Achterstand

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (6)

Ja, dat heb ik dan wel eens. Een achterstand. Op de korte termijn is deze doorgaans redelijk voorspelbaar: zo'n tweemaal per week creëren wij circa een halve week achterstand in het huishouden. Maar op langere termijn zit dat anders: dan zijn het vaak van die dingen op mijn to do-lijstje, die niet erg dringend zijn en dus onderaan staan. Maarja, ze staan dus wel op dat to do-lijstje, hetgeen dus automatisch inhoudt dat ook déze dingen wel eens een keer zouden moeten gebeuren. En daar gaat het nog wel eens mis.

Toen ik aan het herstellen van mijn burn-out heb ik geleerd dat het belangrijk is om zo min mogelijk uit te stellen. Maarja, dat lukt niet altijd: die dingetjes die onderaan mijn lijstje bungelen vergéét ik niet, maar de tijd vinden om ze te doen, tja.. Omdat ik die dingen dan niet wil afraffelen en er écht even tijd in wil steken laat ik ze liggen. En liggen. En dan nog meer liggen. Dus dan wacht ik veels te lang met dat mailtje aan die ene vriendin, die net een erg rottige periode achter de rug heeft. Dan blijven die foto-dingetjes voor die mensen van een tijdje terug liggen. Dan wacht ik te lang met een inzending van iets, waardoor ik een leuke korting op iets dat ik besteld heb misloop.

Maar oh glorie, dan is er altijd nog een tweede paasdag om je dorstige to do-lijstje aan te laven: de hele dag uitzicht op van die vieze, natte, wel-smeltende-maar-net-niet-weg-zijnde sneeuw gecombineerd met de ultieme rustdag van gisteren gaven voldoende energie om eens in beweging te komen zónder meteen het huis uit te rennen om een partijtje actief te gaan zitten zijn. Die zuignap aan mijn kont trok ik los, ik ging aan de slag en zie hier: samen met mijn lief heb ik een drietal van die daar-wil-ik-even-de-tijd-voor-nemen-klusjes, die al ééuwen lagen te wachten, van ons lijstje kunnen strepen. Briljant verdeeld: ik de actie, hij de technische afwerking. Dus nu zijn wij heden blij. Ei, ei ;-)

6 Responses to “Achterstand”

 1. Michel Says:

  Dus jij luistert ook 3FM? :-)

 2. Carrie Says:

  Zo dus nu is de dvd van jullie trouwen klaar???
  Die………… er in het zwembad is gemaakt met alle gasten.
  En zelfs nog 2 meer dingen……..WOW
  IS je lijstje weer korter maar voor hoe lang?

  Veel liefs, mams l-)I-)

 3. nelis Says:

  zulke dagen zijn daar zo ontzettend geschikt voor. Anders wordt je toch alleen maar moe van het niksdoen.
  mijn stage duurt drie maanden btw.. heb nu 3 weken gehad. :) knuff!

 4. Erica Says:

  Ja ik het probleem. Sommige dingen wil ik ook echt de tijd voor nemen en sommige vergeet ik gewoon elke keer.
  Maar zo af en toe (bij jullie 2e paasdag) komt het er toch van….
  Well done! X.

 5. Myrna Says:

  Ja, en als je het dan maar uitstelt, blijft het toch door je hoofd gaan en ben je er net zo veel tijd mee kwijt als dat je het echt doet. Tja, makkelijk gezegd… Hier wacht ook al twee weken een badkamer en volgens mij hebben we ook al anderhalve week niet gestofzuigd. Bah, en ik zie het dus wel elke dag als ik thuis kom. Toch me maar even bij elkaar rapen dan?

 6. Annibal Says:

  @ Michel: Ehm, nou, ik zou nu heel erg graag hip willen zijn en blij roepen van “Ja, natuurlijk, wéét je nog, die keer dat die-en-die zus-en-zo?” En dat jij dan deed van “oohh, jaa, hahaha, dat was echt kóel man!”.. Maar eigenlijk heb ik géén idee waar je het over hebt :-S Leg uit? Please?

  @ Mama: Haha, euhm, nou.. Dat was het vólgende niet-haastige ding op ons lijstje.. Dus… :-P Liefs terug!

  @ Neel: Héérlijk inderdaad, en dan weer met frisse moed op naar je werkweek! Oh, leuk man, klinkt goed! Veel plezier ermee nog!! Kus!

  @ Erica: Stom is dat he? Van die dat-komt-nog-wel’s, zeg maar.. Nouja, het kan erger he? Kus!

  @ Myrna: Dat is dus wáár. In theorie. In de praktijk ook, alleen heb je vaak nog 100 dingen die dringender zijn. Nouja.. Succes met schoonmaken, dat zijn inderdaad héle vervelende om tegenaan te hikken!

Leave a Reply

?>