Kampeergear

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (5)

Eens in het jaar moeten we aan de slag: de kampeerspullen moeten door de Annibal- en Paul-check. We kamperen weliswaar vaker in één jaar, maar die controle, die hoeft natuurlijk alleen de eerste reis. Omdat die eerste kampeertrip in dit geval Lowlands is zijn we de afgelopen dagen bezig geweest met het tevoorschijn trekken van allerhande handigheden, het maken van lijstjes en het bedenken van wat er mist. En dat is best lastig, als er niet echt iets mist. Want het voornaamste item dat we dit jaar nodig hebben is helemaal geen item, maar meer een ongrijpbaar iets dat je moet zien te bereiken. Ik wil namelijk heel graag elke nacht slápen. Dat lukt mij namelijk heel slecht, daro in de polder. De herrie (die op onze camping trouwens best meevalt) de bouwlampen en de over-scheerlijnen-struikelende zuipschuiten, die kan ik allemaal wel hebben. Maar de kou die optrekt uit de poldergrond, jemig zeg! Afgelopen jaar was het nog een tandje of twee kouder 's-nachts als in het gemiddelde Lowlands-weekend, waardoor ik met onze twee slaapzakken, een broek, een t-shirt, een vest, twee paar sokken (nood breekt wet hè?), twee fleece-dekentjes, een deken over de slaapzakken heen én een Paul nog steeds klappertandend mijn nachten heb doorgebracht. Geen grapje, als je pas rond vijven/zessen je bed inkruipt en je gegarandeerd alweer om tien uur je bed uitgefikt wordt door de zon. 

Ja, dus dat was onze missie: warmere nachten voor onze lieve Annibal. Nieuwe slaapzakken, dachten we dus eerst. Maar dat geeft een probleem, want Paul is altijd een soort allesbrander als hij slaapt: daar kun je zo een omelet op bakken. Met warmere slaapzakken zouden we dus wellicht geen koude An meer hebben, maar naar alle waarschijnlijkheid wel met een uitgedroogde Paul met eerstegraads brandwonden achterblijven. Na enige zoek-acties vonden we echter de oplossing: een lakenzak. Een soort van slaapzak voor ín je slaapzak. Degene die we nu besteld hebben geeft een extra warmte af van ongeveer 5,3 graden. Klinkt goed! Daarbij bestelden we ook nog een éénpersoons isolatiematje voor op het luchtbed en dan móet het wel lukken, vonden wij. Missie geslaagd, dus. En nu kijk ik dus héél erg uit naar de komst van de postbode. Die hoogstwaarschijnlijk ook nog een nieuwe Camelbak voor mij bij zich heeft (woops, na de vorige Lowlands vergeten de oude uit te spoelen terwijl er nog resten Passoa-jus in zaten was niet zo'n bijster strakke actie) én een tweetal el-cheapo reserve-batterijen voor onze telefoons, zodat we ook niet anderhalf uur in de rij hoeven om € 2,30 te moeten betalen voor het half opladen van onze telefoons bij het Lowlands Oplaadpunt.YAY!

Wat ons betreft kan het dus bíjna komen, allemaal. Nu alleen nog even de rest van onze waslijst afwerken.. ;-)

5 Responses to “Kampeergear”

 1. Carrie Says:

  Het gaat opschieten he, straks lekker op vakantie.
  Als je je spullen niet nakijkt kan je voor problemen komen te staan wat niet nodig was geweest als je het maar even nagekeken had.
  Dus goed begin is het halve werk.

  Veel liefs, Mamsl-)

 2. janneman Says:

  zo een isolatiematje, kraakt wel erg hoor. veel plezier!!

 3. miek Says:

  isolatiematje werkte voor mij!
  oooh, wat heerlijk! en eind augustus is prima, an! denk ik:) weet jij het wel zeker, zo’n pokkeneind rijden?!?!
  natuurlijk ben je superwelkom!! dan nog één keer:
  oooh, lowlands, lowlands… zucht.

 4. Annibal Says:

  @ Mama: Nou he? Bizar hoor, dat we alweer in augustus leven. En dat nakijken doen wij ook altijd érg vervent hoor, want dat is echt heel belangrijk wanneer je gaat kamperen! Liefs!

  @ Janneman: Oh, dat kan ik wel hebben denk ik.. Ik slaap nogal diep (onweer, de brandweer met meerdere auto’s onder ons raam, gevechten op straat, ik slaap er zo doorheen), dus dat is wel een voordeel :)

  @ Miek: Oh, fijn om te weten, dat geeft me hoop op een winnende combi en warme nachten :-D Ennuhm, ja, ik denk wel dat ik het zeker weet (haha, woordgrapje ;)).. Nee, maar ik vind het gewoon leuk en bijzonder om ‘m te komen halen, dus dat doe ik gewoon! Voor lange stukken rijden draai ik mijn hand niet om en voor jullie is het nu eenmaal lastiger met de kinders :)

 5. Erica Says:

  Goed slapen is erg belangrijk en zeker op zo’n festival, waar de nachten toch al kort en vol met herrie zijn.
  Hopelijk helpen deze nieuwe aankopen jou aan je nodige rust..
  Nog 2 weken dan zit je middenin Lowlands!! Yeah!
  Liefs!

Leave a Reply

?>