Alle zeilen bij?
Nou, een paar dan..

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (5)

Terwijl we het internet afstruinen op zoek naar een vakantiebestemming voor dit jaar ratelen onze hersenen. We rekenen en tellen, denken na en tellen nog eens. Niet alleen omdat we onze vakantie een perfecte balans tussen budget en exotisme willen meegeven, ook op korte termijn ratelen de cijfers. Begin dit jaar begon in sprankelende rijkdom: geen huis gekocht, zoals drie jaar terug, geen huwelijk te bekostigen, zoals twee jaar terug en geen nieuwe auto en CV-ketel aan te schaffen als een jaar geleden. Maar het tij kan keren: we sloopten gezellig onze auto even en haalden onze schouders er min of meer over op. Wij zijn geen arme mensen en kunnen het 'lijden'. Een duur lesje, dat dan weer wel, maar ach.. 

Nu komt dan het moment van de afrekening. Morgen kunnen we onze nieuwe auto halen. Na veel beraad hebben wij besloten deze luxe te laten prevaleren boven de exotische vakantiebestemming waaraan we anders ons vakantiegeld hadden besteed en morgen is het zo ver. Dat betekent vervolgens, dat wij niet alleen met het uitzoeken van een bestemming komende zomer de hand op de knip moeten houden, maar ook deze resterende maand. We betalen een groot deel van de auto vanuit dit salaris, dus alle leuke afspraken en gezelligheden ten spijt zullen we deze maand concert-afspraken af moeten bellen en onze creativiteit los moeten laten op nog aan te schaffen verjaardagscadeau's. 

Dat klinkt allemaal heel zakelijk en negatief, maar éigenlijk typ ik dit logje met een lach op mijn gezicht: we krijgen het nog stééds voor elkaar zonder een boterham minder te hoeven eten. Enenenen! Morgen een nieuwe auto, dus! Om onszelf de (terecht) beschamende commentaren van anderen te besparen hádden we, achteraf gezien, best ons mond kunnen houden over deze gehele olie-blamage. De auto die we terugkrijgen is exact hetzelfde merk. Hetzelfde type. Dezelfde motorinhoud. En dezelfde kleur. Dat we er deze komende drie weken even krap voor moeten zitten nemen we gráág voor lief.

En ook qua vakantiebestemming zijn wij niet echt heel zielig: jaarlijks is meneer de fiscus zo vriendelijk de door ons betaalde hypotheekrente terug te storten op onze rekening. Dan gaat deze teruggave maar niet, zoals gepland, in z'n geheel op de spaarrekening. Dan doen we daarvan maar een beetje bij een vakantie.. 

Op sommige momenten voel ik mezelf ziekelijk rijk. En dit is er zo één.

************

Dit alles maakt het er trouwens niet mákkelijker op, wanneer je op zoek bent naar een mooie plek om een paar weken van je zomer te slijten. Na de kou van vorig jaar willen we nu graag wat meer zekerheid betreffende mooi weer (heel warm hoeft niet, maar behaaglijk lijkt ons wel heel fijn) en dan kom je al snel in het zuiderlijke deel van Europa uit. Het nadeel dáárvan is echter weer, dat de bestemmingen die wij het meest aantrekkelijk vinden een flink stuk rijden zijn en dat is dan weer lastig, sinds Paul binnenkort pas gaat beginnen met zijn rijbewijs en we dus nog één keer met één bestuurder op pad zullen zijn. Of zullen we dan stiekum, voor één keertje, heel decadent, het vliegtuig pakken? Nouja, lastig dus, want als je gaat vliegen moet je weer een auto huren als je op de plaats van bestemming ook mobiel wil zijn (ook in het buitenland heb ik een broertje dood aan het OV) en dat is dan weer kostbaar.

