65

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (4)

En dus, na twee dagen hysterisch rondjes rennen en haren uit mijn hoofd trekken, was het zomaar ineens kerst. Ik deed even mijn oogjes toe* en "tadaa!" deed kerstavond. En hoewel de kerstavond niet bij iedereen een even groot ding is, vind ik het altijd wel een heel bijzonder moment. Dat was dus tijd voor een wijntje. En cadeau'tjes. Lief en ik hadden afgesproken elkaar iets te geven en dat resulteerde in een grote stapel pakjes onder de boom. Omdat ik ook nog een samen-cadeau'tje nodig vond. Omdat de postbode woensdagmiddag héél toevallig nog even onze nieuw bestelde t-shirtjes kwam bezorgen, en ik toch nog kerstpapier over had. En omdat ik die Mr. Jummy uiteindelijk, ondánks het ontbreken van de spaarkaart, tóch nog mee had mogen nemen van die niet-zo-vrolijke postkantoormevrouw (en ik dus nog steeds kerstpapier over had). 

Nouja, cadeau's dus. We hadden gelukkig allebei wel wat 'opwarm'-pakjes, zodat we ook nog wat overhielden voor de tweede kerstdag. Ik kreeg een theetipje passend bij mijn Pip-theeservies en Paul kreeg een groot pak versgemalen espresso-koffie voor in zijn nieuwe espresso-machine. De eerste kerstdag brachten we vervolgens door bij mijn ouders, samen met mijn schoonfamilie. Deze tweede editie van de gezamenlijke kerstviering was ook weer uitzonderlijk gezellig en het feestmaal van vier gangen (de koffie met bonbons meegerekend) was geweldig. Zó geweldig zelfs, dat ik de volgende dag na het ontbijt geen enkele behoefte meer had aan eten tot een uur of 8 in de avond. Deze dag werd verder getekend door de ultieme lui-heid: na een uitgebreide uitslaap-sessie sleepten we onze matras de woonkamer in, alwaar we ons in pyama bij de tv parkeerden, zodat we samen konden Wii-en, series konden kijken én onszelf gezamenlijk kapot konden lachen om een hilarische film van de regisseur van de briljante cult-klassieker Shaun of the Dead. Ook hier weer veel verwennerij: een Wii-spel en een érg inventieve peper- en zout-'molen' voor Paul en een práchtige edite van de boekenserie His Dark Materials van Philip Pullman.

En toen was het alweer om. En hoewel dat natuurlijk wel erg jammer is, is het wel bijzonder fijn om er meteen een weekend aan vastgeplakt te hebben. Zo konden we ons vandaag alweer bezighouden met het volgende feestje om naar uit te kijken: we zijn, toen we even niet opletten, zo in de organisatie van het jaarlijkse grote oud-en-nieuwfeest van onze vriendengroep gerold en hadden vandaag vergadering op de feestlocatie. Het begint zo langzaamaan vorm te krijgen en dat is érg leuk. We hebben er zin in! Op de terugweg renden we nog even de Bijenkorf in voor de kerstversiering-uitverkoop en kochten een geweldig lief kerststalletje voor € 12,50 (hij was eigenlijk € 35,=) en 36 onbreekbare, zilveren kerstballen voor € 12,= i.p.v. € 36,=. Hoezee!

P.S.: Mochten jullie je afvragen waar de titel van het logje op slaat: ik heb geén idee! Dat moeten jullie aan Max vragen, die kwam me even helpen toen ik zo snel even geen titel kon bedenken en typte dit. Ik vond het wel mooi zo :-)

*: Dat klinkt dan een stúk charmanter als het was, daar ik enigzins verkouden was en dus om de zoveel minuten wakker schrok van de geluiden die mijn neus produceerde. Nee, ik niet, mijn néus. Hoor.

4 Responses to “65”

 1. janneman Says:

  Die pullman boeken zijn mooi.
  Ik had deel een gelezen toen ik 14 was of zo. deel 2 en 3 waren toen nog niet vertaald. Ik heb op de boekenmarkt in deventer vorig jaar de omnibus voordelig op de kop weten te tikken. Ben ik heel blij mee.

 2. B.A.R.T. Says:

  Bijna elke dag feest dus… want dergelijke vergaderingen zijn volgens mij op zich zelf al een feestje ;-) Zelf moet ik veel werken (zo ook nu, maar ff weblog-pauze) maar zijn anderen een keer aan de beurt… ook wel eens lekker.

 3. Erica Says:

  Een hoop gezellige dagen dus! Veel gezelligheid, leuke cadeau’s en lekker eten!
  Die kerstuitverkoop prijzen zijn tenminste nog es leuk om te doen…
  Haha die Max, bied altijd een helpende poot! :-P Op naar Oud&Nieuw!
  Liefs en een dikke kus!

 4. Pa Says:

  Hoi Naknak,
  Alles wat je schrijft wijst op een heerlijke kerst met veel gezelligheid en toch even genieten van de nu even niet momenten.
  Van Wim kreeg ik ook nog een cadeautje:
  Jerichoe 2!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ben al in bezit van prison braeke 1 en 2.
  Genoeg spanning dus om me mee te amuseren als ik 2 weken plat lig.
  H.v.j.

Leave a Reply

?>