Gelukkig nieuwjaar!

Posted By Annibal
Categoirzed Under: Uncategorized
Comments (6)

Gisteren kwamen we samen met onze vrienden Remy en Eveline, Eefke en Wim en wij vierden met z'n allen de komst van het nieuwe jaar. Het nieuwe jaar?? Ja; het chinése nieuwjaar om precies te zijn. En dat was leuk! Prettige bijkomstigheid was, dat ik Wim's 'oude' spiegelreflex-camera mocht lenen, zodat ik nóg beter vast kon leggen wat wij zagen op deze dag:

Er werd natuurlijk flink reclame gemaakt voor de komende Olympische spelen in Beijing:

We pikten deze twee geliefden op van een terrasje en zaten nog even in het héérlijke zonnetje:

Tijdens het bizar lange wachten tot de optocht in 'ons' straatje kwam zagen we hoe kindjes speelden:

Met snerpend hard knalvuurwerk veranderde de straat in no-time in oorlogsgebied:

Maar de komst van de optocht maakte alles weer goed; allereerst werden wij getrakteerd op de prachtige drakendans:

En uiteindelijk zagen wij waaróm het zo lang had geduurd eer de optocht bij ons in de buurt kwam: dit kwam door de traditionele leeuwendans, die werd uitgevoerd bij alle Chinese winkels waar de optocht langskwam om de winkels te zegenen. En Tja, als je dan in het Haagse Chinatown staat te wachten, moet je dus wachten tot de dansers hun weg naar jóuw straatje toe hebben gedanst. Deze zegeningsdans, waarbij de leeuw slaapt, de winkelier groet, gevonden groente eet en uitspuwt, was gewéldig om te zien!

Nadat we thuis met z'n vieren hadden gegeten, met de Wii hadden gespeeld en nog even gezellig hadden bijgebabbeld zwaaiden we Eveline en Remy uit (maar níet voordat we alweer nieuwe afspraken hadden besproken) en fietsten wij nog even naar de verjaardag van vriendin Karen, alwaar wij rond een uur of half vier weer vandaan rolden. Het was gezellig! Het is altijd weer bijzonder om te bemerken hoe je via het internet vreselijk leuke mensen kunt treffen en vrienden kunt vinden bij wie je je zo ontzettend op je gemak voelt. Liefjes, bedankt voor het komen en tot snel!

6 Responses to “Gelukkig nieuwjaar!”

 1. Nien Says:

  Wat een mazzel met het weer! En wat bijzonder om een keer meegemaakt/gezien te hebben.
  Ik smolt trouwens bij de foto van dat Chinese toeschouwertje… How cute!!

  En dit doet me sterk verlangen naar een webloggersmeeting… mensen…! :-D

 2. nelis Says:

  hear hear! :) hopelijk is het dan ook mooi weer :) kus!

 3. Myrna Says:

  O, wat leuk: nog een keer nieuwjaar vieren! Dus dat was in de Haagse Chinese wijk? Ik werk daar vlak in de buurt: vandaag is er niet meer veel te zien :-(
  En over de log met de foto van jou in bruidsjurk (neem ik aan): wat onzettend mooi dat je een zwarte jurk had! Zo apart.

 4. Erica Says:

  Wat een gezellig nieuwjaarsfeest zo in het mooie lentezonnetje!

  En Nien heeft groot gelijk!! Tijd voor een meeting!!
  Kus!

 5. gieling Says:

  mooie, zuivere pics! ik twijfelde even om t in amsterdam te bezoeken. kom er nu wel net vandaan. ook een beetje vuurwerk: chinese massage…

 6. Martine Says:

  Ah, de foto’s. Wat mooi!! Zo te zien was het niet superdruk (althans op het punt waar jullie stonden). Goed om te weten voor volgend jaar! Ben trouwens achteraf behoorlijk blij dat wij niet zijn gegaan. Onze logĂ© werd namelijk ziek en dan is het fijn om dicht bij huis te zijn! Liefs, Tiene.

Leave a Reply

?>