Nog één..

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (7)

"Nou, je laatste daagjes zijn aangebroken joh!" roept iedereen tegen me. Blij. Ikke ook. Zoals Nienke al bij een eerder logje opmerkte: ik ben ontzettend vrolijk, voel me prima in mijn vel. Ik heb héél erg veel zin in mijn nieuwe baan, ben ondertussen alweer een paar weken zonder medicijnen (ging vanzelf, ik vergat 'm steeds vaker, tot ik maar gewoon helemaal niet meer nam).

Maar dat van die laatste dagen, dát komt op de één of andere manier niet zo aan. Het voelt heel ver weg, alles is gewoon zoals het altijd is, ik merk geen verschil. Voel het niet. De nieuwe uitdaging staat diep in mijn gedachten gegrift, maar bij het afscheid van wat ik achterlaat heb ik totáál geen beeld.

Misschien komt dat morgen. Als ik écht afscheid neem. Als ik met een tasje persoonlijke bezittingen de deur uit loop, voor de laatste keer. Of als ik en Paul met mijn collega's en hun gezinnen uit eten ben, om de bijna 8,5 jaar dat ik er heb gewerkt af te sluiten. Wellicht ook, komt het besef pas later, als ik al op mijn nieuwe plek zit. Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik me goed voel. Tot diep in elke vezel van mijn zijn is het gevoel doordrongen dat ik een goede beslissing heb genomen. Dat het tijd is. En dat ik op die nieuwe plek de rust zal gaan vinden die ik al een tijd op mijn huidige stekkie mis…

7 Responses to “Nog één..”

 1. Carrie Says:

  Ja meissie het is eindelijk zo ver, je laatste werkdag bij Fred en Astrid (zal geen reclame maken). Ben zo benieuwd hoe je nieuwe baan wordt, is, zal zijn. Maar vergeet nooit overal laat je en vind je wat.
  Maar eerst nog lekker uit eten, eet smakelijk en doe hun de groeten van ons.

  Veel liefs,mams l-):-)

 2. Myrna Says:

  Toch spannend, zo’n laatste dag. Ben benieuw hoe je nieuwe baan gaat bevallen, maar je bent er in ieder geval aan toe zo te lezen. Fijn dat je zo goed in je vel zit!

 3. janneman Says:

  BETER!!!! succes.

 4. Pa Says:

  Hoi Naknak,
  Nieuwe baan, spannend!
  Acht en een half jaar, zelfs je eerste baan, met dezelfde baas en collega’s lief en leed gedeeld.
  Best wel pijn.
  Leren omgaan met vaste regels volgens het ambtenarenstelsel:
  Op tijd koffie, op tijd eten op tijd thee en vooral op tijd naar huis.
  Lekker gevoel, maar remmen dus.
  Toekomst mogelijkheden, helemaal goed en zeker niet te vergeten, een super salaris.

  heel veel succes en veel plezier!!!!!!!!!

 5. Nien Says:

  Lijkt me alleen maar een goed teken; je hebt een beslissing genomen die je veel goeds belooft, en waar je blijkbaar al tijden aan toe was: toe aan die verandering.
  Daarbij geeft het ook best een kick om voor jezelf op te komen, om net even die stap te nemen die je al een poos voorzichtig overwoog. Om te doen wat jíj verdikkeme wilt. (Gek genoeg, totaal onverwacht, had ik hetzelfde goede gevoel bij de keuze te blijven waar ik nu zit. Het gras leek alleen maar groener aan de andere kant. Nee zeggen tegen de gladjakkers van het reclamebureau geeft dan … ja, best een goed gevoel. ;-) Omdat ik mijn nare onderhuidse gevoel vertrouwde, dat er iets niet helemaal lekker zit. Dat ik puur een productiekip zou worden. Ze hebben overigens nog niet gereageerd op mijn afblaasmail… Typisch.)
  Maak er morgen een supermooie afscheidsdag van! Maar dat gaat vast lukken.
  En schaam je niet, schrik ook niet, als er toch wat traantjes omhoog komen. Want je hebt er wél een tijd gewerkt, en er wél leuke collega’s gehad, een boel meegemaakt. Het is toch een punt achter een lange, best roerige periode.

  En geniet lekker van het weekend daarna! Maandag begint een heel nieuw leven, joh! ;-)

 6. Jackie Says:

  Klinkt echt dat het helemaal de juiste beslissing is.

 7. Annibal Says:

  @ Allemaal: Haha, goed he? Het is wel hard gegaan, dan toch weer, nu ik erop terugkijk. Maar allemaal vooral heel fijn! En @ Nien: we mailen, ok? Wees trots op jezelf, in elk geval!

Leave a Reply

?>