Dé broek

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (10)

Er zijn zo van die dingen waar een Annibal heel blij van wordt. Eén van die dingen is winkelen. Geef me een missie en ik ga los: eenmaal in de stad verzin ik er zo nog een missie of 10 bij en vaak slaag ik ook nog voor diverse dingen waarvan ik nog niet wist dat ik ze nodig had. En sóms slaag ik daarbij zelfs nog voor iets waarvoor ik de zoektocht al heel lang gestaakt had. Geweldig toch? Er is echter één missie die me per direct in angstzweet doet soppen: de missie nieuwe broek. Want hóe goed een Annibal ook is in winkelen, slagen voor een broek die aan ál mijn eisen voldoet is meestal a bridge too far. Ik ben namelijk niet maatje Twiggy, ik ben mínstens maatje Marilyn. En dat mag niet van meneer H&M en consorten. Een passende spijkerbroek willen is zoeken naar een speld in een hooiberg. En dan maak ik het zelfs nog een tandje of twee érger: ik wil namelijk ook nog eens een model dat mij bevalt! Jaha, ik weet het wel, dat is natuurlijk echt te zot voor woorden, maarja.. Ik wil niet in skinny jeans lopen omdat de mode zegt dat dat moet. De mode dicteert en vervolgens is er niets anders meer te koop, maar helaas gaat men dan voorbij aan de volksstammen die die mode gewoonweg niet stáát. De mode zou mij vierkant uitlachen wanneer ik in skinny jeans rond zou gaan lopen. Zeker weten. Ikzelf trouwens óók.

Maargoed, mijn eisen dus. Ik wil wijde pijpen. Dat vind ik leuk, en dat past goed bij mijn figuur. Maar dan ben ik er nóg niet: ik wil ook een wat hogere taille, graag. Ik werk op kantoor en wordt het gesjor aan zo'n heupbroek echt binnen anderhalf keer opstaan en weer zitten zat. Een heupbroek is heel charmant voor op sta-feestjes, maar in het dagelijks leven vind ik ze hoogst onhandig. En dan, tot slot: ik weiger € 200,= af te rekenen voor één broek. Annibals worden héél erg blij van koopjes en kunnen intens genieten wanneer ze vinden wat ze zoeken zónder er de hoofdprijs voor te betalen. 

Onmogelijk, dus. Na al jaren met enige regelmaat te hebben gevochten met deze missie kwam het moment weer, zo'n maand of vijf geleden. Mezelf een paar weken lang elke ochtend afvragen waar al mijn broeken zijn gebleven. Dan het licht zien en eens inventariseren. Dan, de ontluisterende conclusie: crap, ik moet nieuwe broeken hebben. Drie, vier weken ontkenningsfase. Dan, berusting. Begin van een zoektocht. Een zoektocht die me het bloed onder de nagels vandaan haalt. De keren dat ik de complete serie broekenwinkels in centrum Den Haag af ben gelopen gestaag stijgend. Webwinkels langs. Maar ookal is in werkelijk élk wijvenblad te lezen dat de nieuwe broekenmode wijde pijpen en hoge taille is, de winkels hebben daar zo hun eigen gedachten over. 

En dan, vandáág, EINDELIJK, victorie! Bij maar weer eens een rondje Wehkamp (goede graadmeter voor wat er in de winkels hangt) zie ik 'm op een plaatje staan: mijn nieuwe broek!! Wat hogere taille, wijde pijpen en maar € 30,=! Maar helaas, de euforie is van korte duur, want alle 'grotere' maten (dat betekent eigenlijk alles boven maat 36) is uitverkocht. Maar dan zie ik het: er staat een merkje van de C&A bij. Na de fysio te hebben bezocht stap ik dan ook in de auto en zoef naar de dichtstbijzijnde C&A-winkel (hetgeen trouwens verassend lastig is met gekruisde vingers). Aldaar aangekomen zie ik er een rek vol van hangen. Hoera in de gloria! Even snel passen, nog steeds joepie-de-poepie.. Maar dan slaat mijn blijdschap dood. Ik kom tot de ontluisterende conclusie dat ik maat 44 niet eens ín kom en maat 46 (zo'n vier cm. verschil! Zit er echt víer centimeters tussen één maat??) me te groot is. Bovendien valt de wijdte van de pijpen me nogal tegen. En in de spiegel kijkend kom ik on top of things óók nog eens tot de conclusie dat ik er dik uitzie, in deze broek. Maar wellicht is dat een mind-trick vanwege die 4 en die 6 op het kaartje. Twijfelend loop ik dus door de winkel, met een maat 46 spijkerbroek over mijn arm. Want ookal valt 'ie tegen, hij past wél over mijn kont heen. En hij hééft wijde pijpen, een soort van.