We weten het dus nog niet. De grote kanshebbers zijn op dit moment Griekenland, de Pyreneeën en good old Italië. Maar morgen zouden dat zomaar weer Portugal, Spanje en Cyprus kunnen zijn. Het is in elk geval erg leuk om allerlei plekjes te bekijken. We googelen dus nog maar even verder en genieten maar gewoon van onze besluiteloosheid. Het bekijken van witte stranden, palmbomen, pittoreske vissersdorpjes, kastelen, uitgestrekte wouden en idyllische zonsondergangen is immers hélemaal geen straf ;-)

5 Responses to “Alle zeilen bij?
Nou, een paar dan..”

 1. Miek Says:

  OOh, wat heerlijk! Wij doen het dit jara met een weekje Tjechië (vrijdag gaan we!) en in april ene weekend met vrienden in NL. En in de bouwvak ga ik, als het goed is, een kindje werpen! Dat we daarvoor een keer niet op zomervakantie kunnen neem ik graag voor lief. ;-) Benieuwd waar jullie uiteindelijk terecht komen. Griekenland lijkt mij ook werkelijk fantastisch!
  xxmiek

 2. Myrna Says:

  Ik herken het wel, je ziekelijk rijk voelen. Zowel Manlief en ik zijn redelijk voorzichtig met geld uitgeven, maar ook met een Mannetje erbij hebben we nog steeds helemaal niets te klagen. Wel een fijn gevoel hoor! En genieten jullie maar lekker van je “nieuwe” auto en de voorpret voor een zonnige vakantie :-)
  Ik had de link trouwens aangepast zoals je voorstelde, maar het werkt nog steeds niet! Ik snap het echt niet. Het lijkt alsof jouw blog een doorlink vanaf blogspot als spam ziet of zo, want vanaf mijn oude weblog werkt de link nog steeds wel. Ik weet je wel te vinden via Nienke of zo, dus ik kan je gelukkig blijven lezen, maar ik zou je toch ook echt op mijn eigen blog linken, dat werkt net iets makkelijker. Ik zoek nog even verder als ik deze week weer eens achter mijn blog kan gaan zitten…

 3. Nien Says:

  Iets waar je dagelijks veel plezier van kunt hebben (zoals een auto) vind ik in tijden van (dreigende) krapte voorgaan op een week of wat weg, hoezeer ik er ook naar kan verlangen.
  Vorig jaar ging ons vakantiegeld naar de advocaat. Hoe zuur dat was hoef ik denk ik niet uit te leggen. Dit jaar willen we echt even lekker weg, in het voorjaar. Berlijn staat heel hoog op mijn lijstje, Mar wil ook. Ja, daar moesten we maar eens voor gaan!
  En jullie vinden de vakantiebestemming ook wel. De voorpret van plaatjes kijken klinkt al paradijselijk in de oren! :-D En die nieuwe auto: hoera!!

 4. Janneman Says:

  Je bent heus niet de enige die zijn auto kapot rijdt op het oliepeil.
  Maar ik herken het ook hoor die rijkdom.
  Dit jaar isa het ook allemaal wat krapper en ik moet de belastingdienst nog vertellen dat we wat meer zijn gaan verdienen. Maar we redden het allemaal.

 5. Annibal Says:

  @ Mieke: Heej, dat is grappig, die hebben we ook overwogen! Omdat we écht heel graag warmte willen hebben we uiteindelijk toch andere plannen, maar ik denk dat we daar in de toekomst zéker nog eens heengaan! Jullie alvast veel plezier!

  @ Myrna: Geweldig is dat he? Zo groots, om te weten dat je het goed voor elkaar hebt.. En die voorpret is ook heel fijn :-D Bizar inderdaad, van die link.. Ik ga het morgen eens aan mijn ICT-broetje vragen, misschien dat hij er iets van begrijpt.

  @ Nienepien: Dat is waar, en zo hebben we uiteindelijk ook deze keus gemaakt. Er spelen ook nog andere belangen mee (zoals je weet), maar het feit dat je in principe toch liever je centen aan iets duurzaams uitgeeft blijft overeind. En ik ben zo héél erg blij dat jullie dit jaar ook weg kunnen, ik zou inderdaad zeggen: ga ervoor en geniet ervan! Het is jullie zó gegund, na vorig jaar zó zuur je geld af te moeten staan..

  @ Janneman: Ohja, de belastingteruggave, pfff.. Mijn voormalig werkgever deed dit altijd voor me, maar ik schat dat dat nu af is gelopen.. Zie er nu al tegenop :S Fijn dat ook jullie de schaapjes op het droge hebben, dat scheelt heel erg veel..

Leave a Reply

?>