Tien jaar geleden

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (6)

Tien jaar geleden woonde ik nog thuis. Ik werkte bij 'Buza' en was alweer een jaar van school af. Ik had nog geen vriendje en was ondertussen dikke maatjes met mijn broertje. En misschien al een klein beetje zenuwachtig, voor wat er over acht dagen zou komen. Mijn rij-examen. Het was niet de eerste keer dat ik af moest rijden, wel de eerste keer dat ik zou slagen (;-)) en dat betekent dus dat ik vandaag naar het gemeentehuis moest om mijn rijbewijs voor de eerste keer te verlengen. 

Omdat ik wilde weten wat dat grapje me zou kosten keek ik eens rond op de website van de gemeente en kwam erachter dat ik on-line een afspraak kon maken, zodat ik geen nummertje zou hoeven trekken en dus ook niet hoefde te wachten. Handig! Ik plande mezelf dus meteen in voor vandaag om tien uur en reed vanmorgen, lichtelijk aan de late kant, naar het deelkantoor. Een minuut of 4 voor 10 liep ik naar binnen en kreeg ik een bonnetje met tóch een nummer (ze moeten íets op dat grote bord weergeven wanneer ik aan de beurt ben) en ik ging zitten. Nog geen anderhalve minuut later verscheen mijn nummer op het bord en liep naar de betreffende balie toe. Tot grote ontsteltenis van de mensen die al zaten te wachten. Oeps. "En wíj nou?" riep een oudere dame gepikeerd. Een meneer die naast haar zat sloeg zijn armen over elkaar, stak zijn kin vooruit en bromde boze geluiden. Zwijgend liep ik door en vijf minuten later stond ik weer buiten. Maar een beetje sneu voor die andere mensen vond ik het wel: ik was inderdaad als laatste binnen gekomen en metéén aan de beurt. Kunnen ze niet een aparte balie maken voor mensen die een afspraak hebben, en dan met een duidelijk bordje erboven, ofzo?

Nouja, ik heb volgende week dus mijn nieuwe rijbewijs. Geen roze vod meer, maar een plastic pasje. Heel fijn, portemonnee-gewijs. Nu hoef ik nooit meer een abnormaal formaat portemonnee aan te schaffen omdat dat papieren ding anders stuk gaat. Ik kijk ernaar uit :-)

6 Responses to “Tien jaar geleden”

 1. wien Says:

  Yeah, over een aantal jaar mag ik de mijne ook inleveren voor een hip pasje!

 2. gieling Says:

  dat is dan wel weer vooruitgang, inderdaad. we worden echt een pasjesmaatschappij. alles opent/dicht, betaalt/ontvangt, praat/zwijgt eerdaags alleen nog maar met een pasje. als ik thuis ruzie heb verlang ik ook weleens naar een pasje tegen het zwijgen…

 3. Marieke Says:

  Tja, een beetje lullig voor die mensen, maar zo werkt het nou eenmaal: jij hebt je voorbereid!

  Ben benieuwd, ik heb het pasje nog niet gezien!

 4. Nien Says:

  Mar moet ook binnenkort verlengen, zal ook voor hem een hoop schelen, want dat verfrommelde papiertje slingert altijd een beetje los rond in zijn tas – of in het gunstigste geval bij de autopapieren in het mapje.
  Zelf zal ik voorlopig nog een jaar of vijf… ach, mijn rijbewijs komt ook! Ooit! Als ik door werk of kinderen gedwongen word door te zetten, dwars door alle rijinstructeurs en examinatoren heen (ik kán, ehm: kón rijden, maar verklootte mijn examens (2 stuks) en tussentijdse toets standaard door zenuwen, door me op te laten jutten door de vent naast me. :-(). Een keer zo’n theatrale zucht van de bijrijderskant en de moed zakte me al in de pedalen.

  Maar die ga ik onthouden: de afsprakenmogelijkheid!
  Persoonlijk zou ik dan weinig moeite hebben met klagende medepostkantoorbezoekers, en als antwoord daarop uitleggen dat ik voor hetgeen waar ik voor kwam een afspraak kon maken. Het is meteen een tip voor hen. (Ik ben een brutaaltje, tegenwoordig. ;-)) Nee, het is meer dat ik me dit soort algemeen gezemel niet meer laat raken. Maar ik snap dat het even lullig overkomt op anderen, die niet (helemaal) op de hoogte zijn van de afsprakenbalie.
  Maar hee: nieuwe auto, nieuw bijbehorend papiertje!

 5. meme Says:

  jaaa handig he! carlo heeft t ook zo gedan vorige week! die heeft zn motorrijbewijs gehaald vorige week en moest dus ook een nieuwe hebben :).
  niks voor jou? motor? ik ga beginnen na mijn afstuderen :)

 6. Erica Says:

  Heerlijk gevoel he zo’n rijbewijs verlengen. Een hele nieuwe en dit keer in pasvorm. Stiekum ben ik wel jaloers, want toen ik mijn rijbewijs moest verlengen werden de pasjes(het nieuwe rijbewijs) een maand later in gebruik genomen. Ik pieste net naast de pot dus en zit nog met zo’n roze in 3en gevouwen papiertje. Maar wilde ook niet een maand zonder rijbewijs om daar nou weer op te w88. 31-08-2016 krijg ik ook mijn pasje!! Kus!

Leave a Reply

?>