Gewicht heffen

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (3)

Al eerder vertelde ik er een pietsie over: Beertje is dik geworden. Het kleine, rázendsnelle, bevallige poesje dat ik had heeft in relatief korte tijd (in anderhalve maand was het gebeurd) model 'voetenbankje' gekregen. Sinds Max op dieetvoer overmoest en we dus alledrie de katten maar het speciale voer zijn gaan geven (één kat iets anders geven als de rest is een ramp) is Beertje veranderd in een soort stofzuigertje. Alles, maar dan ook álles dat haar broers niet lusten of eten, dat gaat bij haar naar binnen. Met een noodvaart. Het kost niet eens moeite om er een stofzuigergeluid bij te denken als je haar ziet gaan.

Toen ze bij de dierenarts werd gewogen was het dan ook geen verassing, maar wel een schok om te horen dat dat poezekatje van een kilo of 3,7 Max bijna voorbij was gestreefd en bijna vijf kilo woog! Wij besloten nog eens éxtra hard wat we al bedacht hadden: op dieet met dat wijf! De dierenarts gaf er nog eens het advies bij om haar óók flink te laten bewegen, dus ons voornemen was duidelijk. Nu de uitvoering nog. Wij kochten nieuwe speelgoedjes en daar gingen we:

Minder eten in haar bakje, check. 

Voorkomen dat ze nog bij haar broers pikt. Check.

Elke avond spelen: niet zo check.

Zie een log klein dikzakje als onze Pooh-beer maar eens in beweging te krijgen. Da's lastig.Gelukkig begint nu, na twee weken, het mindere eten z'n vruchten af te werpen, waardoor ze afvalt en automatisch ook weer wat beweeglijker wordt. Hopelijk krijgen we haar dus weer terug in model 'Beertje' en hoeven we binnenkort niet meer te steunen en te kreunen als we haar op willen tillen..

En wat doe je, wanneer je streng moet zijn voor je kat? Méédoen! Want tja, als we eerlijk zijn ben ik ook best alweer een tijdje 'een maatje meer'. Ik hou van wijntjes, patatjes, chocolade en slagroom en dat is te zien. Ahum. Het kon me eigenlijk verassend weinig schelen, maar wanneer je nieuwe broeken moet gaan kopen omdat je niet meer in de oude past is de lol er ineens snel af. Volgens mijn moeder is dit een huwelijkse zegening en hoewel ik eerst nog dacht "jaja, het zal wel" begin ik het nu toch echt te geloven: een maandje terug wilde Paul zijn trouwbroek aan bij de bruiloft van een vriend van hem en hij paste er nog maar net in. Nu zitten we dus met z'n drietjes in hetzelfde schuitje: Beertje op rantsoen, wij ook op rantsoen. Zo vlot als bij Beertje gaat het vooralsnog echter niet :-(

3 Responses to “Gewicht heffen”

 1. Janneman Says:

  langzaam afvallen is beter. verandert ook je stofwisseling. en nu ga ik mijn dochter in bad stoppen want die verteld met net dat ze smeerkaas over haar benen aan het smeren is.

 2. Martine Says:

  Oh, ik herken het. Ook mijn broeken zitten de laatste tijd erg krapjes en daar word ik niet blij van.

  Maar jullie zijn vandaag ondanks al dat extra gewicht natuurlijk wél heel blij. Alweer één jaar getrouwd! Hurray! Ik wist trouwens niet dat jij PIP-fan bent, maar ik vond het kaartje helemaal bij je passen (goed gegokt dus!) Veel liefs en een hele fijne dag vandaag.
  Martine & Co.

 3. Erica Says:

  Haha ja dan maar met zijn alle gezellig op dieet.
  Voor poezen is overgewicht gewoon zo slecht, maar jullie kunnen het best hebben hoor. Maar als het lukt is het altijd fijn om iets af te vallen, want nieuwe kleding kopen is ook weer zo wat…

  Enne.. Happy 1st anniversery!!!
  Liefs!! Kus!

Leave a Reply

?>