkind zijn naam voorpellen.
  Daar ga ik denk wat meer nachies over slapen.
  Misschien komt de naam vanzelf in een droom.

  Veel liefs, mams

 3. Nienke Says:

  Eerste gevoel? Een jongen voor jullie.
  Aan namen waag ik me niet, dat is te persoonlijk. Datum… roept ook nog niets bij me op… :-D
  Die jongen ‘voel’ ik dan wel weer erg sterk.
  Vooralsnog wacht ik af tot het orakel van Arnhem haar licht over deze prangende vragen heeft laten schijnen. ;-)

  En wel zo sympathiek dat jullie de ‘uitslag’ straks zullen delen – als het te zien is, maar vaak lukt dat geloof ik wel. ;-) Al is het ook niet meer dan begrijpelijk als jullie het nog stil en voor julliezelf zouden willen houden.

 4. Myrna Says:

  Hm, vind het moeilijk bij jullie. Mijn eerste gevoel was een jongen, maar toen ik je buikfoto gisteren zag, dacht ik ineens een meisje. Maar dan blijf ik toch maar bij mijn eerste gevoel: een jongen, 10 december – want zoals ik ook al bij Nien schreef: ik geloof niet meer in beavllingen vóór de uitgerekende datum ;-) Namen vind ik te moeilijk en zo persoonlijk. Geef eens een hint anders waar jullie voorkeur ligt: Nederlandse naam? Apart of juist “bekend”?

 5. Francis Says:

  Leuk, even nadenken…ehm. Het wordt een meisje (dan kan de H&M zijn voorraad Hello Kitty gaan aanvullen) en ze komt op 30 november. De naam is heel persoonlijk natuurlijk, maar Kim klinkt wel leuk.

 6. 'nelis Says:

  29 nov en ik denk ook een jongetje, optimus prime ofzo, haha nee hoor, eerder iets van jasper ofzo.. :)
  kus!

 7. Carrie Says:

  Als het inderdaad een meisje is heb ik een naam die heel hard schreewt ja ik weet het zeker Naknak als 2e naam.
  Anja niet in de lach schieten nu, je weet het een klein naknakje zou ook heel lief zijn.

  Veel liefs, mams

 8. Marieke Says:

  22 november natuurlijk. Mijn verjaardag ;-)

  Jongen kan, meisje kan. Geen idee. Gevoel neigt naar een jongetje, dus dan zal het een meisje zijn. Daar zit ik altijd naast.
  Naam? Beetje nerdig, hoop ik. Zoals het kind van vrienden van een vriendin. het jongetje heet Link, z’n ouders hebben informatica gestudeerd ;-)

  Maar ik kan ook overal naast zitten. Ik heb per slot van rekening het belangrijkste al voorspeld :-)

 9. sanneke Says:

  Een meiske, op 18 december. Oei, da’s wat aan de late kant, hè? Maar wel fijn tussen sint en kerst in. Tweede naam: Linea. Latijn voor Streepje en nog erg mooi ook.

 10. Jackie Says:

  Ik moest glimlachen om het Linea van Sanneke, mooi gevonden.

  Ik denk dat het een jongetje wordt en op 29 november geboren gaat worden.

 11. Wien Says:

  Hier hetzelfde gevoel als Myrna: in eerste instantie dacht ik een jongen, maar toen ik de buikfoto zag ging ik twijfelen… Toch maar voor een jongen, omdat eerste ingevingen goed zijn (achteraf dan kunnen denken: maar een FOTO zegt toch veel meer?! ;-) LEUK! :D

 12. Wim Says:

  Mijn eerste ingeving?

