Een cadeau’tje

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate kitty, mom kitty
Comments (10)

Het was tijd voor een controle bij de verloskundige. Ik verheugde me er al dagen op: ik had van vriendinnen gehoord dat je dan het hartje mag luisteren! In volledige overtuiging dat alles wel goed zou zijn (gisteren nog overgegeven en de buik groeit gestaag) plofte ik bij haar op de stoel. Na het doornemen van de papieren en de bloedtest die ik de vorige keer had laten afnemen werd mijn bloeddruk gemeten (goed) en mijn buik bevoeld naar de baarmoeder (goed gegroeid en ligt mooi hoog al). En eindelijk, daar kwam dan de Doptone* tevoorschijn. En ze zocht. En zocht. En ze probeerde een tweede apparaatje omdat het eerste stoorde. En ze zocht nog véél meer. aar de hartslag was niet te vinden. Erg veel zorgen maakte ik me niet, ik had al wel vaker gehoord dat het hartje soms niet gevonden kan worden en ze legde uit dat dit soms het geval is.

Gelukkig had ze daar nog wel een oplossing voor: een echo! Ze belde even met het echocentrum en ik werd er zo tussendoor gezet. Precies nog even tijd voor boodschappen en een boterhammetje en dan naar het echocentrum. Verguld waren we, want een derde echo is niet standaard en stiekum ervoeren we dit als een ontzettend mooi cadeau’tje. Niet horen dat het hartje klopt, maar zíen dat alles goed is én het hartje nog eens horen.. Geweldig!

De echo was, kortgezegd, helemaal goed. Armen en benen, een hoofd, een volle blaas en een volle maag, er werd gesparteld en ook de ruggengraat en het neusshotje (i.v.m. een hazenlip, denken wij?) waren helemaal goed. Ook qua lengte zat Streepje keurig op het gemiddelde, alleen het hoofdje was een pietsie groter.. En we kregen natuurlijk foto’s:

14w5d1klein

14wk5dklein

Kunnen jullie het ruggengraatje zien? En op de tweede foto het beentje? :D

*: Een soort van mini-echo-apparaatje waarmee geluiden kunnen worden opgevangen.

10 Responses to “Een cadeau’tje”

 1. Nien Says:

  Oh wauw, dat is zeker een mooi tussendoorcadeautje, een derde echo!
  Fijn ook dat alles goed te zien was, dat Streepje geen open ruggetje of hazenlip heeft (dat checken ze inderdaad bij de bovenlip-neus-zone, alhoewel een bredere neus ook op het Downsyndroom kan wijzen… misschien keken ze specifiek daarnaar), hoe dan ook: ze hebben het aangezicht bekeken en het was in orde: jeuhj! Scheelt misschien nu alweer voor jullie in de zenuwen voor de 20wekenecho, waarbij ze ALLES wat denkbaar is na zullen lopen.

  Man, ik scheet ook peuken toen ze Pucks hartgeraas niet meteen konden oppikken met de doppler – al voel je zelf allang aan dat het goed zit.
  Het is toch erg fijn om te kunnen horen dat het tikt en dan ook nog eens regelmatig en zonder gekke ‘schokken’ of onderbrekingen.
  Dat moment blijft magisch hoor, aan ieder komend vk-bezoek: het hart weer mogen horen. Marnix staat er ook altijd heel geconcentreerd bij te kijken, haha.
  De 25e mogen wij weer: al zullen we voornamelijk een hoop geschop tegen de doppler horen: Puck houdt niet van apparaten op de buik, zoveel is duidelijk.

 2. Jackie Says:

  Wat zijn die foto’s tegenwoordig toch prachtig duidelijk. Ik heb een zeldzame en zwaar onduidelijke echo van mezelf. Maar 33 jaar geleden was het niet zo mooi duidelijk als nu.
  Prachtig om dat minimensje zo al te zien.

 3. Janneman Says:

  ja leuk he, zo een kadootje. Ik vond het ook niet erg dat ik nog een keertje extra moest.
  Vandaag konden ze in eerste instantie het hartje ook niet vinden, maa romdat ik tegelijkertijd zo een beetje bont en blauw geschopt werd, maakte ik me niet druk. :P

 4. 'nelis Says:

  wauw zeg!
  en inderdaad, je kan het ruggegraatje zien en het hoofd en een oortje? of zit ik nu te fantaseren :D
  tof dat alles goed gaat!
  Knuff!

 5. Myrna Says:

  O, nog een extra blik op jullie kleintje! Knap dat je er zo rustig onder bleef: ik kreeg met 13 weken een extra echo omdat ze iets vermoeden wat misschien niet goed was en ik was echt in alle staten toen! Maar de opluchting als je dan buiten staat… Dan kun je het inderdaad zien als wat het is: een cadeautje om je kindje nog eens te bekijken. En vooral: ook te zien dat hij/zij het goed doet :-)

 6. Het orakel van Arnhem Says:

  *zwaait naar baby*

 7. Wien Says:

  Wauwie, dát is mooi :D

 8. Francis Says:

  Ja, ik kan alles ontcijferen sinds ik ervaringsdeskundige ben geworden. Wat een mooi gezicht is het toch….zucht zwijmel.
  Ik ben zooo blij voor je.

 9. Mieke Says:

  Wauw, super zeg! Dat is idd een cadeautje!
  x

 10. sanneke Says:

  Och, wat mooi!

Leave a Reply

?>