Gratitude!

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (6)

We zijn ondertussen een paar weken verder en ik ben nog steeds erg blij met mijn iphone. Eén van de leuke dingetjes eraan is, dat je applicaties kunt downloaden via de geïntregreerde Apple-store. Sommige applicaties kosten geld, anderen zijn gratis. De prijzen variëren nogal (vanaf € 0,49 tot € 9,99 ben ik ze tot nu toe tegengekomen) maar er is veel mogelijk voor geen of slechts enkele centen. 

Afgelopen zondag was ik een beetje aan het rondzoeken in die winkel en mijn oog viel op een icoontje. Een schattig plaatje van een kleine, catooneske Zen-Boeddhist lachte mij sereen tegemoet. "Grattitude!" stond ernaast. Na erop gedrukt te hebben om erover te lezen besloot ik direct dat de maker van dit programma'tje mijn € 0,79 mocht hebben wanneer ik dit kleine, maar geweldige progje op mijn iphone mocht zetten. Nu heb ik dus een Gratitude-journal op mijn telefoon staan, waarbij ik elke dag puntsgewijs in kan vullen waar ik deze dag allemaal dankbaar voor was. Met sterretjes kun je aangeven hoe leuk je dag was en naast de sterretjes kun je een foto voegen die je dag weergeeft. Leuk!

Niet alleen merk ik hoe positief ik ga slapen, nu ik al een paar dagen voor het slapen gaan de léuke punten van mijn dag nog eens aanhaal, ik bemerk dat ik me er gedurende de dag bewuster van ben wanneer ik ergens blij van wordt en dat ik zelfs overweeg met wat voor een foto ik deze dag kan uitbeelden. Zo heel intensief als wanneer ik vrij ben zal ik er vast niet mee bezig zijn wanneer ik weer dagelijks op mijn werk zit, maar het is fijn om een soort van bezinnings-momentje aan het eind van je dag te hebben. Vooral wanneer het positieve bezinning is.

Er zit zelfs nog een hele leuke 'bonus'in het programma: elke dag als je je dagboekje hebt ingevuld volgt er een oosterse wijsheid op je scherm. Die van gisteren was érg toepasselijk: "Lack of money is no obstacle. Lack of an idea is an obstacle". 

Ik denk dat dit de beste tachtig cent is die ik deze maand uit heb gegeven :-)

6 Responses to “Gratitude!”

 1. Michel Says:

  Ik mag uit bedrijfsoogpunt niet zeggen dat een iPhone fantastisch is. Ik werk bij KPN en die verkopen dat ding niet. Ik kan het ook niet over mijn KPN-hart verkrijgen er eentje te kopen.

  Daarom heb ik maar een iPod Touch gekocht. Dat is ook een iPhone, maar dan eentje waar je niet mee kan bellen. Wat een fantastisch apparaat, die ook nog eens heel fijn samenwerkt met mijn iMac. :-)
  Mijn top-app is toch iBeer (wegens fantastisch om te laten zien) en reMovem (wegens verslavend spelletje).

  Ik hou me aanbevolen voor meer leuke appjes!

 2. miek Says:

  geweldig zeg! klinkt heelmaal goed. ik doe het momenteel weer met de oude 8310 van mn zusje, haha! wat een contrast:)

 3. Nien Says:

  Tjee, en dat voor 80 cent.
  Het is precies waarom ik weer begonnen ben met een ‘dagboek’: in een paar zinnen de ellendige dingen van me afschrijven, en de mooie dingen overdenken en koesteren (en teruglezen!).

  Ik ga je vrijdag terugmailen, dan heb ik eindelijk weer eens uitgebreid de tijd daarvoor. ;-)

 4. Myrna Says:

  Money well spent! En een goede tip voor iedereen: aan het eind van de dag nog eens stilstaan bij de mooie momenten van die dag (i.p.v. je druk maken over wat mis ging of wat je anders had willen doen, zoals het bij mij vaak gaat helaas…).

 5. nelis Says:

  goed waar voor je geld zeg ik, die spreuk is er eentje om te onthouden.
  kus!

 6. Erica Says:

  Dat is nog es 80 cent goed besteed! Wat een fijn ding, het maakt heel je dag positiever..
  Hebben ze zoiets niet ook voor je pc? Zou ‘m ook wel willen… Xx.

Leave a Reply

?>