De poes in de Hema

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate Kitty's adventures
Comments (7)

hema_logoNa een geslaagd driedubbel verjaardagsfeest hoort natuurlijk een opruim-actie op de plaats delict, een dagje later. Tegen de tijd dat we echter bij Ralph en Karen aankwamen was het meeste al gebeurd en nadat we wat hadden geholpen met de laatste beetjes was het helemaal klaar. We liepen dus nog even het centrum in, in de hoop dat de Citybril* vandaag geopend was (hetgeen natuurlijk niet het geval was) en om even wat boodschappen te doen.

Op weg naar de supermarkt liepen we langs de Hema en daar stond een groepje mensen om de glazen voordeuren heen, tuurde naar binnen en maakte meelevende geluiden. Het was eigenlijk niet zo heel erg tot me doorgedrongen, tot Paul op trieste toon “aaahh, er zit een kat opgesloten in de Hema” zei en toen ik beter keek zag ik het inderdaad: het arme beest zat bij de voordeur en keek met grote ogen naar de mensen om hem heen. “Die gaat waarschijnlijk dood” realiseerde ik me nog veel droeviger, toen ik me bedacht dat dit één van de zeldzame keren is dat deze winkel langer als een paar uren achtereen gesloten is en het beest er waarschijnlijk nu al voor de tweede dag zonder eten en drinken zat. Een kat krijgt leververvetting wanneer hij langer als 24 uur niets eet en ik kon me niet voorstellen dat er daar nog voor katten eetbare waren te vinden waren voor het arme dier.

Hij hield me de hele supermarkt door gezelschap in mijn hoofd, die arme kat. Toen we dus weer terugliepen en hij bij een andere deur voor zich uit zat te staren (de groep mensen had zich ondertussen gerealiseerd dat er geen mogelijkheid was het dier vrij te krijgen en was doorgelopen) kon ik het niet laten om te zoeken naar een telefoonnummer of iets dergelijks, dat in het geval van nood zou kunnen worden gebeld. Niet te vinden, helaas. “Kunnen we niet aan de deuren gaan rammelen, zodat er een alarm afgaat en er beveiliging langskomt ofzo?” vroeg Paul, terwijl we ondertussen de deuren inspecteerden. De kat had ons ondertussen óók gezien en mauwde klaaglijk, doch onhoorbaar naar ons dat hij er héél graag uit wilde en sprong tegen de deur op.

Maar die dichte deuren hadden wel één voordeel: zo goed sloten ze eigenlijk helemaal niet. Een kier van zéker een halve centimeter was er met gemak te vinden tussen die grote glazen gevaarten en Paul bedacht zich ineens dat daar bést iets tussendoor zou kunnen. Eten bijvoorbeeld. Ik herinnerde me de gesneden worst die we net hadden gekocht en onder het toeziend oog van arme Poes staken we een plak of wat tussen de deur door. Hij durfde er niet goed dichterbij te komen en bleef van een afstandje gadeslaan, maar hij zag in elk geval dat we iets achterlieten. Of hij er uiteindelijk van heeft gegeten weten we niet (meer konden we niet doen dus zijn we maar doorgelopen) maar ik voelde me in elk geval een stuk beter bij het achterlaten van het arme ding. Morgenochtend staat het eerste personeelslid van de Hema dus mogelijk twéé verassingen te wachten: een kat in de winkel én een berg worst op de deurmat.

Ik hoop maar dat hij er goed vanaf zal komen, ik heb achteraf spijt dat ik er niet aan heb gedacht terug de supermarkt in te lopen voor brokjes of een blikje kattenvoer ofzo..

*: Onze opticien. Mijn lief heeft vannacht namelijk zijn bril gesloopt..

7 Responses to “De poes in de Hema”

 1. Janneman Says:

  Ach gossie, arm beest.
  Hoop dat alles goed gekomen is met het beestje

 2. Jackie Says:

  Ach, arm ding. Jullie hebben in ieder geval iets gedaan… en met die worst redt het beestje het vast tot morgenochtend.

 3. Myrna Says:

  Ach gossie, maar gelukkig had dat kat jullie! Ga je nog vragen aan de Hema hoe het afgelopen is?

 4. Noek Says:

  Geen zorgen over de kat, hij zit daar bewust (het zijn er zelfs 2 als het goed is).
  Zij mogen na sluitingstijd de winkel in vanwege het grote muizenprobleem (waar het hele centrum trouwens last van heeft).
  Maar wel heel lief van jullie!!

 5. Nien Says:

  Jullie hebben gedaan wat je op dat moment kon doen. Misschien had je de dierenambulance nog kunnen bellen, maar of die de winkelpui gesloopt zouden hebben om het beestje te redden…? Hopen dat Kattebeest de vleeswarenafdeling heeft weten te vinden… Of wat zakken met zoutjes kapot heeft kunnen knagen. ;-)
  Het is vast goed gekomen. Die gaat in elk geval niet snel meer zonder baasje uit shoppen. ;-)

  Wij kregen gisteravond laat een jong konijntje voor de wielen van de auto… Dat gebonk aan de onderkant… Hoor het nu nog… :-(

 6. Carrie Says:

  Hoi Nak nak,
  De kat gaat het vast overleven. Ik denk dat Noek gelijk heeft.
  Bedrijfskatten, om het bestand aan muizen binnen de perken te houden.
  Bij Ravoska de kaasimorteur waar ik werkte hadden we ze ook en het zal me niet verbazen als er elders in het bedrijf eten en drinken voor hem te vinden is.
  Pa

 7. Marieke Says:

  Ah, dat poezebeest toch!

  Mijn tweede gedachte was ook: hij zal wel muizenvanger zijn. En een beetje aandachtsgeil ;-)

  BTW, heb je gehoord dat er afgelopen week nog een kat gered is uit het ingestorte archief in Keulen? ‘t Beestje heeft zichzelf wekenlang in leven kunnen houden!

Leave a Reply

?>