  Een jongen. Waarom? Zie de statistieken:
  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=37422ned&D1=0,4-5,7,9,11,13,17,26,35,40-41&D2=0,10,20,30,40,(l-4)-l&HD=090218-0953&HDR=G1&STB=T

 13. Mémé Says:

  haha @ francis.. inderdaad! dan kunnen ze een hello kitty franchise openen :).

  ik weet het niet! ik denk ook een jongetje! en ik denk ook dat dat jongetje dan met 3 jaar zijn eerste computer krijgt met linux.. :)

  naam… hmmm loki, max en beertje zijn al bezet.. :) en behalve loki ken ik ook al kinderen met die namen (nou ja, beer, geen beertje). linea zeker mooi! nou vind ik Mémé [ersoonlijk ook wel heel mooi voor een meisje, maar dat is meer iets als eerste naam :)

  nee namen geen idee, ga ik nog eens over nadenken!

  x

 14. Sjoerd Says:

  Oei dit wordt een wilde gok…

  Ik denk een meisje, geboren eind november (laatste week).

  En namen? Hmmm ik vind het persoonlijk wel mooi als je een kind namen geeft van personen die jij belangrijk vindt in je leven (vernoemen) misschien de naam van een bijzondere vriendin of een familielid?

  Wat namen betreft is dat erg persoonlijk. Dus waag ik me er niet verder aan ;-)

 15. Carrie Says:

  Hoi Naknak,
  Wanneer geboren?
  5 december lijkt me niet de
  leukste datum.
  Iets later of eerder levert
  gewoon meer kadootjes op.
  Jongen of meisje?
  Spannend.
  Gezien je buik en de vroege prikkeltjes, neig ik
  om te zeggen een jongetje.
  Het blijft een gok, want snelle en super aktieve meisjes zijn er ook.
  Jij bijvoorbeeld!!!!
  Naam?
  Mogen jullie lekker helemaal zelf uitzoeken,
  maar kort, duidelijk en krachtig heeft altijd mijn voorkeur gehad.
  H.v.j.

 16. Annibal Says:

  @ Janneman: Dat klinkt erg mooi! Ik zou het zelf ook erg fijn vinden wanneer ons streepje zich niet precíes met Sinterklaas aan de wereld zou presenteren. We hebben echter wel bedacht dat Sinterklaas wel de minst erge december-feestdag is om jarig te zijn: dat is niet leuk tot je een jaar of 8 bent, daarna geloof je er niet meer in en is het denk ik wat minder erg. Een vriend van mij is op oudjaarsdag jarig en dat is altíjd vervelend, óók wanneer je 17 of 30 wordt. IK ben ook benieuwd wanneer jij voor de 3e keer mama wordt zeg! Was kleine man ook te vroeg?

  @ Mama: Haha, u hóeft natuurlijk niet te raden hoor, maar ik ben gewoon nieuwsgierig naar wat andere mensen namen vinden die bij ons passen. En zoals gezegd, de tweede namen zijn we nog niet over uit, dus als mensen met een mooie naam komen is dat ook nog eens hándig :D

  @ Nienepien: Ja, kijk, die jongen, die voel ik ook heel sterk. Paul daarentegen heeft heel erg een meisjesgevoel en ik geloof dat de naald qua voorspellingen van iedereen iets meer uitslaat naar een meisje. En ik kan het mis hebben, ik heb meerdere moeders in mijn omgeving die volledig verkeerd zaten met hun extreem sterke voorgevoel. En ja, ik vind het dikke onzin wel te willen weten wat het wordt, maar dan vervolgens mijn tong uit te steken naar anderen die het ook wel zouden willen weten. Het is maar zo’n klein stukje van wie het worden gaat.. De namen al bekend maken zou ik aanzienlijk meer moeite mee hebben ;)

  @ Myrna: Grappig dat je bij het zien van de foto gaat twijfelen, nu wordt ik wel extra nieuwsgierig. Wat mij vaak opvalt als mensen om voorspellingen vragen is, dat er toch altijd meer mensen voor het geslacht gokken dat uiteindelijk ook blijkt te kloppen, maar ondanks een érg lichte voorkeur naar een meisje als ik de totalen zie is het bij ons zo goed als 50 – 50.. Grappig! En voorkeur qua namen is niet per sé Nederlands, maar we vinden het wel het leuks als het een beetje Nederlands klínkt. Namen als Rachel ofzo, heel engels, dat vinden we echt helemaal niks. Verder moet de eerste naam niet te lang of te weird zijn (dus geen Serenity of Wolf voor ons), zeg maar (beetje apart mag dan weer wel) en mag de 2e naam best een beetje exotischer. Top 20-namen zijn bij voorbaat al uitgesloten, al vinden we dat van sommige namen wel enigzins jammer omdat die wel mooi zijn. Roos valt bijvoorbeeld puur om die reden af, terwijl dat wel één van de favorieten was voor ons. Té populair. Kun je daar al iets meer mee? :)

