Pimp my phone!

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (7)

Sind ik een heel bijzonder cadeau kreeg van vriendinnetje Francis, verlang ik hevig naar de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon. Ik vind mijn huidige toestel namelijk te lomp, te grijs en té beschadigd om er zó'n vreselijk mooi elfje aan te hangen. Maar uit het verleden weet ik: wees voorzichtig met je wensen! Omdat ik mijn abonnement voorlopig nog niet kan vernieuwen is een nieuwe telefoon op dit moment out of the question, dus besloot ik maar weer eens mijn oude vriend ebay op te zoeken, om het wachten tot ik 'weer mag' wat te verlichten. En ookal ís er voor deze telefoon niet zo héél veel spannends te vinden daar deze eigenlijk geen verwisselbare frontjes heeft, ik vónd ze lekker toch: nieuwe frontjes. In het knálpaars. Ok, het moeilijks te vervangen gedeelte blijft dan onvervangen, maar daar deze al een soort van héél donkerpaars is geloof ik niet dat ik dáár erg mee kan zitten. 

Omdat ik óók heel graag wil dat foon en hangertje een beetje beschermd zijn in mijn alles-verslindende hutkoffer met inhoud, besloot ik ook maar eens toe te geven aan die hype die tot op heden volledig aan mijn deurtje voorbij ging: telefoon-sokjes. Mjah, en dat klinkt dus héél stom. Maar je hebt wel mooi hele hippe, daro, op ebay. Dus bestelde ik er ééntje die perfect bij mijn hangertje gaat passen: eentje met Tinkerbell erop. En tja, voor de afwisseling ook maar eentje van the Little Twin Stars. En nou, ok, zó vaak koop ik niet van die dingen, dus ach, die ene van baby-Tigger doen we er ook maar gewoon bij.. ;-)

Nu moet ik dus wachten tot ik ze binnen krijg. Want dan, dán, heb ik echt de allerhipste telefoon van allemaal.. Who needs a new one? 

************

Met Max gaat het nog steeds hardstikke goed! Gisteren schrokken we wel even, omdat hij van de bak kwam en zich weer heel erg ging zitten wassen, maar toen bedachten we dat het pas de éérste keer was dat we hem weer zo zagen wassen sinds we voor het laatst bij de dierenarts waren geweest en waren we weer opgelucht. Nu we weer enigzins over zijn op de orde van de dag blijft eigenlijk vooral het enige dat nog van de behandeling rest over om ons mee bezig te houden: twee maal per dag moet hij nog pillen hebben. En dat is naar. Náár, zeg ik je! Ooit wel eens een onwelwillende kat een pil in zijn mik proberen te schuiven? Nee, herstel, een onwelwillende Máx? Gut, wat kan dat beest goed doen alsof hij de pil doorslikt. En zijn kaken stijf op elkaar houden, tot je denkt dat hij geslikt heeft. En dan, als je éven verslapt.. "PLUH!" 

En dan vliegt de pil dus onder de bank. In zijn eten prutten heeft ook geen zin, want dan moet hij zijn eten niet. Of, in het positiefste geval, eet hij in elk geval wel, maar eet hij prachtigmooi om de pillen heen. Hoe doet zo'n beest dat toch?? Nouja, hoe het ook zij, het is tijd voor bed, nu. Maar niet voordat we nog weer met pincet in de aanslag hebben ge-sumo-worsteld met onze kat, die geen pillen wil.

Kunnen ze daar trouwens geen katapult-achtig systeem voor bedenken? Lijkt me ideaal: "Schat, hou jij de kat even open? Schiet ik de pil naar binnen!" (In mijn hoofd hoor je dan vervolgens het geluid dat je in tekenfilmpjes altijd hoort als ze elkaars bek opentrekken (zo'n prullenbak, geluid, zeg maar), en vervolgens het geluid van een pil die richting een afvoerputje rolt..)

7 Responses to “Pimp my phone!”

 1. Mieke Says:

  Wauw. Jij moet wel een heel koele foon hebben straks! :-D
  En katten en pillen, nee, dat werkt niet.
  x

 2. Carrie Says:

  Toch je moboeltje maar pimpen, zal best stoer staan.
  Zie het wel wanneer je alles binnen is.

  Ja en dan wat gaat er niet samen……….duidelijk
  Katten die pillen moeten slikken. Succes er mee. Ichi is gelukkig niet zo moeilijk met die oogdruppels even kop omhoog en drup klusje geklaard zelfs bij de 3e keer op de dag.
  Tot maandag gana we door en dan moet dat leed ook weer achter de rug zijn.

