1 choco, 2 thee zonder suiker,
1 met, een 1-4′tje en een koud water

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (8)

Op mijn werk wordt er voor ons natje gezorgd middels grote koffie-automaten. Althans, zo noemen ze dat dan, maar er komt nog veel meer uit. Zo heb je ook thee, natuurlijk, en heet water. Koud water, chocomel en zelfs een bakkie groentesoep kun je krijgen. En het klinkt misschien duf, maar zo'n automaat kan mij mateloos intrigreren. Het brengt een geheel eigen cultuurtje met zich mee. Zo heb je natuurlijk van die handige bekertjes-houders, waarmee je voor je hele afdeling ineens koffie (en aanverwanten) mee kunt zeulen. Wij noemen ze frisbees. En daaraan onlosmakelijk verbonden heb je natuurlijk het rondje vragen-wat-iedereen-wil-drinken. "Wil jij wat drinken, Anita?" "Nou, doe mij maar een één-viertje." 

En dán wanneer de automaat stuk is: sneller als de snelste roddel gonst het over de afdeling. De automáát is stuk. Jaja, mensen, dat is echt een ramp van wereldformaat. Dan moet je namelijk naar het einde de volgende gang lopen! En vóór jullie het muggeziften noemen: lóóp die afstand maar eens met een frisbee vol net iets te volle bekertjes, hoor. Tsssk. Ook leuk is het wanneer er 'een nieuwe' of 'een externe' is. Die weten dan niet zo goed hoe de automaat werkt en dan drukken ze nog wel eens een verkeerd knopje in. Dat ze een kán koffie willen hebben bijvoorbeeld, in plaats van een bekertje. Maar dat is ook altijd wel een beetje sneu, want er past namelijk helemaal geen kan in het uitgifte-dingie. En er komt áltijd een bekertje uit. Dus dan wordt het bekertje overspoeld met een kan-hoeveelheid aan koffie. Of koud water. Of groentesoep. Tja.. Heel zielig. Maar het beteuterde heen-en-weer-gestommel met druipende plastic bekertjes maakt altijd weer een hoop goed. Voor de toeschouwers dan.

Ja, die koffie-automaat vind ik wel grappig. Behalve die zeldzame keer dat er een bekertje klem komt en dat 'ie die dan plet. Maar dat mag de pret niet drukken, want ik weet nu hoe het is om in een automaten-cultuur te werken :-D

************

De tatoeage gaat goed. Ze zal nog tijd nodig hebben om te helen, in de avond zet mijn been op en gaat het pootje maar even hoog. Behalve wat trekkerigheid en soms een beetje een zwaar been merk ik er niet zo veel van. Alleen stoten is naar. Verder kan ik zeggen dat de reacties redelijk eenduidig zijn: shock over de grootte, verbazing over de felle kleuren. Ik heb in elk geval besloten dat ik mooie hoge pumps en een kokerrokje ga kopen als het werk helemaal klaar en genezen is. Zulke vrouwelijke, nette kleertjes vind ik echt kick-ass met zo'n knetterende tatoeage eronder ;-)

8 Responses to “1 choco, 2 thee zonder suiker,
1 met, een 1-4′tje en een koud water”

 1. Miek Says:

  uiteraard, zo’n kekke outfit met die tattoo, fantastisch! mooi man. heb trouwens het andere werk van jouw tatoeagemeneer bekeken en dat is wel even andere koek zeg. brr. heb je op discovery dat programma al gezien van die tatoeerder in eh, geloof Miamy? erg mooi om te zien. ik vind het zo knap, en soms ook zó mooi.

 2. Eve Says:

  Wij hebben vier verdiepingen. Ieder met een eigen koffieautomaat. Onder andere deze, maar ook nog twee eerdere versies. Omstebeurt zijn ze kapot. Zo was afgelopen woensdag onze koffieautomaat én onze printer-kopieermachine kapot. Mijn wereld stortte in.
  Vreemd genoeg is deze nieuwste het vaakst stuk. En weet je wat nog veel erger is? Deze nieuwe staat uitgerekend op de verdieping met de vergaderzalen waar we externen ontvangen (omdat de rest er al helemaal niet uit ziet). Dat er geen koud water uit komt omdat het niet voorgeprogrammeerd zit is tot daaraan toe, maar dat hij iedere keer kapot is en ik met zo’n gaatjes blaadje naar boven én weer naar beneden moet lopen….
  Het is maar een “koffie”automaat, maar ik kom me er zo boos om maken :-)

 3. Myrna Says:

  Hahaha, hoe herkenbaar! Nu ik jouw stukje lees, krijg ik zelfs heimwee naar die koffieautomaat bij ons op kantoor. Vooral naar die cappuccino… mmmmmmm… O, en bij ons loopt iedereen meteen met een zuur gezicht als ‘ie kapot is en dan wordt Antonio (de klusjesman) naarstig gezocht om hem snel te fixen.

  En dat laatste ben ik met je eens: een super vrouwelijke look met dan een stoer element (in jouw geval de tattoo) erbij, dat is echt kick-ass!

 4. janneman Says:

  je gaat van door die automaten wel ontzettend veel koffie drinken.

  enne, hebbie meegeholpen hem van het balkon af te mikken?