  @ Fran: Jajajaja!! Ga je dan mee Hello Kitty shoppen? Woei :D En qua namen zit je wel in de juiste richting, niet te lang en niet te ‘out there’ zeg maar :)

  @ Neel: Whahaha, you made my day!! Ik heb werkelijk seriéus 3 x alle TF-namen die ik kon bedenken in mijn hoofd opgenoemd in de hoop dat er iets bijzat dat bruikbaar was.. Maar een Starscream, Devastator of Soundwave schoot niet echt op ;)

  @ Mama: Haha, die onthouden we!

  @ Marieke: O_O

  Jémig, nu weet ik zéker dat je ONS orakel bent. Nerd-namen, dikke vette JA dus! Link hadden we nog niet bedacht (vind ik meteen helemaal geweldig!), maar er hebben werkelijk namen op ons lijstje gestaan/staan op ons lijstje waar Link zo tussen zou passen! Whoe! En dan zou het me nu absoluut geen secónde meer verbazen als Streepje zich aandient op de 22e van november.

  Sanneke: Jemig zeg, wat is die mooi inderdaad! Zie je, goed om het te vragen, zo kom je nog eens op ideeën ;) Die gaat échtéchtécht op ons lijstje, Paul was er ook meteen fan van :) Of het gaat passen in ons straatje moet nog even blijken (we ‘wennen’ graag even aan namen), maar ik vind ‘m wel echt super!

  @ Jackie: Mooi inderdaad he? Ik ga vandeweek even ergens opschrijven wat iedereen geraden heeft, zo leuk!

  @ Wim: Jij bent mijn held (L)

  @ Mé: Met 3 jaar pas? ;) Haha, ik weet zéker dat Paul, zodra mocht blijken dat het inderdaad een jongetje wordt, het internet gaat afstruinen naar Tux-boxpakjes enzo. Haha! En grappig dat je Loki noemt, dat zou serieus een kanshebber voor de 2e jongensnaam zijn geweest als ik mijn kat 7 jaar geleden niet al zo genoemd zou hebben. Ik hóu gewoon zo vreselijk van die naam.. Al helpt het misschien wel mee dat 1 van de liefste, bizarste, raarste, geweldigste katten ter aarde zo heet ;)

  @ Sjoerd: Wij kiezen er bewust voor om niet te vernoemen, al hebben wij wel bepaalde namen op ons lijstje staan die verwijzen naar onze roots. Dat subtiele dat vind ik echt supermooi: dat alleen mensen die bij je familie horen weten waar die naam vandaan komt..

  @ Papa: Wat leuk dat u en mama beiden neigen naar een jongetje. Het zou wat zijn he, over een paar jaartjes vissen met uw kleinzoon? En wat de naam betreft zult u denk ik niet teleurgesteld worden :) Ik ook van u!

 17. gieling Says:

  normaal zou ik zeggen: paul is niet een superfanatieke sporter, dus jullie krijgen (volgens mijn eigen gecompliceerde theorie) een zoon! maarre… als je jullie geboortedatum kan geven, dan heb ik dankzij mijn ned.-thaise vriendin een werkelijk ongelooflijk religieus systeem waardoor je precies kunt uitrekenen wat het wordt… vergeet ‘t niet ff door te geven. (ik ga nu verder met een healing in de provincie ;)

 18. Erica Says:

  Het geslacht weten we ondertussen. Geboortedatum hou ik op 8 december! Naam daar moet ik nog ff over gaan verzinnen….

Leave a Reply

?>