Buitenlucht

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (7)

Met lange, vrije weekenden als deze vind ik het een absolute traktatie om veel tijd buiten te kunnen doorbrengen. Vroeger vond ik mezelf vooral een binnenmens, maar naarmate de tijd verstrijkt kom ik er steeds meer achter hoe fijn ik het vind om me buiten te vermaken. Het mooie weer van nu komt dan ook als geroepen! Eergisterenmiddag, na een hele ochtend vol regen, zagen we langzaam-maar-zeker de lucht opentrekken en het zonnetje gaan schijnen. Voorzichtig keken we het even aan, maar al snel vonden we het tijd worden: camera meegraaien en naar buiten! We hadden de afgelopen dagen al het één en ander aan pluizig-heden voorbij zien komen en die wilde ik allemaal gráág even op de foto:

Terwijl wij trouwens over een bruggetje heen hingen om mama-, papa- en baby-hoentjes te aanschouwen zagen we op de bodem van het ondiepe stroompje ook nog iets liggen dat we maar even aan de politie hebben doorgemeld: een laptop en een geldkistje :-P Waarschijnlijk iets dat bij een inbraak is buitgemaakt. Toen we daarstraks boodschappen gingen doen hebben we nog even over het randje van dat brugje heengegluurd, maar de spullen lagen er niet meer. We hopen dat de eigenaar kan worden opgespoord en op z'n minst nog kan worden blijgemaakt met zijn kistje (de laptop lijkt me niet zo'n hele grote aanwinst meer)..

Voor gisteren stond er óók een frisse uitwaai-actie op het programma: ik stond vroeg op en reed met papa en Wim naar de Maasvlakte. Aldaar keken we onze ogen uit, waaiden we fijn uit en lieten ik en Wim onze camera's bovendien hard voor ons werken:

Het was er héérlijk! Jammer dat het me niet goed is gelukt de fazanten die we zagen vast te leggen en ook de paar broedse meeuwen die er al waren weigerden zich met hun nestje te laten vereeuwigen, maar ik heb mezelf alsnog kostelijk vermaakt.

Ook vandaag was weer een dag met veel buiten-activiteiten: na het huis te hebben schoongemaakt is Paul aan zomerklaar maken van het balkon begonnen, terwijl ik de auto waste*. Na het wassen van de auto heb ik hem nog even geholpen met het schrobben van het balkon zelf; hierna zijn we lekker gaan zitten op onze mooie schone balkonstoelen om te genieten van onze planten, die (nu het mooi weer is) ook per direct in de knop zijn geschoten. Clematissen, Hortencia's, de aardbeien, alles loopt al uit! In één pot ontdekten we zelfs een plantje dat letterlijk aan is komen waaien: er zit een soort nootje half verscholen onder de aarde en daar komt nu een klein plantje uit. Leuk!

Het weekend is voor mij pas aanstaande dinsdag voorbij en ik zie dan ook geen reden om de komende twee dagen ergens anders door te brengen dan op ons balkon, wandelend door onze heerlijk groene buurt en eventueel nog een wandeling over het strand. De planten en bloemen lopen uit, baby-beestjes worden geboren en ik voel me alsof ik net wakker ben geworden uit een winterslaap :-D

*: Dát is nou echt het enige nadeel dat ik aan de lente kan ontdekken: al die blije lente-vogels schijten heel je auto onder!

7 Responses to “Buitenlucht”

 1. B.A.R.T. Says:

  Dat nadeel hebben wij nog niet in onze nieuwe woonwijk… die heet dan wel bloesemgaard maar voorlopig nog erg weinig bomen, vogels.. maar wel een (redelijk) schone auto ;-)
  verder gaat het wel goed met onze ogen… een bacterie bij D.U.S.H.I. die het zo leuk vond en mij ook wilde bezoeken… ik heb het idee dat het nu bijna over is.

 2. nelis Says:

  lente is zoo nice!
  enne.. een glyptotheek is een museum gewijd aan steen en sculpturen, beelden dus :) dikke knuff!

 3. Pa Says:

  Hoi Naknak,
  Mooie foto’s met een goede weergave van een geslaagde dag voor ons allemaal.
  H.v.j.

 4. jannemanswereld Says:

  lekker het dat weer? hier leven we ook steeds meer buiten, buiten ontbijten, buiten avond eten spelen, leven heerlijk.

 5. Erica Says:

  Oh heerlijk he dit weer!!! Lekker naar buiten om te genieten van de zon en de natuur!! Mooie foto’s hoor!
  Geniet maar lekker vandaag en morgen van je vrije tijd!
  Liefs Xx.

 6. Myrna Says:

  Heerlijk! Helaas hadden wij afgelopen week vrij en toen was het niet veel soeps. Dus deze dag (en gisteren) echt elke seconde uit de mooie dag halen die erin zit! Ik moet morgen weer werken, maar het schijnt weer zo mooi te worden, dus geniet jij nog maar lekker een dagje langer :-)

 7. Annibal Says:

  @ B.A.R.T.: Haha, tja, ik vind die bomen wel heel fijn hoor, zolang ik maar een plekkie ver van bomen weg heb.. Maar die zijn hier nu eenmaal schaars ;-) Oohh, ok, niet van het klussen dus. Gelukkig maar, begon me al zorgen te maken. Niet dat dit wél fijn is hoor, alsnog beterschap!

  @ Neel: Duidelijk :-D Ooww, haha,nóóit van gehoord.. Kus!

  @ Papa: Was leuk he? Heb ervan genoten!

  @ Janneman: zo, echt zeg, fijn in het kwadraat man! Wij leven nu ook buiten hoor, superfijn :D
  @ Erica: Jij ook lieverd, hoop dat je vandaag een leuke dag hebt gehad met Marlies! Kus!

  @ Myrna: Ai, da’s best wel heel jammer inderdaad.. Al is die warmte voor jou misschien ook wel weer éxtra vermoeiend als je gaat wandelen en dat soort dingen meer. En ik hoop voor je dat er nog wat van het goede weer over is in de avond!

Leave a Reply

?>