Pimp my fiets

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (2)

Het werd weer eens tijd: wanneer zaken als, pak 'm beet, een fiets, ietwat te lang intensief in mijn gebruik zijn geweest, beginnen ze als vanzelf uit elkaar te vallen. Zo is mijn fiets (de vierde in een jaar of 3 tijd) nogal aan het zuchten en steunen, heb ik voor de zoveelste keer een lekke band (Paul: "Misschien toch eens een nieuwe band kopen? Kijk, zie je die draadjes daar tussen het rubber? Die zou je eigenlijk niet moeten zien. En normaal heb je geen kloven in de band zoals bij jou, maar een ander soort gaatjes. Dat noemen ze profiel."), is het geluid van mijn fietsbel (de ontelbaarste in een jaar of 3 tijd) weer eens gereduceerd tot een terminaal gerochel dat niemand hoort (zelfs ik niet, want ik heb altijd muziek aan op de fiets) en is mijn mandje (de vijfde, geloof ik, in een jaar of 3 tijd) zo ernstig ingescheurd aan beide kanten dat hij onafhankelijk van mijn stuur slingert en daarmee dus regelmatig mijn stuur meetrekt in een plotselinge draai-manouvre, regelmatig een semi-val-actie tot gevolg hebbende. Dat Paul 'm met een tie-ribje of 8, 4 bouten en moeren, een metalen plaat en duckt-tape al maanden bij elkaar probeert te houden helpt telkens niet: dan valt mijn fiets per ongeluk gewoon om en scheurt het metaal weer ergens anders kapot. En ja, ik heb 'm echt nodig: mijn tas is te groot voor in mijn fietstas en ik ben te eigenwijs om wéér € 20,= uit te geven aan een mandje dat ik binnen no-time gesloopt heb.

Tijd voor het grove geschut dus: het gemiddelde Halfords-materiaal is dus niet op een Annibal berekend. Vandaag heb ik dus iets gekocht waarvan ik écht, sérieus, verwacht dat ik het minimaal een jáár niet stuk ga krijgen: een bakkersrekje voor voorop (zie het plaatje). Daar gaat dan een mooie krat op, die je met van die dikke schroeven vast kunt maken en dát zou toch écht Annibal-proof moeten zijn. Sinds ik tóch bij de Halfords was nam ik gelijk maar even een nieuwe binnen- en buitenband mee (leek me handig, sinds ik sedert dit weekend vóór elke rit mijn band weer op moet pompen omdat 'ie plat is) én een fietsbel (een paarse, met Spongebob en Patrick erop), want als ik weer eens een bakfiets of ploegje schoolkinders voorbij wil scheuren vind ik het leuk als ik het ze vantevoren even kan laten weten. Mijn nieuwe arsenaal staat nu in de kelder, klaar om gemonteerd te worden op mijn tank cq vrachtschip. Ik heb eigenlijk nog maar één ding nodig om mijn fiets weer 100 % moi te maken: ik ben al járen, sinds mijn vorige is gejat, op zoek naar krantenlopers-fietstassen. Van die afschuwelijk grote, die je zo af kan stampen met boodschappen en ander feestgedruis dat je fiets letterlijk steigert als je van het zadel af stapt. Iemand?

2 Responses to “Pimp my fiets”

  1. Erica Says:

    Leuk dat bakkersrekje zeg!!! Halfords blij, jij blij!
    Jouw fiets wordt weer helemaal supermooi! Dat wordt genieten met al dat mooie weer! Xx.

  2. nelis Says:

    ik heb dus mooie zilveren met oranje fietstassen.. maar ik denk niet dat je die mag hebben.. sorry. Ik wil geen ruzie met mijn baas :) knuff!

Leave a Reply

?>