Hectiek

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (7)

Een drukke baan hebben gaat me goed af. We hebben achterstanden, maar over het algemeen kan ik dit prima van me afzetten. Er zijn wel eens momenten dat ik er gestressed van raak, maar dat is meestal snel weer voorbij. De afgelopen twee dagen waren anders: het leek wel éxtra druk en het vloog me allemaal even naar de strot. Ik rende me rot, dweilde met de kraan open en trok en passant in gedachten de haren uit mijn hoofd. Toen ik gisteren naar huis ging leek het ideaalbeeld dat ik had verder weg dan ooit: vandaag naar huis met een geordend, overzichtelijk en zo goed als leeg bureau. 

Vanmorgen zette deze tendens zich nog even voort: een nieuwere collega inwerken op iets, telefonische drukte en voor elk spoedje dat ik wegwerkte twee nieuwe. Maar in de middag lukte het opeens: spijkers met koppen. En ja hoor, met een kwartiertje overwerk, het overdragen van een paar zaken beyond my grasp en een flinke portie daadkracht lukte het: mijn vakantie in met een schoon bureau. Er liggen nog wat dingen, maar die kunnen best een week op me wachten. Nog één verbaasde blik achterom bij het weggaan zette mijn vakantie-gevoel kracht bij; het was best al even geleden dat mijn bureau er zo fijn uitzag. Met een goed gevoel een weekje vakantie in, dus. Maar hoe kan dat nou? Het lukt me al weken niet om dit te bereiken, en inééns, in een halve middag, is het allemaal weg? Die daadkracht, die moet ik maar even onthouden voor als ik terugkom. Maar voor nu: let the laziness begin! :-)

7 Responses to “Hectiek”

 1. Eve Says:

  Deadlines helpen mij enorm om eindelijk spijkers met koppen te slaan. Zou je dat ook hebben?
  Ach, je moet er nu ook niet over nadenken. Genieten! dat moet je voorlopig lekker doen :-)

 2. Carrie Says:

  He he lukken doet het meestal wel, al weet je zelf vaak niet hoe.
  Ga lekker van je vakantie genieten.

  Veel liefs, mamsl-)I-)

 3. Janneman Says:

  Goed gedaan! Fijne vakantie!!!

 4. Nien Says:

  Jeuhj, begonnen aan de vakantie!! Idioot he, hoe je soms door stroop kunt waden voor je gevoel, en een paar uur later heb je vleugels. Zou de steen ook hierbij… :-) Het versterkt als ‘neveneffect’ (;-)) je intuïtie, dus wie weet was je na het middaguur wel ineens heel erg knopen op gevoel aan het doorhakken.

 5. wien Says:

  Fijne vakantie!!

 6. Pa Says:

  Hoi Naknak,
  Die kracht zit in onze genen.
  Soms wordt het wel eens een beetje teveel, maar doen, moeten, en bereiken zullen we het!!!!!!!
  Nostalgisch misschien, maar Opa zei altijd: “Kan niet, bestaat niet.”
  Fijn om op deze manier een wel verdiend weekje vakantie te vieren, toch?
  Geniet ervan en h.v.j.

 7. Annibal Says:

  @ Eve: Nou, nu je het zegt.. Ik presteer qua visagie ook altijd het best met een fikse deadline.. Een bruidje dat te weinig tijd heeft ingepland, ofzo :) En dat genieten gaat wel lukken hoor, heel fijn zo!

  @ Mama: Jah, raar is dat toch he? Nouja, het voornaamste is dat het klaar is nu :) Tot strax!

  @ Janneman: Dank je wel, dat gaat lukken! Jij heel veel beterschap..

  @ Nien: Ha, nou, je slaat de spijker wel op z’n kop ja. Stroop gevolgd door vleugels.. En nu een fijne dag, na gisteren veel nekklachten en hoofdpijn :) Of het intuïtief ging weet ik niet, maar ik ga er gewoon lekker vanuit dat ik hulp uit die hoek had jah :)
  @ Wieneke: Dank je wel :D
  @ Papa: Ha, ja, die uitspraak, nu u het zo zegt :-) Leuk is dat toch, dat die dingen altijd weer terugkomen he? En ja, dát gaat helemaal lukken! L.y.t.!

Leave a Reply

?>