Dan, in een raar verstopt rek achterin, vind ik ze: DE spijkerbroeken. échte wijde pijpen! Een (relatief) hoge taille! Er hangt één maat 42, die er vergeleken met de maat 46 over mijn arm verdómde groot uitziet. Ik ren naar de paskameren trek 'm aan. En ondanks alle hitte (verzamelt die zich werkelijk in élke winkel precies in die kleine rotkamertjes??) krijg ik 'm aan, krijg ik 'm dicht, en zit 'ie lekker :-D

Even later loop ik, zwaaiend met mijn C&A-tasje, de winkel weer uit. Naast DE broek heb ik er ook nog een leuk shirtje op de kop getikt. Totaal was ik € 39,90 kwijt en I'm king of the world. Als ik de broek aan Paul show (gelukkig hoef ik niet zo blanco te kijken als de modellen die modeshows lopen) bevestigt hij wat ik ook al dacht: deze broek haalt het beste van mijn figuur naar voren. Die andere broek zat gewoon écht niet, dat was geen mind-trick. En de pijpen zijn zo wijd dat ik mijn hele schoenen erin kan verbergen.

Annibal is blij!

(En is het niet ongelooflijk dat ik mzelf bíjna aan had gepraat dat ik die andere broek dan toch maar moest kopen, omdat ik er oprecht in geloofde dat iets beters niet te krijgen zou zijn?)

10 Responses to “Dé broek”

 1. nelis Says:

  jij blij ik blij :) dikke knuff!
  x

 2. Martine Says:

  Oh, wat fijn dat je geslaagd bent!! Ik ben heel benieuwd naar de broek in kwestie! Showen!

  P.S. Jij bent ook genomineerd. :D

 3. Janneman Says:

  c en a is echt een geweldige winkel. Man slaagt er ook altijd met zijn korte benen. voor redelijke prijzen. Ik heb inmiddels hele winkels die ik gewoon oversla. Doe geen eens meer moeite. en het valt me ook tegen van H&M dat ze geen grote maten meer hebben. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik maat 44 / 46 niet groot, maar normaal vind.

 4. sanneke Says:

  Wat ik dan écht niet kan begrijpen is dat er in 1 winkel zulke verschillen tussen de maten zitten. Voor de ene broek pas je maat 46, voor de andere 42?? Maar goed, jij hebt je fijne broek en daar gaat het maar om.

 5. Myrna Says:

  Waaw, dus het kan dus gewoon echt: de ideale spijkerbroek vinden? Leuk geschreven logje, want zooooo herkenbaar: DE queeste. Ben blij dat jij hem gevonden hebt, dat geeft mij ook weer hoop!

 6. Carrie Says:

  Waarom niet gelijk 2 gekocht kan je er weer ff tegen.
  Maar 1 is beter als niks …hahahaha

  Veel liefs, mamsl-)

 7. Annibal Says:

  @ Neel: Whaha, mooi zo :) Kus!

  @ Martine: Ik neem ‘m mee naar Lowlands, dus ik denk dat je ‘m binnenkort bij mijn Lowlands-logje te zien gaat krijgen :-D En wat lief, dank je wel!

  @ Janneman: Ik ben inderdaad om hoor, ik vond het altijd een beetje een vervelende winkel, maar die op de Leyweg hiero is een stuk minder naar als die in de stad. En ze hebben er heel leuke spulletjes! Ik vind 44/46 ook niet echt groot nee (ik heb echt het gevoel dat de nummertjes op de maten met steeds kleinere kleren gaan corresponderen, maar dat kan aan mij liggen), maar als je ziet wat er in de gemiddelde winkel hangt is het echt gigantisch (echt, qua broeken pas ik dus XL niet eens, en dat is naar mijn idee toch echt wel iets dat ik zou moeten passen, als ik een L onderbroek koop is ‘ie namelijk juist vaak te groot :S)..

  @ Sanneke: Bizar he? Ik was er ook nogal van onder de indruk dat ik bij het ene model twee maten kleiner was als bij het andere :S Jah, dat is ook zo.. En dit is natuurlijk wel goed voor mijn zelfvertrouwen, want ik pas nog in maatje 42 ;-)
  @ Myrna: Jajaja, kost wel máánden zoeken en járen ergernis, maar hij is er! :-D

  @ Mama: Helaas hing er nog maar één in die maat, anders zou ik er zéker nog eentje hebben gekocht.. Liefs en tot morgen!

 8. Erica Says:

  Yeah! Wat fijn dat je toch nog geslaagd ben voor een echte Annibal broek!
  Soms is het echt zo lastig zoeken… Vooral idd als je niet he “standaard” maatje 36 hebt.
  Jij hebt in ieder geval weer een fijne broek en zal de foto’s van Lowlands ook zeker gaan bestuderen op deze vondst! ;-) Kus!

 9. Eve Says:

  Lief en ik duiken altijd C&A in voor broeken. Ten eerste omdat ze betaalbaar zijn en we allebei nogal van afwisseling houden, met dure broeken is dat toch wat minder. Ten tweede omdat we daar wél maat 32/36 hebben voor vriendlief. En ten derde omdat ik daar altijd een goede, passende, mooie en fijne spijkerbroek vind.

 10. Marieke Says:

  C&A dus. Ik zal eens zien of ik durf.

  H&M was gisteren wel lief voor mij. Er was nog net een maatje Gigantisch aanwezig (tussen de 29′s en 28′s nog wel TWEE maatje 33′s). En alleen de zoom hoefde er maar uit en ik had er zomaar 4 cm aan lente bij!

Leave a Reply

?>