Ich bin wieder da

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (12)

Hallo!

Jaja, het is alweer om hoor, die vakantie van ons. Al moet ik toegeven dat we ook wel een píetsie eerder thuis kwamen. Gisteravond om precies te zijn. Dat zat zo: kamperen halverwege september kan heel fijn zijn. Een zonnetje en een strakblauwe lucht doet een hoop. In de avond helder, veel sterren en een volle maan is ook práchtig om te zien. MAAR. My God, wat kan het 's-nachts koud zijn, zo in die periode. En als je dan met twee isolatiematjes, een gewoon matje, drie slaapzakken, een dekbed, een pyama, sokken, een vest en een sjaal nog steeds rillend in bed ligt krijg je toch wel énige twijfels bij dat ge-kampeer, zo kan ik u melden. En wat dan eigenlijk nog het meeste tegen gaat staan, dat is de tijdsverdeling tussen warm en koud. Want behaaglijk wordt het nu pas rond een uur of 10/11 in de ochtend, daro in de Ardennen. En zo rond 16.00 uur koelt het alweer af. Dat laat dus maar een hele korte tijd over om je ding te doen. Afgelopen zaterdag dus, exact een week na onze aankomst, pakten wij onze spullen alweer in en verhuisden wij naar een Centerparcs-achtige omgeving. Nooit geweten wat een weldaad een huisje met een verwarming kan zijn.

Tot zoverre het beklag, want voor de rest is er niets dan goeds te melden: de omgeving was práchtig, onze camping beviel buitengewoon goed, onze eerste vakantie met vrienden was súpergezellig (er zijn zelfs al plannen voor een volgende keer), we hebben ons buitengewoon vermaakt en door de desolate, buitengewoon rustige omgeving zijn we weer volledig Zen. We wandelden, winkelden, kajak-ten, bowlden, lazen, fietsten, dronken bier en wijn, aten franse kazen en rustten, en alles was goed. De laatste vrije dagen worden nu thuis met de katten doorgebracht (nouja, ok, met de katten, elkaar, én een aardige verkoudheid mijnerzijds) en ik voel me, ondanks keelpijn en gesnotter, héél erg fijn. Een uitgebreider verslag zal ik nog maken zodra ik mijn foto's heb uitgezocht en bewerkt!

12 Responses to “Ich bin wieder da”

 1. Carrie Says:

  Dat jullie het nog een week uitgehouden hebben knap hoor.
  Ik denk dat ik na 2 nachten de pijp aan Maarten gegeven zou hebben.
  Een huisje is dan ook een uitkomst met alle luxe die erbij hoort.
  De katjes zullen het helemaal niet erg gevonden hebben dat jullie nu al terug zijn.
  Hoe goed wij ze ook verzorgt hebben, hun eigen baasjes hebben ze toch liever.

  Veel liefs, mamsl-)

 2. janneman Says:

  daarom hebben wij tegenwoordig een kacheltje mee. Maar deze tijd kamperen we ook niet meer hoor. groot gelijk dat je warmere orden hebt opgezocht.

 3. wien Says:

  Welkom terug Annibal!

 4. Nien Says:

  Jeeeeeee, ze is er weer!! Tja, die nazomer is tot nog toe (sprak Nien hoopvol tegen beter weten in) een beetje een zwakke, dus ik snap heel goed dat jullie iets eerder dan gepland de biezen weer ingepakt hebben. ;-) Evengoed een erg fijne vakantie gehad, dus, mooi!! :-D

 5. Martine Says:

  Welkom thuis! Oh, dat van die koude nachten kan ik me helemaal voorstellen… brrr! Ik zit nu steeds al zo te rillen en dan slaap ik dus in een gewoon bed in een huis met vier muren eromheen.
  Maar goed dat jullie het verder zo goed naar de zin hebben gehad. Helemaal onthaast enzo?

 6. miek Says:

  Jaaa! Ze is weer terug!
  Ik mail je vandaag hoor, als ik even ene moment voor mijzelf heb.. Ik hoor nu al weer geluiden uit de kamer van Timme, dus ik moet aan de bak;-)
  Fijn dat jullie genoten hebben.
  xx!

 7. nelis Says:

  nice, ben benieuwd naar het vervolg!
  fijn dat je hebt genoten.
  xx

 8. sanneke Says:

  Oh brrrrr! En dat je dan zo vreselijk moet plassen midden in de nacht omdat je het zo koud hebt en dan je tent nog uit moet ook…

 9. gieling Says:

  krijg ‘t al koud als ik dit lees. volgens de regressietherapeut was ik vroeger indiaan. je wilt niet weten hoe koud het in die wigwammen kon zijn!

 10. Eve Says:

  En toch straalt dit duidelijk uit dat je ondanks het rillen en bibberen een goede vakantie hebt gehad. De Ardennen kunnen ook gewoon niet tegenvallen.
  Heb je genoten van je dagen thuis?

 11. B.A.R.T. Says:

  Kamperen, kou…. idd. verhuizen naar een huis kan dan een verademing zijn, ik hoop het echter nooit mee te maken, ik begin wel aan die kan van dat huisje, appartement of hotelkamertje ;-)

 12. Erica Says:

  Brrrr daarom ben ik geen mens voor kamperen hoor, ben zo’n enorme koukleum.
  Super dat het verder goed bevallen is, je bent er toch ff lekker tussen uit.
  Beetje laat, maar: Welkom thuis nog!

Leave a Reply

?>