One of those days

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (0)

Geweldig om je wekelijkse vrije dag op woensdag te hebben, wanneer de kerst op donderdag en vrijdag valt. Met oud en nieuw valt mijn woensdag ook al zo goed en ik besloot vandeweek dat het het waard zou zijn om me tot-en-met dinsdag flink rot te rennen, zodat ik mijn woensdag lekker kon chillen. Alleen het dessert voor de 1e kerstdag moest ik dan maken, maar jullie weten vast al dat ik voor een dergelijk klusje mijn hand niet omdraai. Ik kwam een recept tegen dat ik vlak na pasen overschreef uit een blad toen ik zat te wachten bij de kapper (is het écht alweer zo lang geleden dat ik mijn haar liet knippen??) en besloot dat ik een ei-vormig toetje ook best kon gebruiken met kerst, met die onbevlekte bevangenis and all

Maar de chocolade-eieren die ik maakte stortten in. De vulling die ik maakte brandde aan. Kwaad kwakte ik de hele handel de afvalbak in en overwoog: wat nu? Een nieuw Annibal-waardig dessert fabriceren is op dit moment beyond my grasp, ik heb zo'n vreselijke pijn in mijn rug dat het eerste toetje maken al een marteling was. Na wat overleg met Paul en mét een provisorisch toetjesplan sprong ik in de auto. Ik moest toch nog een pakje ophalen. Maar ik kreeg de sleutel niet omgedraaid in het contact. Daarna kon ik de pakjes-ophaal-plek niet vinden. Tóen kreeg ik op mijn kop bij het postkantoor, want de Sultanapop-zegels die ik (als ik dan toch op pad was) wilde inwisselen voor een pop waren niet op een spaarkaart geplakt. En vervolgens bleek het sausje dat ik nog maar even bij de zalm wilde hebben op te zijn. Ook bij de volgende supermarkt. De chocoladesaus voor mijn improvisatie-toetje ook trouwens. Om over alle drukte overal nog maar te zwijgen. Wél vond ik in het voorbijgaan de bonbons, die ik heel graag had willen kopen maar hetgeen ik al 3x niet voor elkaar had gekregen (1x waren ze op, 2x was de bonbonwinkel dicht). Ik besloot ter plaatse dat dít het keerpunt in mijn geluk was; ik reed op mijn gemakje naar huis, trok mijn nieuwe badjas aan en frituurde een fricandel voor mezelf. En nu is het tijd voor een tukje. 

Als ik heb geslapen is het kerst. Dan kruipen ik en mijn lief tegen elkaar aan en kijken we een fijne film. Daar heb ik zin in. Al ben ik al snel tevreden: ik teken er al voor als ik niet meer naar buiten hoef ;-)

Merry christmas you all!

Leave a Reply

?>