Verschil

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (8)

En zo waren we alweer een paar dagen verder. Gisteren, de eerste dag na zijn operatie, was wel een beetje vervelend: de wond waar de naald van de ruggenprik al die tijd nog had gezeten om mijn papa de eerste 24 uur pijnvrij te houden, was gaan ontsteken en als gevolg daarvan had hij koorts. De naald is hierop direct verwijderd (tesamen met de bijbehorende pijnstilling uiteraard), met als gevolg dat hem duidelijk aan te zien was dat hij pijn had. Logisch natuurlijk, zo kort op zo'n zware operatie, maar fijn is anders. Vandaag kon ik mijn ogen dan ook niet geloven toen ik binnenkwam: zijn been niet meer rood en gezwollen, geen glazige ogen meer, geen rode konen en bezweet voorhoofd van de koorts.. Vanavond lag er een alerte, vrolijke papa in het bed waar de avond ervoor nog een man lag die af en toe weg leek te vallen en duidelijk moeite had om zijn kin omhoog te houden.

De operatie zelf is geweldig geslaagd: met behulp van donorbot is het gat dat de vorige prothese had veroorzaakt in het been weer opgevuld en de nieuwe prothese is succesvol geplaatst. De verwachting van de artsen dat er ook heupbot weggehaald zou moeten worden om het donorbot mee aan te vullen kwam niet uit en de verwachtte (bijna) 3 uur voor de procedure werden er 2 en een kwartier. Het revalidatieproces zal zeker nog wel een paar maanden in beslag nemen, maar wanneer ik zie hoe goedgemutst mijn vader vanavond alweer sprak over naar huis gaan weet ik zeker dat dat goed zal komen. Volgens onze berekeningen zou hij dinsdag naar huis mogen wanneer alles goed blijft gaan (hijzelf telt met een positievere insteek en komt op maandag uit), dus als het goed is zit het langste deel van zijn verblijf in het ziekenhuis er alweer op. We duimen nog maar even verder :-)

************

Vandaag ontmoette ik een aantal bijzonder mensen: via een haagse groep op Flickr wordt ééns in de zoveel tijd een 'Haags bakkie' georganiseerd en als gevolg daarvan loopt camera-minnend Den Haag uit om elkaar te ontmoeten. Erg gezellig, heb ik vandaag voor het eerst aan den lijve ondervonden, want de laatste 6 keren dat er een Haags bakkie was, moest ik mij wegens andere plannen excuseren voor het bijwonen ervan. Het was leuk er nu écht eens bij te zijn, i.p.v. naderhand te kijken naar de foto's en er komt vast weer snel een keer dat ik er weer bij aanhaak..

8 Responses to “Verschil”

 1. Carrie Says:

  Het was zeker een verademing om je vader te zien vandaag.
  Die rooie konen zij gelukkig verdwenen gelijk met de koorts.
  En fijn dat hij weer meer zichzelf is.
  Nog n paar dagen dan is hij gelukkig weer thuis.

  Leuk dat jij de flickr dating ook leuk vond Wim gaat er eigenlijk altijd heen omdat het zo gezellig is.

  Lieverd morgen in de bios veel plezier , mamsl-)

 2. Marieke Says:

  Veel beterschap voor je vader, Anni! Gek he, om je grote sterke paps zo in een ziekenhuisbed te zien liggen, nog half KO van de operatie. Gelukkig gaat het al een stuk beter!!

 3. Fran Says:

  Veel beterschap met je papa! Ik denk aan jullie.

  Dikke knuffel,
  Fran

 4. Erica Says:

  Fijn dat de operatie goed gelukt is en dat hij zicht weer een stuk beter voelt!!
  Over een paar dagen mag tie lekker naar huis, dat is altijd fijn, lekker thuis verder opknappen.
  Geen weblogmeeting maar een Flickr meeting! Leuk idee zo’n haags bakkie! Xx.

 5. meme Says:

  goed te horen dat de operatie goed is gegaan!!!!! tot snel

 6. wien Says:

  Beterschap voor papa Annibal!

 7. Annibal Says:

  @ Mama: Ik ga vast nog wel eens vaker met Wim mee, het was inderdaad erg gezellig :-) Hoe was het vandaag met papa? Het was maar raar hoor, om vandaag ‘vrij’ te hebben, heb constant aan hem gedacht. Hoop dat alles oko was.. Al nieuws over Ria? Love you..

  @ Marieke: Nou, dat is denk ik wel de spijker op z’n kop, nu je het zo zegt! Het is inderdaad een plaatje dat niet klopt, wanneer je vader er ineens zo bij ligt. Dank je voor de beterschap, ik zal ‘m doorgeven :) Liefs!

  @ Fran: Hey, ik heb ook aan jou (of moet ik jullie zeggen?) gedacht! Alles ok girlfriend? Dank je wel! Kus!

  @ Erica: Dat is inderdaad heel fijn, ik kan me voorstellen dat hij zich daro rotverveelt.. En wie weet organiseer ik binnenkort wel eens een haags bakkie bij mij, voor de bloggers :) Ik beloof dat ik geen haagse bakkies zal schenken! ;)
  @ Mé: Tot snel girl, hoest met jou dan? Ergste gehad ondertussen?

  @ Wieneke: Dank je wel!!

 8. Erica Says:

  Jaaaaaaa moet je doen!! Ik kom dan zeker!
  Heb je al veels te lang niet gezien…. :(

Leave a Reply

?>