Kippie eten

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (7)

Sinds we de katten hebben overgezet op rauw vers eten zijn we zoekende: wat lusten ze wel, wat lusten ze niet? Waar doen ze het goed op? Hoe veel geven we ze precies, en hoe vaak? Er zijn verschillende merken 'KVV'* in de omloop, maar het ene merk is makkelijker te pakken te krijgen als het andere. Max doet het tot nu toe alleen maar goed op één bepaald smaakje van één bepaald merk, Loki houdt van alle smaakjes van weer een ander merk, Beertje is minder moeilijk en heeft wel voorkeuren, maar eet in principe (bijna) alles.

Er is echter nog een derde manier van voeren, die nóg beter schijnt te zijn als KVV en deze manier wordt ook wel 'BARF'* genoemd. 'Barfen' met je hond of kat betekent éigenlijk dat je zelf hun menu samenstelt op een manier die zo dicht mogelijk in de buurt komt van hetgeen ze in de natuur zouden eten. Het liefst zelfs zoáls ze het in de natuur zouden eten. Prooidieren dus. Met huid en haar. Het vereist enig onderzoek om je dieren op deze manier te voeden, maar onze interesse is wel gewekt; vandaag besloten we dan ook de proef eens op de som te nemen en te kijken hoe deze 3 zes jaar oude huiskatten zonder ook maar een greintje buiten-ervaring (buiten balkon en tuin) zouden reageren wanneer ze ineens een écht vleesje in hun bakje tegen zouden komen.

Alledrie kregen ze vanavond dus een rauw kippenvleugeltje. Lacherig stopte ik ze in de bakjes, terwijl ik het er met Paul over had hoe verschrikkelijk verbaasd ze wel niet zouden zijn, en dat ze waarschijnlijk niet zouden weten wat ze ermee aan moesten. Voor Loki en Beertje ging dit inderdaad op: meer als een beetje spelen met het kipje en enthousiast aflikken kwam er in het begin niet van, maar Max, jemig zeg:

Hij pakte zijn vleugeltje uit het bakje, rende er in de sluip-stand mee naar de kamer.. En begon er wild aan te kauwen, al grommend én met hanekam!

Uiteindelijk hadden ook Beertje en Loki redelijk door hoe ze de kip naar binnen kregen en ja hoor, er liggen nu her en der enige (zo goed als kaalgevreten) kippenbotten door het huis verspreid. En het ultiem bizarre? Dat is dat ik mijn katten nog NOOIT, in héél hun leven, zó voldaan heb gezien na een maaltijd. Ze lopen alledrie door het huis alsof ze iets ultíem stoers hebben gedaan. Zo uitgebreid heb ik ze nog nooit zien wassen na het eten. En toen ik opstond na míjn maaltijd, hetgeen normaalgesproken het startschot is voor een héle hoop gezeur en gemiep om een kattensnoepje.. Wachtte er niets op mij in de keuken dan waaibosjes en krekels. De katten? Nergens te bekennen!

Trotse kattenmama in tha house dus ;-)

Ik heb zo'n gevoel dat we dit vaker gaan geven..

*: Kant-en-klaar Vers Voer, dat zijn dus worstjes met gemalen rauw vlees erin. Het ziet er een beetje uit als filet american ofzo.
**: Biologically Appropriate Raw Food.

7 Responses to “Kippie eten”

 1. jannemanswereld. Says:

  wauw, ga ik hier ook maar eens proberen, eh…. gewoon die van de super?

 2. Sjoerd Says:

  Je kan ook ééndagskuikens kopen toch?

  Dan kun je ze helemaal dicht bij de natuur laten eten :-D

 3. Mieke Says:

  Gosh, nooit geweten dat dat bestond joh!
  Wel gaaf dat je katten zich er blijkbaar zo goed bij voelen!
  x

 4. Pa Says:

  Hoi Naknak,
  Gefeliciteerd!!!!
  Gaaf toch die huisbeestjes, die hun ware aard tonen en uiteindelijk laten blijken, dat ze ook buiten zullen overleven.
  Gooi eens een vers rauw vissie in de kamer of in hun bakje!!!!
  Moet je kijken wat er gebeurt.
  Volgens mij pakken ze het beet, zoeken ze hun eigen gebiedje en trekken hem vervolgens uit elkaar.
  Dit weet ik uit ervaring met Roover en snoekvisjes.
  Gelukkig ontdekte ik op tijd de resten.
  Ben je niet op tijd en alert, zou ik je wel emmers met sop en geurverdrijvers aanraden, want anders kan je pas echt genieten haha.
  H.v.j.

 5. Erica Says:

  Haha die katten van je toch,…
  Het geeft wat rotzooi, maar lekker vonden ze het dus wel! :-P

 6. Marieke Says:

  Was ik toch even bang dat je er levende beestjes tussen ging zetten!

  Zijn die kleine botjes niet gevaarlijk? Of is dat alleen voor honden?

 7. sanneke Says:

  Zo hé, oerkatten zijn het!

Leave a Reply

?>