Examens

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Pirate Kitty's adventures
Comments (3)

loesjekleinOoit deed ik examens in assurantiën. Monsters van examens met een extreem laag slagingspercentage en de keren dat ik in totaal gezakt ben zijn niet meer op één hand te tellen. De eerste helft haalde ik uiteindelijk nog, de tweede gaf ik op nadat ik het allemaal in de hoek had gegooid door mijn burn-out. Nooit meer opgepakt, nooit een seconde spijt van gehad.

Maar ook bij mijn nieuwe werkgever is het dus de bedoeling te studeren, met als logisch gevolg dat er ook examens gemaakt moeten worden. De eerste module, ergens in oktober geloof ik, stortte ik me dan ook als vanouds op deze studie en leerde me helemaal gek. Met een beetje examenvrees (of heet het in dit geval examentrauma?) betrad ik de examenruimte.. En verbaasde me vervolgens: hóe simpel was dát? Geen dubbele en driedubbele bodems in vragen, vragen waarbij je minimaal anderhalf A4-tje nodig had om te antwoorden, geen vragen waarbij je bang hoefde te zijn ál je punten in één klap te verspelen doordat je één woord bent vergeten te vermelden in je antwoord. Ik had zó hard geleerd dat ik het examen (waar ruim anderhalf uur voor stond) in 15 à 20 minuten neerpende en behaalde vervolgens 29 van de 30 te behalen punten.

Dit examen hoefde ik van mezelf dus niet zo vreselijk over-the-top te leren, vond ik. Redelijk laid back maakte ik uittreksels, nam ze door en pende de rijtjes die te leren zijn neer. Dus ik ben er klaar voor, nu. Denk ik. En nee, ik maak me niet de illusie dat ik dit keer wéér 29 van de 30 punten zal halen. Maar een zes of een zeven vind ik eigenlijk ook best goed.. ;-)

3 Responses to “Examens”

 1. miek Says:

  Haha! Een zes of zeven ís ook best goed! Vind ik dan. Maar ik ben dan ook snel tevreden;-) Tenzij de stof mij werkelijk interesseert, dan kan ik nogw el eens veranderen in een streber…

  succes!!!

 2. Janneman Says:

  gefeliciteerd. :)
  met het examen en met het inzicht. :P

 3. wien Says:

  Oh, dat klinkt herkenbaar. Doe je zo je best, is de toets té makkelijk. Een zes of zeven is natuuuuurlijk goed! Succes!

Leave a Reply

?>