Ont-moet!

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (5)

Jezelf dingen opleggen. Omdat ze leuk zijn, of omdat ze horen, of misschien wel omdat het niet eens in je opkomt dat het ook anders mag, of kan. Iedereen heeft het wel eens. Ik ben er ook érg goed in: ik wil mijn verjaardag vieren, ik wil naar Parkpop. Ik wil naar een concert, met vrienden afspreken, een schoon huis, gezonde katten, foto's maken en bewerken, mensen terugmailen of bellen, een kaartje sturen naar een afgedreven vriendin. Het liefst wil ik ook nog élke dag een logje schrijven, even in mijn boek lezen, af en toe eens een samen-avondje met mijn lief, een momentje met de Nintendo spelen.. Ik wil alles. Ik moet alles. Van mezelf, that is. Want het is leuk, en het moet even, en over een paar weken, dan heb ik écht wel weer even tijd voor mij. Tel daar dan nog bij op dat ik al een aantal maanden mijn vrije woensdagje moet missen (alleen in de ochtend werken schept niet de ruimte die een échte vrije dag in de week schept) en je voelt 'm al aankomen. 

Ik niet. Dus ik ging lekker. Maar toen, na allerhande verjaardagen, een concert, Parkpop en de katten een dag 'uit logeren' bij de dierenarts was ik het moeten zo zat. Dus was het klaar en moest ik even níet. Even loslaten. Even niet meer kijken naar het kalendertje in de rechterkolom van mijn blog en vinden dat ik iets móet schrijven, omdat het datumpje van gisteren óók al geen stukje herbergt. Mijn camera eens even laten staan op mijn bureau. Ruimte maken in mijn hoofd. Tijd maken voor mezelf. Spelen met de katten, knuffelen met mijn lief. En komende woensdag, dan mag ik weer eens écht uitslapen. Genieten van een héle woensdag vrij. En nu, nu schrijf ik weer eens een stukje. Want dat vind ik leuk. En héél toevallig had ik er gewoon zin in :-)

5 Responses to “Ont-moet!”

 1. gieling Says:

  en dan zijn er nog mensen die zeggen dat ze zich vervelen… het is vaak een kwestie van kiezen. kies je niet dan verzandt ‘t allemaal in half werk (plezier). de keuze om de lat dan maar extreem hoog te leggen, is dan al snel gemaakt :)

 2. Nien Says:

  Haal dat nou eens uit je kop, schat: wij en de rest van de wereld wacht(en) wel hoor. ;-) Alles op zijn tijd – en je kunt maar beter bewust geníeten van hetgeen je doet. (Al ben ik er zelf net zo hard één die zich om de gekste dingen – die dus zijn blijven liggen – een soort van schuldig kan gaan zitten voelen. ;-p)
  En die woensdagen, die zijn ZO heilig. Ik heb er eens in de twee weken een, en dat is eigenlijk stiekem nog te weinig. Maar straks zijn die van jou er weer! Jeuhj!

 3. janneman Says:

  met vallen en op staan… met vallen en opstaan.

  ik herken het wel hoor, maar goed dat je het weer opgepakt hebt.

 4. Sjoerd Says:

  En zo hoort het ;-) Lekker rustig aan :-D

 5. Erica Says:

  Je moet niet zoveel moeten willen… Dan loop je jezelf echt voorbij. Gewoon doen waar je zin in hebt, niet omdat je denk dat je het moet…
  Knuff! Xx.

Leave a Reply

?>