Alleen

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (11)

Alleen zijn. Dat betekent dat ik niemand heb om even mee te knuffelen. Een kus te geven, zomaar. Niemand die tegen me aankruipt in bed. Het hele huis in mijn eentje schoonmaken. Niemand die ik kan vertellen hoe mijn dag was, als ik thuiskom. Alleen slapen in een veels te groot bed. Wachten met het vervolg op onze serie zien. Koken voor één persoon. Überhaupt altijd zélf moeten koken. Een leeg, stil huis om me heen.

Mijn lief is weer een week lang buiten spelen. Tot komende zaterdag zal ik hem niet zien en nauwelijks horen. En hoewel dat elk jaar toch weer een beetje slikken is, weet ik nu, na een paar jaar samenwonen, ook de keerzijde van alleen zijn maar al te goed. Dat betekent namelijk óók heel veel tijd voor MIJ. Diagonaal in bed liggen als ik dat wil. Een schoon huis dat een schoon huis blíjft. Geen troep waar er eerst geen troep was, nadat ik me even heb omgedraaid. Met mijn broer en vriendinnen op pad. Niet hoeven wachten met eten tot hij thuis is van zijn werk. Niet overleggen over planningen. Zo maar, zonder uit te hoeven leggen, alle lichten een half uur uitgooien om een onweersbui te fotograferen (zie foto!). En vooral héél veel doen waar ik zin in heb.

Paul speelt buiten. Maar ik speel thuis :-)

11 Responses to “Alleen”

 1. Carrie Says:

  Ach wat zielug…………als de muren op je afkomen, moet je maar richting Leyweg komen.
  Daar is ook altijd wel wat te eten.
  Dus even een belletje en het is geregeld.
  Maar ik kan ook een avondje naar jou komen als je dat leuk vind, misschien een schoonheidsbehandeling?
  Zou gaaf zijn.

  Veel liefs, mamsl-)

 2. wien Says:

  Het lijkt mij ook wel fijn: af en toe alleen zijn in je eigen huisje :) Speelze!

 3. miek Says:

  :D Ik vind het ook vreemd hoor, alleen zijn. Laatst een nachtje, maar voor ik het besefte dat Lief niet bij mij in bed zou kruipen sliep ik al, ik was dood-op. Toch vreemd, hij is ook echt mijn kacheltje- als ik alleen lig word ik maar niet warm. Vreselijk. :)
  Hé en wat betreft je aankoop: het hangt hier wel hoor! Wat jij wil- ik kan het ook gewoon opsturen, dan heb je het lekker. En dan meeten we elkaar wel een keer op een geschikter tijdstip? :) Want dat moet toch wel een keer gebeuren vind ik. :P

 4. Myrna Says:

  O, ik kan daar ook best wel heel erg van genieten. Even wat qualitytime voor jezelf. Als je maar weet dat hij er binnen een paar daagjes weer is ;-)

 5. Nien Says:

  Zolang je maar weet dat het tijdelijk is… en wanneer ‘ie weer terug is, dan is een tijdje los van elkaar spelen soms best goed. Al ben ik ook wel weer zo verkleefd aan (eh: verzot op) Marnix dat ik er niet snel een situatie voor zal schéppen waarbij dit gebeurt. ;-) Komt misschien ook doordat we al zo veel los van elkaar(s aanwezigheid) doen; we zien elkaar vrijwel elke avond, maar op de een of andere gekke manier is het altijd weer heel fijn en bijzonder om thuis te komen na die werkdag.
  Teken dat het meer dan goed zit! :-) Want bah, wat zaten er een hoop akelige allenige avonden tussen toen meneer nog barman was. Al kreeg ik op die avonden wel veel in alle rust gedaan wat ik voor mezelf wilde doen.

 6. sanneke Says:

  Wat een mooie foto, An! En volgende week mogen jullie weer lekker sámen spelen!

 7. Jackie Says:

  Speel ze!

  Het is voor ee week best uit te houden lijkt me

 8. Janneman Says:

  Voor een week, zou ik dat best leuk vinden. Maar dan ook alleen als ik dan zelf die week ook vrij was. En na die week zou ik dolblij zijn als man weer terug komt.

 9. gieling Says:

  ik noem dit geluk. mijn actuele ervaring is compleet het tegenovergestelde. jarenlange vrijheid en liefst solitair leven plotseling ingeruild voor een 24/7 ‘bewaking’. uiteindelijk zullen we er allemaal wel baat bij hebben :)

 10. Mieke Says:

  Tja..Er zitten voor en nadelen aan..
  Tijd voor jezelf, en lekker je gang kunnen gaan is ook wel eens fijn toch?
  Geniet ervan!!

 11. nelis Says:

  woh, heerlijk, alleen thuis én onweer :D ow enne.. ik ben ook weer thuis :) kus!

Leave a Reply

?>