Fiets, auto, fiets

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (5)

Al een paar weken heb ik er chronisch last van: besluiteloosheid met betrekking tot weer-gerelateerde zaken. Met name wanneer ik naar mijn werk moet en het dus in één keer goed moet hebben slaan de twijfels toe: wat moet ik aan? Dik gekleed? Of juist dun? Ertussenin? Veel laagjes? Een staart in mijn haar (koud), of juist niet (lastig bij veel wind)? Welke schoenen? Als ik dan uiteindelijk déze ultieme knoop heb weten door te hakken (middels het leeggooien van mijn complete kledingkast) komt het volgende dilemma alweer om de hoek kijken: hóe ga ik erheen? Pak ik de fiets? Of toch liever de auto? Uit principe fiets ik liever omdat dat sneller gaat en beter is, maar wanneer ik op de fiets gok en het verkeerd heb ben ik óf te laat*, óf zeiknat/volledig verwaaid/onderkoeld wegens het fietsen door baggerweer.

Vanmorgen was 'ie leuk: vanwege het weer van de afgelopen dagen heb ik niet één, maar wel drie keer gecheckt hoe het weer eruit zag. Op basis van mijn bevindingen (zon, droge straten, geen langswaaiende kinderen en/of katten) leek het me duidelijk. De fiets dus. Nauwelijks was ik echter de straat uit gefietst of het begon te sneeuwen. Hum. De Grote Twijfel sloeg even toe: omkeren en de auto pakken of doorfietsen en erop gokken dat het niet doorzet? Het werd het eerste. Ik keerde om, reed terug, sprak van onder ons afdakje de beantwoorder op mijn werk in dat ik een pietsie later zou zijn omdat ik ruzie met het weer had en zette mijn fiets weg. Zes trappen op naar boven. Deur van 3 sloten. Autosleutels pakken. Loki uit de planten op het portiek trekken en weer tussen de deur door naar binnen wriemelen. Tegen de grote, beschuldigende ogen van Beertje fluisteren dat ik er écht niets aan kan doen dat ik weg moet en de deur weer dichttrekken. Deur weer op slot. Zes trappen naar beneden (voorzichtig, want hakjes aan). Portiekdeur open.

Zon.

ARGH! Wederom Grote Twijfel. Naar boven kijken. Geen wolkje te zien. Maar toch.. Ik pak de auto maar. Ja.

Nog niet eens halverwege kon ik wel juichen om mijn eigen luiheid: snééuwen! Als een idioot! Op de terugweg was er natuurlijk geen wolkje aan de lucht. Maar in mijn pauze was er toch écht wel hagel in mijn nek. En op weg naar huis van de pedicure een flinke sneeuwbui. Ik vond het dus wel goed van mezelf, die auto. Maar misschien moet ik deze week toch maar een keertje éxtra naar de sportschool..

*: Wegens het terugbrengen van de fiets en het naar boven lopen voor de autosleutels.

5 Responses to “Fiets, auto, fiets”

 1. Erica Says:

  Hmm begrijp je twijfel helemaal…. Op het weer is ook echt geen peil te trekken… Hopelijk is dit twijfelachtige weer snel over en komt er gewoon alleen maar ZON!!! Op naar een heerlijke lente, WARME(!!!) zomer én heerlijke (nazomerlijke) herfst.. Dat hebben we nu echt wel verdiend…. Kus!

 2. Carrie Says:

  Hiero nooit geen twijfels gelukkig, dat scheelt veel tijd.
  Het is te ver om te fietsen (vind ik),en het is niet de lekkerste buurt waar ik door moet, zeker als het donker is. Voor de conditie zou het wel beter zijn ik weet het, misschien in de vrije weekenden de fiets hanteren.
  Ik ben een mooi weer mens….hahahahaha

  Veel liefs, mamsl-)

 3. Myrna Says:

  Gelukkig dat het dan begon te sneeuwen toen je warm en wel in de auto zat :-D Er is inderdaad geen peil op te trekken. Ik vertrok van de week naar een bushokje op 5 minuten loopafstand. Ik heb achtereenvolgens regen, hagel, sneeuw en onweer gehad. Stond ik eenmaal onder het bushokje, scheen de zon… GRRRRRRR!

 4. gieling Says:

  zolang u geen uggs aantrekt, blijf ik voorzitter van uw fanclub! :)

 5. Annibal Says:

  @ Erica: Nou, zéker weten.. Alleen schijnt het nogal lang te gaan duren.. :( Knuff!

  @ Mama: Haha, dat scheelt wel jah ;-) Liefs!

  @ Myrna: ARGH, hatelijk is dat he? Bah!

  @ Gieling: haha, jemig, waar zie je me voor aan?? Ze zeggen wel eens dat je nooit nooit mag zeggen, maar van díe dingen weet ik ZEKER dat ze míjn huis nooit in zullen komen ;)

Leave a Reply

?>