 5. Martine Says:

  Bij ons op het werk hetzelfde laken ‘n pak hoor. Gelukkig gaan wij over een paar maanden verhuizen naar een gloednieuw gebouw en ik verwacht niet dat die ouwe automaten meeverhuizen.

  Het helpt wel om veel water te drinken hè?

  P.S. Is dat Haags: ‘Wie help my mee?’

 6. B.A.R.T. Says:

  Wij hebben sinds eenjaar nieuwe automaten… die alleen niet in gebruik zijn tussen 13.00 – 13.30 uur… ze worden dan tegelijk schoongemaakt op praktisch alle locaties in ons hoofdpand… de keukenmanager die dat bedacht heeft ;-(

 7. Erica Says:

  Altijd leuk zo’n koffieautomaat! Net als alle andere apparaten (pc bijv.) erg leuk als ze het doen, maar owee als ze het niet doen. Ondingen!
  Je tattoo met die hakken en rokje is zeker cool!
  Nog ff een paar weekjes helen, dan mag je terug en is ze klaar! Ik vind d’r geweldg!
  Xx.

 8. Annibal Says:

  @ Miek: Gaaf is dat he? Ik kan bijna niet wachten tot ik ergens op een feestje ofzo rondloop in mijn hippe kokerrokje met bijpassende pumps, ha! En ja, het werk dat hij op zijn site heeft staan is nogal.. Eh.. Specifiek, zeg maar. Hij kan veel meer als alleen maar monsters, maar hij heeft zijn portfolio opgezet op zo’n manier dat hij bepaalde klanten niet en anderen juist wel in zijn zaak krijgt. Aan de foto’s kun je namelijk wel zien dat hij goed werk levert, en het standaard tribal-publiek gaat snel op zoek naar een ander. Dat programma ken ik inderdaad, en ik moet zeggen dat ik van daar uit deels geïnspireerd werd om uiteindelijk toch iets met kleur te gaan zetten. Ik was vooral van het zwart in meerdere ‘tinten’, maar ik ben anders gaan kijken naar kleurentatoeages. Daar moet ik wel bij zeggen dat mijn (nogal eigenzinnige) tatoeage-meneer mij niet met kleur getatoeëerd zou hebben als ik niet héél bleek/wit was én hem op het hart had gedrukt practisch nooit in de zon te komen (zonne-allergie :-P), want dat is de enige manier waarop kleurentattoo’s mooi blijven. Dat ze juist in Miami dus heel veel met kleur werken verbaast me wel, want in de zon is je kleuren-tattoo binnen no-time vervaagd en lelijk :S
  @ Eve: Oh gosh, en dan dacht ik dat die van ons vaak stuk was! Naar is dat inderdaad, zéker als je ook echt naar boven of beneden moet om dan koffie te halen. Suf ook van de leiding, want je bent knetterveel werktijd van iedereen kwijt wanneer de automaten hun werk niet goed doen. Ik snap je boosheid helemaal!

  @ Myrna: Haha, ja he, wie had ooit gedacht dat je heimwee zou krijgen naar een koffie-automaat? ;) Wel grappig om te horen, bij ons klagen de meeste mensen over de koffie die eruit komt. Gelukkig drink ik geen koffie (en ook geen automaten-thee, ik heb zakjes in mijn la en tap heet water, want er zit geen groene thee in de automaat), dus ik heb nooit een probleem. Zolang ‘ie het doet dan, tenminste. Wat leuk dat jullie echt een klusjesman hebben. Wij hebben, ja echt waar, een bewonersservice :-P En ha, wat cool dat jullie het zo roerend eens zijn met mijn vrouwenkleertjes-met-tatoeage-voornemen, vanmiddag werd ik er hartelijk om uitgelachen :S
  @ Janneman: Mjah, ik heb het juist andersom: als ik voor elk drankje dat ik wil naar de automaat moest lopen hield ik niet veel werktijd meer over. Ik heb een grote fles spa op mijn bureau staan en vul die één keer per dag aan met water. Tussendoor drink ik groene thee en ééns per dag mag ik een choco van mezelf ;-)
  @ Martine: Oh, dat zou wel mooi zijn dan, hoewel je dan ook weer moet afwachten wat voor nieuwe automaten er zijn. De onze zien er echt heel high-tech uit, alleen hebben ze dan weer een heel achterlijk ouderwets plaatje van koffiekopjes en mokjes erop staan, zo’n seventies-foto met kurk-onderzettertjes eronder, en dan een beetje vergeeld, zodat ik het meteen heel ranzig vind :P En ha, nee, het plaatje heb ik van meneer Google gepikt!

  @ B.A.R.T.: HUH?? Dát is stom! Dus dan moet je een half uur lang aan de kraan in het toilet gaan hangen als je dorst hebt? Precíes na je lunchpauze??

  @ Erica: Jah, klopt inderdaad. Vrijdag hadden we continue computerstoringen en JEMIG wat is dat irri. En thnx, leuk om te horen dat jij haar ook leuk vind. Je ziet het rokje en de hakken nog wel eens! Kus!

Leave a Reply

?>