  Veel liefs, mamsl-)

 3. Jannemanswereld Says:

  slim aangepakt met je telefoon.

  katten en pillen. Die dierenarts doet alsof het niets is. Toen joep aan de antibiotica moest ben ik mooi om de dag terug gegaan voor een prik. Wat een gedoe. En de pijnstillers, die gaan mooi met een spuitje (zijn druppels) . Misschien een idee voor jullie. pil pletten vermengen met wat water opzuigen met een spuitje in zijn bek spuiten. (hier gaat dat zou, man klemt Joep vast en ik wurm zijn bek open en spuit snel. succes

 4. Sjoerd Says:

  Bij andere beesten zorg je er gewoon voor dat je die pilletjes zo ver achter in zijn keel legt dat hij het niet meer omhoog kan werken… Maar bij een kat?

  Sterkte ;-)

 5. Pa Says:

  hoi Naknak,
  Ik ben blij dat het weer goed gaat met Max.
  Dan heb ik gezien je wensen voor een kleiner en efectiever mobieltje nog een goed bericht.

  In de aanbieding heb ik namelijk:
  Pre payd Sagem.
  Past in viskoffer dus ook in volverpakte handtassen.
  Telefoneren ermee gaat uitstekend.
  Kan hem rustig tijdens vergaderingen, in het ziekenhuis, of bij de dokter aan laten staan (wel ervoor zorgen, dat je je telefoonnummer niet als een flyer rondstuurt).
  Ruim 3 jaar oud, dus zo goed als nieuw.
  Kosten maximaal 15 Euro per jaar!!!!!!!!!!!!!!!!
  Foto’s kan je er niet mee maken, maar ja daar hebben ze andere specialistische speeltjes voor uitgevonden.
  H.v.j.

 6. Marieke Says:

  Dierenartsen gebruiken toch pillenschieters? Een apparaatje waarmee je de pil zo ver achter in de keel ‘schiet’ dat ze wel moeten slikken.

  Kijk eens http://www.mtkathadin.nl/assets/s2dmain.html?http://www.mtkathadin.nl/100000965212cd32d/10000097ba006df43.html, een kattensite nog wel! Er zijn er nog wel meer te vinden, ik heb gewoon de eerste google-hit gepakt.

  Pleun is trouwens ook heel goed met pilletjes. En dat zijn dan nog wel lekkere sinaasappel-vitamine C-pilletjes. Al mijn cavia’s tuinden erin als ik zei: Willen jullie een snoepje? Maar bij Pleun lukt het niet.

 7. Annibal Says:

  @ Miek: Gaat inderdaad hardstikke goedkomen, ik vind het stom dat ladyphones tot nu toe mééstal roze zijn. Waarom niet paars, of blauw, of groen? Vrouwen houden van kléur, niet per sé van roze, toch? En nee, dat is en blijft lastig. Wanneer wij een beetje omtrekkende bewegingen om hem heen beginnen te maken probeert Max zich de laatste 2 dagen maar avast flink te verankeren in de bank (verstoppen helpt niet, dáár is hij al achter).. Max moet tot zaterdag.. Wel fijn dat het bijna voorbij is, maar zielig dat hij als verjaarscadeau nog één pil krijgt en géén snoep! Liefs terug!

  @ Mama: Jaaahh, u zal ‘m nog wel zien! En dat klínkt makkelijker inderdaad, maar ik denk dat Ichi ook wel wat makkelijker is. Max is echt een drol wat eigenwijzigheid aangaat hoor..

  @ Janneman: Thnx, vond ik eigenlijk ook wel ;-) Nou he? IK snap niet hoe makkelijk het altijd bij hén gaat hoor, al denk ik ook wel dat het meespeelt dat zo’n beest bij de dierenarts deels ook té flabbergasted is om heel hard tegen te gaan sputteren. En dank je voor de tip, da’s misschien wel een hele goeie, want als blaasontspanners hebben we ondertussen een nieuw medicijn aangeschaft, dat je in vloeistof-vorm met een spuitje in heb bekje lanceert :D
  @ Sjoerd: Hahaha, jij snapt ‘m.. Thnx ;-) Ennuhm, hoe is het met andere-Sjoerd-die-eigenlijk-niet-meer-Sjoerd-is?

  @ Papa: Ikke ook! En jah, ik moet het toch nog maar even met de mijne doen, als ik deze een beetje opgekalafaterd heb is ‘ie weer als nieuw! (Haha, kunt u die van u zelf zélf houde, FIJN he?? ;-)) Ikke ook van u!

  @ Marieke: We hebben nu deels inderdaad dus al een lanceer-inrichting, maar heel erg thnx, ik zal eens ff kijken en misschien is het inderdaad wel handig om zo’n ding aan te schaffen. Altijd handig om in huis te hebben.. Whahaha, héérlijk, zo’n eigenlijs ding. En god, hoor mij, als het andermans dier is vind ik het per direct geweldig, al die eigenwijzigheid ;-)

Leave a Reply

?>