Waggelend de vakantie in

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (4)

De laatste keer dat ik bij iemand achterop de fiets stapte was ik een jaar of 13. Onze klas had gym op het sportveld en daar moesten we zelf heen. Omdat ik die dag niet met de fiets was ging ik achterop bij een klasgenootje en dat klasgenootje reed vervolgens, met mij achterop, in volle vaart tegen een paaltje. Dit werkte de controlfreak in mij nogal in de hand en sindsdien weigerde ik resoluut om bij iemand achterop te gaan. Tot ik er gisterochtend pas achterkwam dat ik mijn fiets was vergeten op te halen bij de tramhalte, na het vrijgezellenfeestje. Om toch nog op tijd op mijn werk te kunnen komen had ik twee opties: héél vroeg weggaan en mijn fiets ophalen óf met de tram gaan en de fiets op de terugweg meenemen. Omdat ik waarschijnlijk te laat zou komen bij beide opties koos ik uiteindelijk voor de optie die al 16 jaar geen opties was: achterop de fiets bij Paul, zodat hij me bij mijn eigenste fijne stalen ros af zou kunnen zetten.

En ja, ik kan jullie vertellen: er is een hoop veranderd in die 16 jaar tijd. Zo is het er allemaal niet comfortabeler op geworden. Ik ben nogal gegroeid, sinds die laatste keer achterop. En dat betekent, kort gezegd, dat je behoorlijk je best moet doen om te voorkomen dat je voeten over de grond slepen, of de trappers in de weg zitten. Zó goed je best zelfs, dat daar meteen verandering nummer twéé om de hoek komt zeilen: mijn lijf is een stuk minder flexibel. Gisteren was dat al redelijk duidelijk, maar vandaag was dit pas écht onontkoombaar: spierpijn! In mijn liezen, in mijn polsen, in mijn schenen.. En zo waggelde ik dus mijn laatste dag op het werk door. En ookal ging de tijd niet zo hard als ik 'm graag had zien willen gaan, hij gíng wel. Dus nu heb ik vakantie. Drie weken lang. Morgen ga ik zakdoekjes volsnotteren bij de huwelijksceremonie van onze vrienden, zaterdag stappen we in de auto en rijden we naar de Franse Ardennen. Maar voor nú waggel ik maar even mijn bed in..

4 Responses to “Waggelend de vakantie in”

 1. Carrie Says:

  Nu eindelijk 3 weken vakantie meissie hoi hoi hoi. Ik ga duimen voor mooi of in ieder geval droog weer.
  Heel veel plezier morgen op de bruiloft en feliciteer ze maar van ons.

  Veel liefs, mamsl-)I-)

 2. Janneman Says:

  oja erg he die spierpijn. Ik kon/ kan dat ook nooit.
  Fijne vakantie en een mooie bruiloft toegewenst

 3. Erica Says:

  Ja als je ouder wordt is achterop een fiets zitten ineens een stuk minder aangenaam… Dat lijf wil gewoon echt niet meer…
  De bruiloft heb je inmiddels achter de rug, hoe was het???????
  Morgen lekker op vakantie, heeeerlijk hoor!! Wat een vooruitzicht. Zijn de koffers al gepakt?? Xx.

 4. Martine Says:

  Ondanks de pijnlijke gevolgen van je ‘avontuur’ moest ik toch een beetje gniffelen bij het lezen ervan. Sorry, maar je omschrijft het ook zó grappig!
  En dan nu een heeeele fijne vakantie gewenst! Ik hoop dat jullie een heerlijke tijd tegemoet gaan. Geniet ervan!

Leave a Reply

?>