Eerste afspraak

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (12)

Ik heb 'm gemaakt! Vanmiddag. Mijn eerste afspraak met mijn tatoeage-artist!

Sinds mijn besluit een derde tatoeage te gaan nemen heb ik mijn gedachten uitgebreid de vrije loop gelaten. Wat begon als een kleine hello kitty werd al snel een grote, wazige blanco. Ik wilde iets dat voor mijzelf staat, maar wát? Hello Kitty is maar gewoon een merk, uiteindelijk. Dus dat werd 'm niet. Het door de broer van een vriend ontworpen katje was heel erg lief. Maar des te meer ik me in de materie verdiepte, des te meer mijn droombeeld groeide. Figuurlijk, maar ook letterlijk. Van een liefhebster van zwarte tatoeages warmde ik langzaam maar zeker op voor gekleurde stukken. Grotere stukken. En uiteindelijk zal ik de 22e voor het eerst onder de naald gaan.

Freestyle gaat hij 'm zetten: het ontwerp wordt ter plekke ontworpen (op mijn been) en gezet. Heel spannend en ook best een beetje eng, want op deze manier heb ik nog nooit iets laten zetten, maar ach.. Zo weet ik in elk geval zeker dat ik iets heel bijzonders krijg. Maatwerk. En eigenlijk vind ik het ook wel stoer om gaandeweg aan het ontwerp te werken. Het jaar bedenktijd dat ik mezelf altijd gegeven heb heb ik op deze manier niet, maar wat ik ervoor terugkrijg is iets dat mij zo op het lijf geschreven is (ha-ha) dat ik 100 % zeker weet dat ik er gelukkig mee zal zijn en blijven. Ik heb er zin in!

12 Responses to “Eerste afspraak”

 1. marieke Says:

  Oh, wat spannend! En ‘voor het eerst onder de naald’: wordt het erg groot? Gaahaaaaf!

 2. Carrie Says:

  Nou ik ben benieuwd, en ik altijd maar denken dat het er maar gelukkig 1 bleef……….wat stom

  Veel liefs, mamsl-)

 3. miek Says:

  ooh wat klinkt dat stoer! ik ben vreselijk benieuwd wat het gaat worden!

 4. Janneman Says:

  Ik benheel benieuwd!!!

 5. Nien Says:

  Ten eerste vind ik je zó’n lefwijf (het vrouwelijke evenbeeld van een lefgozer, zeg maar ;-)) dat je hiervoor durft te gaan. Ik vind het ook prachtig, en het pást ook helemaal bij je. Wel eng dat je van tevoren geen vaststaand beeld hebt/krijgt van hoe het geheel wordt, maar ik kan van de tattooartiest (want dat zijn ze: kunstenaars) ook wel weer begrijpen dat je al doende pas écht kunt zien hoe iets wel of niet werkt op iemands lichaam: al doende groeit zo’n kunstwerk, ontstáát het. Des te persoonlijker. En ik weet dat je alle vertrouwen in deze meneer hebt. Wauw. Spannend! En zo snel al onder de naald!

 6. Nien Says:

  Enig idee hoeveel sessies ervoor nodig zullen zijn? Ach weet je, dat merken jullie ook gaandeweg. Echt heel bijzonder, zo’n proces.

 7. wien Says:

  Stoer van je! Een tatoeage opzich vind ik al een hele happening en dan doe jij het ook nog op deze manier. Ben erg benieuwd naar het resultaat!

 8. Mieke Says:

  Aargh! Jaloers!
  Ik moet ook nog steeds een tattoo.
  Of meer.
  :-)

 9. sanneke Says:

  Ik ben blij dat je van Hello Kitty af ziet en voor een hele speciaal voor jou gemaakte gaat. Dat originele past je. En dan is het nu wel héél spannend wat het wordt!

 10. Annibal Says:

  @ Marieke: Wel groot, maar redelijk smal; het is de bedoeling dat het een strook wordt die over mijn onderbeen kringelt. Verder zien we wel :)
  @ Mama: Tja, dit had ik ook niet voorzien..

  @ Miek: Ben ook benieuwd wat iedereen ervan gaat vinden, haha!

  @ Janneman: Mie toe ;-)
  @ Nien: Heh, je maakt me aan het blozen :) Maar het voelt ook wel goed, ik heb er inderdaad veel vertrouwen in. En het maakt het ook wel echt een ztuk bijzonderder zo, he? Hoeveel sessies weet ik eigenlijk niet, maar dat is ws ook redelijk lastig te zeggen. Het ligt er maar net aan hoe snel we uit het ontwerp zijn, en hoe snel ik aan mijn tax zit wat pijn betreft (ik maak het mezelf niet gemakkelijk geloof ik: voet, enkel en scheen :-S ). Maarja, ik zie wel!

  @ Wien: Ik ook wel, het is wel heel spannend allemaal, zo. Ik geloof dat ik voor mjin andere 2 ook echt nauwelijks nerveus was, maar nu heb ik toch wel de kriebels. Wel goede kriebels hoor, heb er vooral veel zin in :)
  @ Mieke: Weet jij al wat je nu zou willen? Jij hebt er nu ook twee, toch?

  @ Sanneke: Daar ben ik nu ook erg blij mee :) Die Hello Kitty klonk erg leuk, maar ik was er al vrij snel over uit dat dat bij nader inzien toch niet echt een optie was. De stijl die ik nu ga laten doen is ook wel een redelijk bijzondere: kleuren zónder zwarte outline. En dan een beetje cartoony, maar wel met diepte erin. Ben persoonlijk ook erg benieuwd wat jij ervan zou vinden strakjes, ik waardeer jouw oog voor mooie plaatjes nogal :-)

 11. meme Says:

  ha pop! helemaal gaaf!! weer onder de naald!. zoals je weet ben ik vorig jaar november ook naar Richard geweest, met totaal geen idee wat ik over mijn tattoo heen wilde laten zetten (die blauwe vlek wat ooit een plaatje was). ik heb gezegd dat ik iets met muziek wilde, en geen kleur. hij zei ‘ga maar zitten’ en is op mijn rug gaan tekenen. en zo is ontstaan wat ik nu op mijn rug heb en waar ik nog steeds heeel blij mee ben. ik wil er nog een :S (ja het is verslavend) op mijn voet eigenlijk. maar ik ben er helemaal nog niet uit wat en hoe. dus ik wacht nog even :).

  Ben echt superbenieuwd! we weten allebei wat Richard kan, dus dat komt vast helemaal goed :)
  tot snel? kus!

 12. Erica Says:

  GAAAAAAAFFFF!!
  Spannend hoor! Geen vast ontwerp, maar iets wat ter plekke in overleg wordt bedacht… Heel bijzonder… Ben errug benieuwd!
  Wanneer ga je beginnen?
  Dikke kus!

Leave a Reply

?>