De vrijmarkt en de plantjes

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate Kitty's adventures
Comments (3)

klimmendewindeDe tijd van de bijzondere vrije dagen is nu echt aangebroken. De komende weken lijken qua werktijden wel op een gatenkaas voor mij en ik verheug me uitzonderlijk op élke dag die me gegeven is.

De koninginnedag beet dus een beetje het spits af en hoewel het afschuwelijke, tragische nieuws uit Apeldoorn dermate schokkend was dat we er wel even flink stil van waren (en nog steeds zíjn), hebben we voor de rest een fijn dagje gehad. Het is misschien beter dat we pas aan het eind van de dag merkten wat er aan de hand was, het kippenvel wil nog steeds niet van mijn lijf trekken wanneer ik eraan denk.

We begaven ons voor het eerst in ons leven naar de vrijmarkt op ‘de Fred‘ (voorheen gingen we eigenlijk altijd het centrum in, hoewel dat de laatste paar jaar steeds minder leuk en gezellig is) en daar bleek het goed toeven te zijn. Een leuke, gezellige markt waar nog echt leuke koopjes te vinden waren. Zo vonden we wat extra messen en vorken voor € 1,= per set (in de stad betaal je dan € 6,= en dan heb je niet eens 5 dezelfde), een Oranje Pluis* voor Loki,een bakkerij die gewoon geopend was voor een heus oranje taartje.. Én onze vrienden, die dit jaar ook een ‘kraam’ bemanden. Deze kraam vol binnen de vriendengroep ingezamelde spullen werd geheel gedraaid ten gunste van de stichting van gezamenlijke vriend Peter: de Vrienden van ITEI. En ja, de kraam liep gewéldig! Ook wij hebben er in de buidel getast en kwamen ervandaan met een splinternieuwe blender, een hittepit én een diepvrieszakjes-dichtmaak-plakbandjes-dispenser-ding**. Dat réchtstreeks bij mijn moeder vandaan bleek te zijn gekomen!

Dat maakte ons echter niet minder blij met onze aankopen en tevreden togen wij naar huis, alwaar wij ons met de katten op balkon verschansten en de rest van de middag zoet waren met het opnieuw beplanten van de potten en bakken op het balkon. Helaas waren er niet veel planten die het ruwe klimaat op ons balkon hadden overleefd, dus hebben we zo goed als alles van nieuwe zaadjes voorzien. Een shitload aan Munt en Basilicum verwachten we, evenals een boel Klimmende Windes, wat aardbeien, zwarte Violen, Petunia’s, Vergeet-Mij-Nietjes én IJsbloemen. Ben benieuwd wie wanneer op zal komen (en of we dan nog weten welk plantje in welke pot zat) en hoe het grut het allemaal zal doen. Het was in elk geval een leuk klusje voor de zonnige vrije middag!

************

Overigens, nog even terugkomend op mijn werkrooster voor de komende weken: ook dat ziet er érg zonnig uit. Deze week begon het: mijn vrije woensdag werd aangevuld met een vrije Koninginnedonderdag, dus dat was twee dagen werken, twee vrij, één werken, en nu weer 2 vrij. Dan werk ik vervolgens maandag a.s., dan ben ik dinsdag (bevrijdingsdag) vrij én mijn standaard woensdag. Dan werk ik donderdag geheel en ben ik vrijdagmiddag vrij, zodat ik een lang weekend Center Parcs met de schoonfam kan gaan vieren. Die maandag ben ik dan ook nog vrij, dan de woensdag weer, dan werk ik nog een donderdag, een vrijdag, een maandag en een dinsdag.. En dan heb ik 3,5 week vakantie! (Die halve week extra is overigens te danken aan Hemelvaart..) Het moet niet gekker worden..

*: Onze lieve Loki heeft iets met pluizige, oranje knuffelbeestjes. Blauwe of groene moet hij niet, maar met oránje pluizen speelt hij dagelijks. Maar zijn oude Oranje Pluis was reeds enige tijd geleden overleden en toen bleek pas hoe moeilijk het is een nieuwe Oranje Pluis te scoren. Nérgens te vinden, al zijn we al dik anderhalf jaar op zoek! Nouja, nu hebben we ‘m gevonden dus: die grote oranje wuppie van de AH.
**: Handig, wanneer je kattenvoer koopt bij kilo’s en ze vervolgens per portie invriest.

3 Responses to “De vrijmarkt en de plantjes”

 1. Carrie Says:

  Lekker al die vrije dagen.
  Zijn altijd welkom bij iedereen denk ik.
  Ik hoorde van Wim dat je mijn weggeven platband dingie hebt gekocht…grappig.
  En wat betreft oranje knuffelbeesten ……je hebt niet goed bij mams gekeken, want die heeft er al een hele tijd een staan voor Loki. Dus kom hem maar halen.

  Veel liefs, mams

 2. Martine Says:

  Fijn hè, al die vrije dagen! Behalve dan als een gestoord iemand dood en verderf zaait… vreselijk.

  Had je nu bewust of onbewust iets gekocht dat van je moeder afkomstig bleek te zijn? Grappig!

 3. B.A.R.T. Says:

  twee oranje knuffelbeesten… die loki kan d’r lol niet op.

Leave a Reply

?>