Lijstjes

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (7)

Drie jaar lang was Paul uitzendkracht bij een grote kabelmaatschappij. Hij werkte er al zo lang dat ze er al bijna waren vergeten dat hij niet in vaste dienst was en met enige regelmaat vielen er dan ook collega's van hun stoel wanneer ze hier dan achter kwamen. Eind afgelopen jaar of begin dit jaar, dat weet ik niet zo goed meer, kwam er dan éindelijk goed nieuws: hij mocht in vaste dienst. Heel fijn, want na een bepaalde periode is het kiezen of delen: in dienst bij het bedrijf zelf of weg, zowel bij het bedrijf als bij het uitzendbureau. In maart zou het zo ver zijn en met smart wachtten wij op wat komen ging. Maar door een overname door een ander bedrijf moesten er nieuwe arbeidscontracten worden opgesteld en maart werd april, april werd 'juni of juli' en toen dit dichterbij kwam zag het ernaar uit dat het zelfs na de schoolvakanties zou worden. Dat het nog wel een tijdje ging duren was ons ondertussen wel duidelijk en we rekenden nergens meer op; groot was dan ook onze verbazing toen we zo ergens begin juni meekregen dat het toch écht 1 juli zou gaan worden. Feest!

Eén juli werd het dan ook en na enig geharrewar met fouten in zijn contract is het rond. In vaste dienst is hij nu, mijn lief. En dat is fijn. Dat is zekerheid. Dat is wat meer centjes, en betere voorwaarden. Maar dat is ook ineens een gat in je inkomsten. Als je al drie jaar aan een weekloon vastzit is omschakelen nog best even iets spannends. Want de rekeningen moeten gewoon betaald. En de boodschappen moeten gedaan. Dus zuinigjes, uiterst behoedzaam, hebben wij de afgelopen weken onze centjes beheerd. En nu is het bijna het einde van de maand en bijna het einde van de schaarste. Hoera! 

Dat komt mooi uit, want in die paar zuinige, uiterst behoedzame weken hebben we een paar prachtige lijstjes in elkaar gedraaid. Van dingen die we moeten hebben, en wanneer. Zo moeten we nieuwe slaapzakken, voor komende Lowlands, net als een nieuwe Camelbak. Een paar nieuwe broeken voor ons beiden zou geen overbodige luxe zijn, en een paar nieuwe schoenen voor Paul zou hem ook niet misstaan. Ohja, en laten we vooral niet vergeten dat de auto 24 juli gekeurd moet worden. Dat eerste salaris, dat is dus al wel besproken, kun je stellen. Het tweede eigenlijk ook, want dan gaan er centjes apart voor de vakantie. Maar dan, ná de vakantie, komen de lijstjes tevoorschijn van dingen die we niet moeten, maar wíllen hebben. Zoals een prettig spaarsaldo. Zoals allebei maandelijks wat geld op onze eigen rekeningen. Én, jawel, na veel beraad, iets dat wij héél hoog op onze verlanglijstjes hebben staan: extra vrije tijd en minder pijnlijke ruggetjes voor ons allebei. Beschamend decadent, maar oh zo fijn om naar uit te zien: een hulp in de huishouding, voor een paar uurtjes in de week!:-D

7 Responses to “Lijstjes”

 1. Nien Says:

  Ha! Heb je net nog gemaild over hoe fíjn het is als het financieel allemaal wat makkelijker ademen is. En dan is het nu gelijktijdig (parallel! :-)) voor jullie ook eindelijk beter geregeld. Werd tijd ook! Fijn he, lijstjes vol bedenken. In de wetenschap dat het er nog van gaat komen óók. :-D

 2. Janneman Says:

  gaan voor die hulp!!!! Als ik het kon betalen deed ik het meteen!@!!

 3. wien Says:

  Kijk, dat zijn de betere dingen! Congrats :)

 4. jackie Says:

  gefeliciteerd met de vaste aanstelling van Paul.

  oh en een hulp bij het huishouden, groot gelijk!

 5. Erica Says:

  Fijn dat het met Paul z’n contract nu eindelijk allemaal echt is geregeld!
  Groot gelijk hoor van die hulp in de huishouding!
  Nu nog ff een goede vinden….
  Dikke kus!

 6. Marieke Says:

  Gefeliciteerd! En wat zal het mooi staan, ineens een maandsalaris gestort te krijgen. Ikzelf durf er dan amper aan te zitten. Heb er een paar maanden geleden, toen ik nog el cheapo-woonde in Nijmegen woonde, om de door jou genoemde redenen voor gekozen mijn uitzendsalaris per 4 wkn uit te laten betalen. Naeen maandje sappelen komt alles goed.

 7. gieling Says:

  keek zelf van buiten naar mijn huisje en constateerde dat er snel behoefte is aan een schoonmaakturk, een schilderpool en een decoratorchinees… :)

Leave a Reply

?>